torstaina, maaliskuuta 28, 2013

Putinin selite - Stalinin rajanveto

28.3.2013 17:42 | Ilkka Luoma

[ … ajattelemattomasti kansallismielinen ja urhosisuuntunut suomalainen haluaa Karjalan takaisin – vaikka taloudellisesti olisi viisaampaa saada luovutettu Sallan kaistale, jossa sijaitsee Euroopan suurimmat uraanivarat kimberliittipiipuissa, joista löytyy myös timantteja … ]

Karjalaa, emmekä muitakaan menettämiämme alueita saa perinteellisin keinoin venäläisiltä takaisin – vaaditaan taloudellista - sekä kulttuurillista luovuutta, ja kykyä ymmärryksen avautumiseen muitakin kuin vain itseään kohtaan.


Suomen itsenäisyyden lähtölaukaus

Itsenäisyytemme kaukainen protostartti luotiin jo 1700 -luvun lopulla, kun Georg Magnus Sprengtporten*] osasi sukkuloida oivasti Tukholman ja Pietarin väliä – kauaskantoista toimintaa – toivoisi sitä myös nykyhallitukseltamme. Venäjän tsaari oivalsi myös, että perivihollisen Ruotsin ja Venäjän väliin tarvitaan vedenjakaja – ja siihen sopi hyvin ajatus - ”idästä ja lännestä” kotoisin olevat suomalaiset – omalle niemimaalleen!

*] G.M. Sprengtporten--- http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/602/ ---


Tukholma hylkäsi meidät – oman etunsa vuoksi

Ruotsi oivalsi saman ja ”hylkäsi” meidät, siis jukuripäisen itäosansa valtakunnastaan. Tsaari lisäsi löylyä ja halusi aitosuomalaiset vieraannuttaa ruotsinkielestä ja ”turkulaisuudesta”. Pääkaupungiksi tuli Helsinki ja tsaari, täysin vapaaehtoisesti liitti Suomen Suuriruhtinaskuntaansa omia Venäjän alueita, joita hävityssä 1808-1809 Suomen sodassa 1], Ruotsin itäisessä ”maakunnassa” ei ollut.

1] Suomen sota 1808 --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sota ---


Tsaari liitti yhdistämisajatuksensa eheäksi suomalaisuudeksi

samalla silloisten sodankäyntimenetelmien vaateita huomioiden, kun ei ollut lähialuemerkitystä Pietariin nähden. Myöhemmin Stalin huomasi, että Leningrad piti suojata paremmin ja asetti suomalaisille pohdittavaa kuuluisilla maanvaihtoehdotuksillaan, jossa Leningradin puolustus oli paremmin huomioitu.

Maanvaihtoehdotukset eivät kantaneet hedelmää ja seuraukset olivat tunnetut ja veriset - niin meille kuin venäläisille – meidän verisuonet olivat vain ohuemmat!

Suomalaisten itsenäistymispyrkimyksiä 1800 -luvulla tuettiin passiivisella myötämielisyydellä Pietarista – tsaareille Suomi oli mieluinen paikka ja mieluinen kulttuuri – eroten vahvasti heidän omasta slaavilaisesta perinteestä – olimmehän myös sekoitus lännestä, joka koituu vielä tänäänkin meidän menestykseksi, kunhan vain oivallemme sen.Lenin allekirjoitti Suomen itsenäisyyden

Sekasotkuinen vallankumous Venäjällä nopeutti meidän itsenäistymispyrkimyksiä – sinänsä niin Lenin kuin Stalinkin [!] olivat jo hahmottaneet Suomelle tien itsenäisyyteen, mutta vallankumouksen melskeet toivat siihen nopeuttavan lisämuuttujan – jota Saksan keisarikunta oivasti edesauttoi.Venäläinen raha ja ostovoiman siirto näivettyvään kansantalouteemme

Tänään venäläiset rahtaavat meille 'niska limassa' ostovoimaansa – joka voimistaa erityisesti Itä-Suomea. Näin myös vahvistuu ajatus idän ja lännen vedejakajalla olevasta mielenkiintoisesta Suomesta – jota niin Kiina kuin USA:kin hyödyntävät venäjä-asiantuntijana – esimerkiksi Suomen Pankki/BOFIT 2].

2] BOFIT --- http://www.suomenpankki.fi/bofit/seuranta/ennuste/Pages/default.aspx ---


Putinin rajakirurgia

Pietarin suojavyöhyke on Karjalan kannas. Meille tarjottiin suurempia ja nyt jälkeenpäin ajatellen paljon hyödyllisempia Aunuksen Karjalan alueita – monin kerroin enemmän pinta-alallisesti kuin mitä venäläisten toive oli Karjalan kannakselta.

Emme tarttuneet heti tosissamme Stalinin ehdotuksiin 1938 – vaikka itsenäisyytemme tukipylväät C.G.E. Mannerheim, Juho-Kusti Paasikivi ja Mannerheimin luottokenraali Rudolf Walden 3] voimakkaasti kannattivat Stalinin tarjouksen huolellista läpikäymistä.

3] Rudolf Walden --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden ---


Korskuva Suomen sisu ja häkistään karannut leijona

Olimme tuolloin riehakkaalla 1930 -luvulla pontevia ja ensimmäisen kerran sisuuntuneita suomalaisia, ja kansalliskiihkossamme emme osanneet nähdä elämän realiteetteja. Myöhemmin edellä mainitut kolme herraa joutuivat sitten kansallismielisten virheiden korjaajiksi – hyväksyen tosiasiat elämän arkiviisaudeksi.


...
Putin selvitti asian nyt kerralla ja pulinat pois

Kuten todettua, emme saa perinteellisella meuhkaamisella mitään Karjalan tai Petsamon palautusta. Sen sijaan olemalla huomioitseva, älykäs ja terävä neuvottelija – voimme saada paljon suuremman voiton … tästä erilliset kirjoitukset linkkien alta:

http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/37104-myohemmin-kokonainen-karjala-voi-olla-taysin-itsenainen-valtio

Suomen sisu

Suo, kuokka ja jussi ovat sibeliuksen, saunan ja sisun ohella meidän lääkitsijät. Noista lääkkeistä muodostuu muun muassa yhteiselo velivenäläisen kanssa, joka on suurin kauppakumppanimme – jälleen, kuten se ollut ajoittain aina 1700 -luvulta lukien.

Meidän realiteetti on 1200 kilometriä rajaa itäisen naapurimme kanssa – ja sitä me puolustamme, kaikissa olosuhteissa. Tämä itäraja on sotilaallisesti Venäjän puolelta heikosti varustettu, koska Suomi ei hyökkää Venäjän kimppuun – kuten se teki Saksan kolmannen valtakunnan ajamana ”ajopuuna” kesällä 1941 – osana operaatio Barbarossaa 4].

4] --- http://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Barbarossa ---


Suomalaista sisua ei johdatella kyvyttömillä johtajilla

Sisu Suomessa vaatii voimaa ja karismaa. Sitä ei sisuuntuneilla suomalaisilla toistaiseksi ole – ei niin Perussuomalaisissa kuin Suomen Sisussakaan. Nykyinen sisuttomuus ei tuo menestystä meille.

Suomalaiset kaipaavat 'kekkosia' 5], joilla on munaa operoida – muun muassa Venäjällä. Presidentti Urho Kekkonen oli todella lähellä perinteellisessä Karjala-palautuksessa 1970 -luvun lopulla, mutta se tilanne meni ohi ja ei sellaisena enää palaa.
...
5] Kekkonen oli suuri valtiomies http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-suomen-valtiomies-oli.html ---


Itäisen rajamme todellisuus

Itäinen raja on seilannut vuosisatojen aikana pitkin Itä-Suomea – se on ollut kuin veteen piirretty viiva. Ehkä saamelaisilla olisi eniten vaadittavaa, jos tarkkoja ollaan. Tarkkuutta vaaditaan tänään eri tavalla.

Karjala on kokonaisuus ja sillä on elinkelpoiset mahdollisuudet myös täysin itsenäisenä – ja tuon Karjalan tasavallan rajat olisivatkin todella mielenkiintoiset!


Ilkka Luoma
http://jontikka.blogspot.fi
http://www.facebook.com/first.ilkkaEXTRA
Olemme osanneet elää hyödyllisesti meille itsellemme suuren itänaapurimme kanssa – tästä ominaisuudesta monet valtiot ovat kiinnostuneita, onhan Venäjän maapinta-alaltaan maailman suurin valtio ja on todennäköistä, että sen maa-uumenissa odottaa maailman suurimmat mineraali- yms. varat ...” --- [2006] LINK:
** http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/suomi-on-osannut-el-muulle-euroopalle.html **Sent
Lähetetty: 16. maaliskuuta 2013 15:44:07


Vast.ott.: erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); alexander.stubb@formin.fi
(alexander.stubb@formin.fi); pertti.salolainen@eduskunta.fi(pertti.salolainen@eduskunta.fi); 
presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi);jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); 
paavo.vayrynen@keskusta.fi(paavo.vayrynen@keskusta.fi); 
ilkka.kanerva@eduskunta.fi(ilkka.kanerva@eduskunta.fi); timo.soini@eduskunta.fi 
(timo.soini@eduskunta.fi)


Kopio: heidi.hautala@formin.fi (heidi.hautala@formin.fi); carl.haglund@defmin.fi
(carl.haglund@defmin.fi); jussi.halla-aho@eduskunta.fi (jussi.halla-aho@eduskunta.fi); jussi.niinisto@eduskunta.fi (jussi.niinisto@eduskunta.fi);
eero.heinaluoma@eduskunta.fi (eero.heinaluoma@eduskunta.fi)Putin - ja Josif Stalinin maanvaihtoehdotukset
(Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi Talvisodan hyökkäyssyyksi 1917 rajojen kirurgiakorjauksen …)


DOC | Putinin selite – Stalinin rajanveto_28032013.doc – OpenOffice Writer


AL BLOG 15702 IL
---16032013---


817 | 7874

Ei kommentteja: