keskiviikkona, elokuuta 31, 2005

Tulevana viikonloppuna Rauma on keskipisteenä

Raumanlinnassa esiintyy suomalaisittain vankka rokkaaja Remu ja Hurriganes. Tosin Hurriganes yhtye ei ole enään entisensä, siksi suuri kato soittajajoukossa on vuosien saatossa käynyt. Samana viikonloppuna Rauman Kortelassa kokoontuu 17. kerran joka vuotiseen kalastustapahtumaansa Kortelan Kalastajat. Ryhmän noin 20 osallistujaa ovat olleet uskollisia Rauman kävijöitä jo vuodesta 1988. Rauma on muodostunut erityisesti Espoo - Helsinki akselilla käsitteeksi.

Mielenkiintoista on ollut nähdä Kalastajaryhmän niin henkiset kuin fyysisetkin muutokset. Samalla olemme kokeneet Rauman muutokset 17 vuoden saatossa. Rauma on pysynyt lähinnä pääkaupunkiseudulta tulleelle, samankuosisesti pukeutuneelle iloluontoiselle poikaporukalle vakaana paikkana, jossa Rauman Lukko on urheilun keskipiste (Kortelan kalastajien urheiluna on pysynyt sitkeästi neppisolympialaiset, kujanjuoksu ja saunoittelu sekä paikallisen pitopalvelun erinomaisesti junailemat syömingit lauantain juhlapäivällisen muodossa). Kuuluisa Rauman murre on jäänyt edelleen osin tuntemattomaksi sinnikkäästä kontaktoinnista huolimatta paikallisten ihmisten kanssa. Murrekouluttajia otetaan ilolla vastaan.

Kortelan Kalastajat saapuvat jälleen Kalliorantaan Räikkösten ranchille teemanaan Rock´n Roll. Kallioranta on joitain vuosikymmeniä sitten toiminut muun muassa tyttöjen kesäsiirtolana. Nyt vuosittain se on toiminut erinomaisena pääkaupunkiseudun poikien harrasteleposiirtolana ja tukikohtana josta on tehty "koukkauksia" Rauman yöelämään. Paikalliset taksit ovat tulleet tutuiksi ja on todettava, että ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja usein myös ymmärtäväisiä tempauksiimme.

Raumanlinnassa kohtaa Kortelan Kalastajien veljespiiri todennäköisesti sinisissä paidoissaan legendaarisen Remun, jonka toivotamme tervetulleeksi Kalliorantaan Rockin rytmeissä. Kortelan kalastajien suurvisiiri, pääkalastaja Hannu Räikkönen on isänsä puolelta Rauman sukujuurinen, saattaapi Hannulla olla hiukan kaupallista koulusivistystäkin isovanhempiensa peruina :-)

Rauma on ollut jo 17 vuoden ajan kokoontumispaikka, jonne on ollut joka syksy mukava palata (aikaisemmin kalansaaliit on haettu Rauman Kalamarkkinoilta, mutta nyt saaliin joudumme hankkimaan aivan itse omin neuvoin, sillä Kalastajien johtoryhmä päätti kokoontumisen tapahtuvan poikkeuksellisesti tulevana viikonloppuna). Toivomme kaikille raumalaisille Hyvää ja Antoisaa Viikonloppua aurinkoisen sään suosimana!

Ilkka Luoma
jäsen nro 15 Espoosta

Ei kommentteja: