sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Lanka palaa...!

blogID | 12100979



Arabimaissa kiehuu ja se sopii mm. islamilaiselle liikkeelle. Egyptin USA myönteinen hallitus kaatui ja niin kaatuu ikiaikainen presidentti Hosni Mubarak, myös. Tunisiassa kaikki alkoi pienestä – niin pienestä kuin joitain vuosia sitten Pariisissa, kun työttömät nuoret riehaantuivat poliisin tappamasta muslimipojasta.

Suomessa Makasiineilla paloi, olisiko se ollut esiharjoituksen pilotversio, vai sattumoinen nuorisoröyhistely – josta kehkeytyy lisääntyvän nuorisotyöttömyyden myötä uhka omaisuudellemme *] ja ”yhteiskuntarauhallemme”  – täällä lintukodossamme? ---
*]
Tarkoitushakuinen koroste omaisuuden suojasta, kun toiset taistelevat työstä, ruoasta ja huomioitumisesta
...


[03112005] Yhteiskuntatieteilijöiden hyvin ennustamat Pariisin mellakat alkoivat tai provosoituivat pienestä tapahtumasta, jossa ei välttämättä ole ilmaistun asian mukaista totuusarvoa. Mellakoiden aloitus on pienen ryhmän tapahtuma, jossa ei ole systematiikkaa. Nopeasti liiaksi patoutuneen vihan ja epätoivon johdattelemana mellakat saavat lisävoimaa johtajista, joilla voi olla jo missio tapahtumien kiihdyttämiseksi.
...
KUVA

KUVATEKSTI
Mellakointi ja vallankumous vaatii johtajansa, jotta se saisi pysyviä muotoja ja saavutuksia. Vallankumouksella haetaan nopeaa muutosta suurien kansanjoukkojen elinolojen ja yhteenkuuluvuuden tavoittelemiseksi. Kaikilla vallankumouksilla on epämääräiset tavoitteensa, joille ei ole juuri koskaan huolellisesti suunniteltua toimintasuunnitelmaa.

Kuubalainen Che Guevara oli idealisti, joka oli rauhaton oikeudenmukaisuuden etsijä vähempiosaisille. Hän taisteli yhtenä osana Fidel Castrolle vallan Kuubassa, kokien itse revolutionistina tyypillisen kohtalon, teloituksen. Che jäi elämään ihmisten mieliin, hänestä tuli marttyyri, jonka nimi hiljaisesti "näkyy" miljoonien huulilta.

Kuvassa venäläinen autonrähjä, jonka takaikkunassa näkyy Chen kuva. Televisio esitti dokumentin Che:stä ja hänen teloituksestaan Boliviassa, jossa muuten tätä kirjoitettaessa on presidenttinä vasemmistolainen alkuperäiskansaa edustava Evo Morales, joka on vannonut palauttavansa inkojen jälkeläisille heiltä ryövätyt maat ja omaisuudet. Aika näyttää onnistuuko talonpojan ja työläisen ystävän rauhanomainen revoluutio.

Kuvan auto oli kuvaushetkellä Helsingin keskustassa Eduskunta talon vieressä purettavien VR-makasiinien välissä odottamssa kierrätystä, mutta onnistuneesti juuri tämän kirjoituksen erinomaiseksi sopivuuskuvaksi kertomaan, missä hankaluuksissa niin laittomat kuin "laillisetkin"/ inhimilliset muutokset joutuvat, vallassa olevan puolustaessa maallista ja taloudellista asemaansa. DSC_11648.JPG. 1/500s, f3.5, 27mm. 2,71MB. Kuvattu 20. huhtikuuta 2006, klo 13:52. Photo by Ilu 2006. Nikon D70.

“Lanka palaa…” – Pelle Miljoona [X] 1979:

Ranskan vallankumouksesta on kulunut yhteiskunnallisesti ottaen sangen lyhyt aika!,

... sekin lähti liikkeelle muutoshalusta ja patoutuneesta epäoikeudenmukaisuuden tunteesta. Yhteiskunta ei ole staattinen rakenne, vaan eri kansankerrokset kokevat mm. länsimaisessa demokratiassa tasa-arvon, tulonmuodostuksen ja ostovoiman sekä vaikuttamismahdollisuudet eri tavoin.
Vallassaolija mielellään stabiloi tilannetta puolustaessaan edustamaansa tapaa ja järjestelmää. Vastakkaisella puolella pahimmillaan syyttään kärsimään joutuneet tai tulonjaon hylkykuppiin joutuneet pienen kipinän sytyttämät saattavat ohjatusti, sopivan johtajan manipuloidessa, ryhtyä barrikadeille.

Länsi-Eurooppa halusi kolonnialisminsa jatkoksi entistä alusmaistaan halpaa työvoimaa
Koko vanhan EU:n alueella on suuret maahanmuuttajien ryhmät omine tapoineen ja kulttuureineen. Osa heistä on houkuteltu maahan tarjoamalla työtä, joka ei kelvannut alkuperäisasukkaille tai yksinkertaisesti omaa alkuperäistä väestöä on ollut kasvun talouteen nähden liian vähän.
Mm. Saksassa on laaja turkkilaisyhteisö, joka tuli siivoamaan Saksaa. Nyt nämä uuskansallisryhmät kokevat mahdollista vääryyttä, kun Keski-Eurooppa on niin henkisessä kuin taloudellisessa lamassa ja yhteisöidentiteettikriisissä. Meneillään on maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu.


Mellakka, joka kohdistuu viattomiin sivullisiin on ehdottomasti tuomittava
Mellakka, joka suoritetaan johdetusti, järjestelmällisesti ja sen kohdistuessa valtaa pitävään yhteisöön, on sallittu, kun sen sanoma on koetusta ja todistetusta vääryydestä johtuvaa ja muut "kevyemmät" vaikuttamiskeinot on jo käytetty.
Väkivalta on ilmiö, joka on myös ehdottomasti huliganismiaatteena tuomittavaa. Mielenilmaus järjestäytyneenä on viimeinen keino herättää vallassaolijat huomaamaan epäkohdat, joilta useasti halutaan sulkea silmät keskittyen vain oman valtakoneiston ja maallisen omaisuusmassan suojeluun ja kartuttamiseen.


Maahanmuuttoryhmät,
... jotka ovat aktiivisesti ja tuloksellisesti osallistuneet tulomaansa yhteiskunnan ja talousjärjestelmän kehittämiseen nostaen mm. bruttokansantuotetta tekemällä alkuperäisille kelpaamattomia työtehtäviä, ovat oikeutettuja puolustamaan nyt asemaansa, kun alkuperäisväestö on heräämässä talouden harmaaseen arkeen ylisuurten palkkatyöpaikkojen karatessa uusiin kehittyviin maihin.
Lähinnä oma keskieurooppalainen valkoinen mies haluaa heittää nyt työttömyyden uhatessa maahanmuuttajat takaisin kotimaahansa perustellen sitä alkuperäisena oikeutena väheneviin työpaikkoihin. Näin on syntynyt välirikko, jossa maahanmuuttajille jää vain barrikadeille nousu.

Riippumatta mistään kansallisuusryhmästä, on rikollinen väkivalta ja huliganismi kiellettyä ja nuo ilmiöt on kitkettävä tarvittavilla toimilla pois

Millään kansallisuusryhmällä ei ole mitään oikeutta aiheuttaa mitään väkivaltaa tai tuhoa syyttömälle ja osattomalle ulkopuoliselle. Valkoinen mies voi syyttää omaa ahneuttaan houkutellessaan aikoinaan maahansa halpatyövoimaa nostamaan tuotosta ja kulutusta, siis talouden kasvua eli omia voittojaan. Vanhan sananlaskun mukaan sitä niittää mitä kylvää.

Nyt on mm. Suomessa meneillään kansalaiskeskustelu yhteiskunnallisesta ja taloudellisesta moraalista ja etiikasta. Loputon kasvuntavoittelu ja ostovoiman ahnehdinta kulkee vääjäämättömästi kohti loppuaan; kansalaisvoima on löytämässä vaikuttamismahdollisuutensa.

Keskustelu jatkuu ja arabimaiden levottomuudet leviävät Eurooppaan – lintukotoomme.
Ilkka Luoma

lauantaina, tammikuuta 29, 2011

Tuulen vire yltyi myrskyksi?

blogID | 12100979



Sosiaalinen media jyrää ja avartaa tunnustamaan, ainakin näennäisesti. Tänä vuonna tuli täyteen 42 vuotta, kun kansa sai tarpeekseen ympäri Eurooppaa - vähintäänkin nuorison keskuudessa. Tsekkoslovakia valloitettiin, ylioppilaat sytyttivät aatteillaan Pariisin - Helsingissä Vanha valloitettiin. Oli uusien aatteiden tie - kansalaiset aktivoituivat, oli syntynyt henki ja muutostarve. Nyt jokin on niksahtanut  tietyissä arabimaissa – missä mennään muuttuva maailma?

( ... omena kypsyy alkusyksystä. Marjat ovat poimittavissa myös loppukesästä lähtien. Elämän sykli säätelee meitä - olemme aktiivisia kypsyessämme henkiseen taantumaan, pelkona ettemme enää nouse vallitsevasta urautumasta. Kuluttamisen väsymys hiipii, ja tilalle siirtyy tarve pohtia, mitä huomenna tapahtuu. Kansalaisviisari kiertyy vääjäämättömästi - loputonta kulutuksen kasvua ei ole olemassa... ]

11012009 - Kansa pelkää muutoksia, joita ei osata ennakoida. Nyt suurin uhka on oman toimintamme tuloksena syntynyt huoli ympäristömme ja kulutusintomme romahtamisesta. Kulutus ja ympäristö lyövät kättä ja muutos tapahtuu. Kansakunta väsyy vertailutalouden konsensukseen - emme jaksa enää kuluttaa yli sen huolen, joka syntyi silmien avautuessa hallitsemattomasta muutoksesta ympäriltämme.

Historiallisesti tänään on kulunut pitkä aika viimeisestä kovasta kädenväännöstä, jossa puhallettiin kaikki patoutuneet paine-energiat loppulauseeseen - "ei enää koskaan". Kuten vanha sanontakin kertoo: "älä sano koskaan - ei koskaan" - toimii nytkin. Levoton mieli kisaillessaan näytöstä ostovoiman tavoittelussa herätti oikeasti uhan omasta itsestämme ja suhteesta niihin resursseihin, mistä tämä elinvoimamme lähtee.

Puolueet ovat samasta juuresta lähtöisin, 
 ... niitä vaivaa sanattomasti ja ymmärtämättömästi sovittu puolueiden konsensus. Edustajat ovat niin rakastuneita turvallisista kausipaikoistaan, että olisi oltava "uhka vaihdosta" jopa kesken kaudenkin. Nyt ei kovin suurta johtopäätöserehdystä sallita, puhumattakaan vauhtisokeudesta, joka ei huomannut ympäristön menneen edelle kansan arvoasteikossa.

Maallisen tavoittelu keskipisteenä oli eräs aikakausi, 
 ... joka hokemana jatkuvasta kasvusta on nyt tiensä päässä. Poliitikko, joka ei hoksaa lopettaa rykimää kasvusta jatkuvasta, herää aamunkoitteessa tieltä, jolla vaeltaa moni etsien huomisen päämäärää ja joukkuetta, joka sinne johtaisi. 
Emme enää tavoittele suurempaa, kauniimpaa, nopeampaa, helpompaa ja näyttävämpää. Maallinen adjektiivi vaihtuu arvoksi nähdä elintila väkevänä, josta perheen, suvun ja yhteisöllisyyden tunne ja yhteenkuuluvuus heräävät henkiin tarpeellisuuden tunteen kasvuna.

42 vuotta sitten opiskelijat nousivat barrikadeille 
Joukkovoima asemoitui tahdoksi, siksi suuren voiman he mobilisoivat vapaaehtoisesti ja tunnehakuisesti. Aktiivisuutta ajoi kyllääntyminen sellaiseen, josta aika oli ajanut ohi - oli kasvanut tarve tunnistaa uusi uljas ihminen. Nahanluonti tapahtui nopeasti, kuten tapahtuu nytkin .... on ainekset pysäyttää kehitys, jossa mahdottomuuden tunniste ja kyllääntyminen paistavat jo uutta havainnoivaan katseeseen.

Sukupolvet vaihtuvat 
Suuntaukset kohtaantuvat mallinnuksissa, joissa katsotaan oppia ja mallia vuosimiljoonaisesta ympäristöstä - päämääriä ei enää ohjata taloushakuisesti, vaan ympäristölähtöisesti. Taseet muuttavat muotoaan, nyt tutkitaan aikaansaannoksien taseita ja henkilökohtaisia tilejä kulutuksesta ja jäljestä, jotka täytyy korjata. On remonttimiesten ja -naisten aika. 

Yhteiskunnallinen putkiremontti tehdään 40 vuoden välein 
Tukkeutuneet mutkat ja jumittuneet venttiilit vaihdetaan ja virtaamiin saadaan suljetut kierrot, joista näyttötalouden roiskeet eivät värjää taivaanrantaa eikä vesien ulapoita. Valmistaudumme tekemään enemmän työtä ja pitämään vähemmän vapaa-aikaa, joka loi useille meille tekemisen puutteen. Tunnetusti työtä tekevä kansa on onnellisempi

Tämän päivän elämänyhtälössä on liian monta tuntematonta muuttujaa 
Tuntematon muuttuja on ihmisen peloista suurin. Pelko torjutaan oppimalla sen aiheuttaja. Aiheuttajan havainnointi on siirtymässä tavallisen kansan näköpiiriin. Muutos voidaan aloittaa vaihtamalla kunnallisvaaleissa koko valtuusto. Uudet ehdokkaat ovat ainakin yhtä hyviä kuin vanhatkin. Muutos saadaan vaihtamalla kokkia, eikä vain soppakauhaa. Kansa on soppa ja sillä on ollut liikaa kokkeja.

Luottamus nykykaltaiseen puoluepolitiikkaan on murentunut, se todistuu valintojen muuttumattomuuksina - ei ole tähän elämänaikaan kuuluvia vaihtoehtoja. Liian monta tuntematonta muuttujaa herkistää kriisin. 
Kriisi ohjaa yhteenkuuluvuuteen ja yhteenkuuluvuus luo uuden liikkeen, josta alkaa huomisen uusi aamu. Kansa on aina löytänyt väkevyytensä omista syvistä riveistään - nyt äänestetään ihmistä, ei puoluetta. Kulutuksen kasvattamisesta loputtomaan henkisyyden kasvuun.

Ilkka Luoma

Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakansio -
kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - [copyright by Ilkka Luoma 2005-2008]

Kansio
(Kuvia ympäristöstä, säistä... - ja muutoksista. Ympäristö peilaa ihmisen itsensä hyvänolontuntua ilman loputonta kulutuksen kasvua - henkisyyden mitta ammennetaan luonnosta, sen arvoista ja kyvystä nähdä elämää omankin reviirin ympäriltä. Koskemattomuus, osallistuvuus ja joukossa oleminen lisääntyy - tahdon asiana on tarpeelliseksi tuntemisen taso, jossa ajatuksille löytyy ystävä ja uuden lähde kuin hyväksyntä ryhmää ~ niin haluttaessa...)
...
Kategoriat:

Sent:
11.01.2009 - 21:02

Sent: Sunday, October 05, 2008 9:33 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - 40 vuoden sykli ~ aika nousta vaatimaan rohkeutta päätöksiin

.

perjantaina, tammikuuta 28, 2011

NOKIA

blogID 12100979
...


Nokiaa lyödään kuin vierasta sikaa, kuten tehtiin ennen simpukkapuhelimia. Nokia oli kuulemma jäljessä. Nyt Nokiaa ostetaan takaisin Suomeen ja hyvä niin, sillä Nokia on nyt ennätyshalpa. Nokialla on edelleen maailman suurimmat langattoman viestinnän tuotekehitysdivisioonat, kuten myös markkinoinnissa. Nokialla on vastaavista eniten patentteja, ja uusi yllätys näyttöteknologiaan, jo tälle vuodelle!

Aiemmin, vuosi sitten lähetetty kirje Olli-Pekka Kallasvuolle, olkaa hyvä:
Hyvä Olli-Pekka Kallasvuo,
Tulevaisuuskuva ~ ”Ihmisen ja Ympäristön kaukosäädin”

Julistitte innovaatiokilpailun - hyvä niin.

Idea kehitysmaiden (eikä vain kehitysmaiden) eduksi ja informaatiologistiikan menestykseksi - ympäristön ehdoin, on saavutettavissa järjestelyillä, joissa kulutus on piirun tarkkaan tiedettyä ja luetteloitua, siis maksamme ympäristöjäljestämme suhteutettuna kunkin maan taloudellisen kantokyvyn ja ympäristöjäljen suhteeseen per henkilö - kulutusveroja. Tämä tarvitsee yhteydet "kaikkeen".
Huomenna ja ylihuomenna kaikilla on informaatiologistiikka taskussaan ja näin tuo mahdollisuuden reaaliaikaiseen ja henkilökohtaiseen vero- ja ympäristötaseeseen. Asiasta kuten muustakin tarkemmin alla olevassa kansalaisen mielipidekirjoituksessa.

Hyvää Innovaatiovuotta 2010 - kympin vuotta, jolloin operaatio Nokia 10 räjäytti tajunnan kahlehtivat rajat,

Ilkka Luoma
----- Original Message -----
From: Ilkka Luoma
Sent: Thursday, January 07, 2010 12:10 PM
Subject: UUSINTAMIELIPIDE - Kansallisteko? - Osta Nokiaa - Ole Isänmaallinen
Sent: Thursday, January 07, 2010 11:49 AM
Subject: UUSINTAMIELIPIDE - Kansallisteko? - Osta Nokiaa - Ole Isänmaallinen
...
Conventum Oy:n entinen toimitusjohtaja Vesa Puttonen kannustaa valtiota ostamaan Nokiaa
(Talouselämä -lehti kirjoittaa nettilehdessään 7. tammikuuta professori Vesa Puttosen kannustaneen valtiota hankkimaan Nokia -yhtymän osakkeita, koska nyt ne ovat miltei pohjamudissa hinnaltaan)
Ajatus on hyvä - ideana olisi palauttaa merkittävästi Nokia Oyj:n omistusta kotimaahamme, josta Nokia aikoinaan metsäteollisuutena ja kumisaappaina ponnisteli Kiinan antamien mahdollisuuksien myötä maailman suurimmaksi nykyalallaan.
[TAUSTAA:  ... taloussympaattinen Vesa Puttonen oli Pohjola Oyj:lle osakeoperaatioilla junaillun Conventum Oy:n */ toimitusjohtaja, joka teki rahaa muun muassa antikliimakseilla hulabaloo vuosituhannen vaihteessa - sittemmin Puttonen hakeutui yritysoppiensa opastamana opettamaan mm. sijoittamisen kompleksista maailmaa ---  
---  Mainittakoon, että samaan Puttonen-Conventum aikaan oli toinen personoitunut rahamagneetti, nykyinen Sampo Oyj:n sanavalmis hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos - Mandatum Oy **/ -nimisessä rahanpyöritysyhtiössä. Molempien yhtiöiden toimistovalot kuulemma paloivat myöhään yöhön, kun piti keksiä toinen toistaan hienompia ja vetoavampia antiesitteitä ja huipputuottorahoitusinstrumentteja - tulokset ovat tänään mm. tavallisen kansan tiedossa ... ]
...
Ja itse asia
Vesa Puttosen idea on keskustelun arvoinen. Aihetta on kannustettu myös suoraan Suomen kansalaisille - kansalaistekona. Jokainen kynnelle sopivasti kykenevä suomalainen voisi ostaa sopivalla summalla Nokiaa nyt, kun se on laskennallisesti hyvin halpa [--- 7.1. - klo 11:41: 9,07€/osake] ***/
On todennäköistä, että pitkällä jänteellä yleensä hyvin osinkoja maksava Nokia tuottaa omistajilleen mukavasti esimerkiksi noin 5-10 vuoden hahlossa. On muistettava, että Nokialla on alallansa maailman suurin tuote- ja palvelukehityskoneisto kuin myös markkinointikanava vailla vertaa. 
Kiina on Nokian voimapesä - muistettakoon, että nykymallinen Nokia teki vasta noin 25 vuotta sitten ensimmäisen kauppansa Kiinaan - ollen vain noin 400.000 USD. Onko nyt kansallistalkoiden aika, halutaanko kansalaisvarallisuutta ilman kummempaa hypetystä?

*/ - Conventum /Uutinen - Talouselämä---

**/ - Mandatum - perustamishistoriasta löytyy myös kuuluisa Interbank ---

***/ - Arvopaperi - noteeraukset/ Nokia Oyj OMXH

Ilkka Luoma
...

Alla kansalaiskirjoitus, jossa mm. kannustetaan pohtimaan Nokian osaketta koko kansan osakkeena, tavoitteena kerätä tavallisille ihmisille pitkäjänteistä tuotto-omaisuutta ja tunnetta olla mukana "maailman suurimmassa" ~

Sent: Thursday, September 17, 2009 9:34 PM
Subject: MIELIPIDE - Kansallinen verojensiirto, osta Nokiaa - ole Isänmaallinen
...

[C]
Kansallinen verojensiirto - tue Isänmaatasi ja osta Nokiaa
(Valtiovarainministeri Jyrki Katainen [Kok.] kannustaa ja kehottaa olemaan isänmaallinen ja ryhtymään mm. pörssisijoittajaksi - tapahtuu verotuksen siirto myöhemmäksi - näin rohkaistaan kansalaisten säästö- ja sijoitushaluja)
[ ... pörssipelien ja antihulabaloojen aikana riemukkaalla "aina nousee" 1990 -luvun lopulla kahinakansa jonotti Jippiitä ja TJ-gruppia 1/ - tunnetuin seurauksin. Kansankapitalismi sai selkäänsä niin että roikui. Tänään monet kahinakansan edustajat jonottavat ruokajonoissa 2/ kuponkeja, joiden osinkoarvo on vatsan pohjalla ... ]
Sijoittaminen on riskinottoa ja -kantoa. Helppoa rikastumista haikailevat kaikki - osa onnistuu ja suurin osa epäonnistuu, vaikka osakesijoittaminen pitkällä juoksulla on tasaisesti tuottavaa. Tänään Suomen kansallinen aarre Nokia on niin halpa, että isänmaallisempaa miltei hävettää.

Mobiilijätti Nokian omistavat 3/ suurelta osin Karibialla cruisailevat amerikkalaiset eläkeläiset - suurien rahastojen välityksellä. Nokian omistajia edustavat tahot ovat kasvottomia ja ne peräävät vain suurta tuotto-odotusta sekä säännöllisiä osinkoja. Nokia on kyennyt vuodesta toiseen jakamaan mukavasti vuotuista korkoa sijoituksille.
Nokia oli mennä konkurssiin edellisen laman aikoihin - noin vuonna 1992 - edes suomalaiset pankit eivät eräänä tiukkana hetkenä palkkarahoja myöntäneet. Nyt Nokia on väkevä kuin suomalaisen saunapieru, joka lannistaa millaisen löylyhurjapään tahansa. Nokia ei tarvitse tänään paria olematonta suomalaista pankkia - vaikka sillä on edelleen uskomaton isänmaallisuus jo pääkonttorinkin osalta.

Arvellaan Nokian tehneen suurimmat voittonsa Kiinasta
Nokian paikka olisi Kiinassa. Nokia on tuottanut suurimmat voittonsa nimenomaan Kiinasta, jossa Nokia on jo kansallinen Suomi-instituutio. Nokian nykyinen hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila kerran Kiinassa ollessaan sanoi arvoituksellisesti, että joskus pääjohtaja voi olla oikeasti kiinalainen. Kiina on maailman suurin mobiilimarkkina ja Nokia on noilla markkinoilla jykevä kuin kiinalainen historia.
Fiktiona, mutta täysin mahdollisena ajatusleikkinä voidaan heittää, että maailmanhistorian suurin informaatiologistiikan suurallianssi rakentuu nimenomaan Kiinassa ja siihen liittyvät Nokia, BaiduHuaweija Lenovo. Jos miettii rykelmää tarkasti - huomaa jotain, mutta tähän palataan myöhemmin. Nokia on nousemassa vaikuttavammaksi, mitä vielä kukaan juuri nyt uneksiikaan.
Nokian kyky tuote- ja palvelukehitykseen 4/ ja noiden integrointiin on miltei ylivoimainen tässä maailmassa. Nokia on takonut voittoa, myös huonoina aikoina - aina vuodesta 1995 lähtien. Se on ollut menoa se, ja nyt on aika hankkia Nokian osakkeita. Osake maksaa nyt noin 10 euroa kappale. Vielä pari hassua vuotta sitten se oli noin 27 euroa - eikä ole tyhmää ennustaa, että noin kolmen vuoden kuluttua ollaan jo yli noiden lukujen.

Liittymien määrä nousee yli koko maapallon väkiluvun!
Suurin uutinen on se, että mobiililiittymien lukumäärä ei pysähdy maapallon väkilukuun, vaan nk. teknologisten informaatiologistiikkaliittymien määrä ylittää moninkertaisesti koko pallomme väkimäärän. Mobiliteetti on vasta alkukynnyksillään. Nokian visionäärit tietävät tämän ja etsivät varmaankin kiihkeästi tuota edellä esitetyn kaltaista allianssia.
Tänään Kiinassa on maailman eniten käteistä, siis nopeasti sijoitettavaa rahaa. Kiina voisi ostaa koko Nokian, mutta sitä se ei halua tehdä, koska halutaan ylläpitää hyvät tuotekehitys- ja innovaatiosuhteen Suomeen.
Nokian edesmennyt vuorineuvos Kari Kairamo loi innokkuuden Kiinan korkeimpaan johtoon jo 1980 -luvun loppupuolella, ennen dramaattista loppuaan. Kairamo muistetaan edelleen Kiinassa. Muistettakoon, että nykyisen kaltaisen Nokian ensimmäinen "mobiliteettikauppa" tehtiin noin 25 vuotta sitten ja se oli vaatimattomasti vain noin 400.000 USD.
Myöhemmin Kiina ostaa Nokiasta noin 10-20% siivun, järjestelee allianssin ja ottaa haltuun ensimmäisenä ympäristötaseellisen jokaiseen ihmiseen liittyvän reaaliaikakulutusverotuksen 5/, jolloin jokaiselle meille syntyy ympäristötase haitallisuudestamme tai hyödyllisyydestämme.

Ympäristön täysreformi tarvitsee laajan informaatiologistiikan
Ympäristömme koko maapallolla pelastuu vain vähentämällä kulutusta maagiset 33 prosenttia 6/ ja tämän kehitystä on voitava valvoa ja verottaa yksilökohtaisesti. Näin aukeaa aivan uusi ajattelu ja aivan uusi mobiliteetti. Emme ole vielä nähneet suuren vaihteen päälle menoa, mutta pitkä marssi sinne ei kestä kuin 5-10 vuotta.
Suomalainen identiteetti lähtee omasta ajattelusta. Emme seuraile, emme liity Natoon, pidämme varusmiehemme ja yhden Euroopan suurimmista mieslukuarmeijoista. Saunomme, otamme viinaa, riitelemme, väännämme kättä - tappelemme ja halaamme, olemmehan inhimillisiä suomalaisia, joilla on oma reviiri 7/.

Suomalainen identiteetti, usko itseensä sekä yhtiöönsä ja kykyihin, loivat Nokian - yhtiön, jonka reviiri on maailman huipulla ja katolla. Nyt on aika hankkia Nokia kotiin 8/,  - ainakin osaksi. Jokainen suomalainen voi ostaa 20-1000 osaketta ja siitä se alkaa - kiinalaiset hoitavat arvonnousun ja meistä tulee kuin tuleekin kansankapitalisteja - ilman hulabaloomeininkiä.

Vakava loppukirjoitus
Nykyhallituksen veto kannustaa kansalaisia säästämään ja sijoittamaan on suora ilmaus siitä, että tyypillisin ja perinteellisin tavoin yhteiskunta ei voi kerätä riittävästi varoja nykykaltaisen tulontasauksen tarpeisiin enää huomenna. Vastuu siirtyy nyt meille yksilöille ja eräs keino maksaa mm. lisääntyvä vanhuusaika ja muukin inhimillinen hätä on kustantaa se itse päivä päivältä ja se tarvitsee säästöjä sekä tuottavia ja vakaita sijoituksia.

Tekstiin liittyvät alaviitteet:
....

Ilkka Luoma
...

Kirjoitukseen liittyvät kuvakansiot -
kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan artikkelin yhteydessä. Copyright by Ilkka Luoma 2007, 2008 ja 2009.
Kuvakansio 1 - Keilaniemen lasipalatsit - mm. Nokia
Kuvakansio 2 - Tulontasauksen ääripäät - Optionokialaiset ja ruokajonolaiset [kuvat]