keskiviikkona, toukokuuta 05, 2004

In Memoriam Ayrton Senna da Silva

2004 - 05 - 04

In Memoriam Ayrton Senna da Silva


Tulevana viikonloppuna ajetaan F-1 San Marinon osakilpailu Italiassa. Samalla tulee täyteen 10 vuotta siitä, kun legendaarisin ja kovin F-1 taistelija menetti henkensä Tamburello mutkassa ilman omaa syytään. Merkille pantavaa oli, että samaisena viikonloppuna kuoli myös toinen F-1 kuljettaja Razenberger. Harjoituksissa ajoi myös pahasti ulos Rubens Barrichello, jonka voinnista oli suuresti huolissaan myös Ayrton Senna, joka oli pitkään Rubensin vuoteen ääressä hänen ollessaan loukkaantuneena. Seuraavana päivänä Sennaa ei enää ollut, vaan F-1 maailma menetti karismaattisimman taistelijansa.

Viikonlopun osakilpailussa tullaan voimakkaasti muistamaan Sennan perintöä periksi antamattomuudesta. Sennan tulokset ovat edelleen merkittävät: eniten paalupaikkoja, 65 kpl (Schumi 58). Senna ajoi 161 osakilpailua (Häkkinen 162 ja Schumi 198). Ayrton Senna saavutti 41 voittoa ja hänen kilpailut jäivät kesken...

Formula maailma tulee aina muistamaan kovimman taistelijansa, hänen legenda elää. Senna oli myös Häkkisen suurin esikuva ja tiedetään, että Schumacher piti myös Sennaan omana tavoite-esimerkkinä (tarkkaavaisimmat muistavat Schumin liikutuksen, kun hän ohitti voittojen määrässä Sennan).

Ayrton Senna da Silvan muistoa kunnioittaen

Ei kommentteja: