lauantaina, maaliskuuta 16, 2013

Näinkö helposti sähköverkko kaatuisi?


MOT räjäytti Suomen sähköverkon polvilleen 15 minuutissa. Näin se on – mutta MOT ja YLE asetti venäläiset Iskender ohjuksineen tihulaisiksi. Miksi muuten tietyt poliitikot ja usein myös YLE sekä jotkut natofanaatikot keksivät aina Venäjän uhaksi?

Suurin uhka on terroristit ja fundamenttifanaatikot, jotka ovat löytäneet ”kirjoista ja kansista” taivaallisen syyn tehdä jotain. Voisi arvata, että ne maat, jotka ovat Nato/Yhdysvaltojen tukena erilaisissa pommituksissa, maahyökkäyksissä ja lennokkitäsmäiskuissa tuhoamassa luulotellun vihollisen kohteita ja usein myös siviilejä – joutuvat Lontoon ja Madridin kaltaisiin siviili-iskuihin.

Markkinatalous elää ja voi ”hyvin” sähköstä – sähkö säätää kaikkea, jota korkeateknologiaksi kutsutaan. Omavaraisuutta ei ole kuin Römpän ukon ja ehkä Pentti Linkolan torpissa, joissa ei piuhoja seinistä lähde ja vesikin nostetaan ämpärillä omasta kaivosta.


MOT esitti keinoja tuhota sähköverkko –

ne vaikuttivat massiivisilta ja itsestään selviltä. Ohjuksilla saamme tuhottua mitä tahansa – ja osumatarkkuus on nykyisin erinomainen ja torjunta lyhyillä lentoradoilla olematon. Mutta sähköverkko voidaan tuhota myös paljon helpommin.

Valtakunnallinen sähköverkko ja jakelu saadaan polvilleen ”muuttujien kautta” – ja vain 16 kiväärimiehellä, joilla on käytettävissä kullakin kuusi järeää luotia sekä kartta, missä sijaitsevat muuntajat, joissa on pyöreä sylinterimäinen öljysäiliö.


Muuntaja kuumenee ilman jäähdytystä

Öljysäiliön sisällöllä jäähdyteään aiavan vieressä oleva muuntaja – jos tuo muuntaja ylikuumenee, se ”kaatuu” ja levittää ”vikaantumisen säteilyvaikutusta” nopeasti ja laajasti – idella purot muodostavat virtoja.

Muuntajien jäähdytysöljysäiliöiden rei´ittämäminen kiväärillä saa aikaiseksi vuodon ja hitaasti mutta varmasti muuntaja ”sulaa” ja sähköt katkeavat ja alkaa kiihtyvä dominoseuraus – kunnes koko verkko kaatuu. Tavallinen sähköteknikko osaa kertoa, mitkä ovat oleellisia solmukohtia, joiden ”rei´ittäminen” kaataa salakavalimmin koko sähkönjakelun.


Nyt me kiinnitämme paljon huomiota, mitä jos Venäjä hyökkäisi –

emme sen sijaan pohdi muutamien ryhmien mahdollisuuksia tehdä paljon pahempaa tuhoa. Sitä paitsi, miksi Venäjä haluaisi iseka maahamme – nyt he sen sijaan iskevät kassakoneisiimme, pumpaten niihin rahaa vuosi vuodelta yhä enemmän – ja erityisesti Itä-Suomeen.

Ovatko nato-uskoivaiset jotenkin epistolassan sokeita, eivätkä näe metsää puilta? Kauppaa tekevä kansa ei ehdi sotia – siis tehkäämme kauppaa velivenäläisen kanssa – vaikka ostamalla heiltä Fennovoimalle uusi ja moderni atomivoimala!

 563.B
BLOG15687IL
---11032013---

Ei kommentteja: