maanantaina, heinäkuuta 10, 2006

Vastineen vastine (UR) Uusi Rauma lehdestä...

Vastine aikaisempaan juttuun annettuun vastineeseen ilmauksella, että samaa juttua ei saa julkaista blogilla ja sanomalehdessä. Uusi Rauma (UR), Rauma, lev. 45.000.:


05.07.2006
Luoma vastaa


"Lukija" kiinnittää huomiota (UR 21.6.) tekemiini kirjoituksiin vedoten mm. henkilökohtaiseen blogiin ja kirjoitusten ilmestymiseen myös muihin Suomessa ilmestyviin lehtiin. Mielipidekirjoittaja on täysin toimituksen julkaisupäätösten varassa; toiminta ei ole taloudellista, vaan kansalaisen ajatuksia toisille kansalaisille. Lukijat päättävät aina viime kädessä mitä lukevat. Lehti elää lukijoista, mainoksista ja lehden sisällöstä.
Juttuni ilmestyvät lähes aina muutaman päivän kirjoituksen jälkeen blogillani, jotta ne lehdet, jotka haluavat julkaista kirjoitukset, saavat sen ilmestymään ennen blogijulkaisua. En ole koskaan koettanut selostaa juttujen olevan yksinoikeudella jollekin lehdelle. Lukijat ovat samanarvoisia joka paikassa ympäri Suomen. Toimitus katsoo kunkin jutun soveltuvuuden levikkialueellansa.
Tärkeintä olisi kuitenkin juttujen sisältö, niiden koskettavuus, ajankohtaisuus ja alueellinen lukuintensiteetti. Kirjoitukset ovat aina kritiikin alaisia ja kirjoittaja on kiitollinen asiapolemisoinnista ja vastaväitteistä. Uskoisin, että UR julkaisee mielellään lukijoiden debatteja palstallansa.
Lukija on tiedon ja informaation kuluttaja, kuten joka päiväisissä ostospäätöksissään kulkiessaan kaupoissa. Jokainen kauppias tekee parhaansa saadakseen kauppaa ja ottaa vastaan kritiikkiä ja parannusehdotuksia.
Kuluttaja on nousemassa nopean tiedonvälityksen aikakaudella kuninkaaksi. Kansalaisten suoravaikuttamisen aikakausi on alkanut, ja lehti on informaatioväylä lukeviin kansalaisiin. Kannustaisin lukijoita ottamaan kantaa aktiivisesti oman tai ryhmänsä etujen mukaisesti. Yhteiskunta on moniarvoinen.


Ilkka Luoma
05.07.2006

Ei kommentteja: