perjantaina, maaliskuuta 01, 2013

Todellinen tasa-arvoavioliitto


Evoluutio loi suvunjatkamisen tavoiteltavaksi ja nautinnolliseksi tapahtumaksi – miehen ja naisen/ uroon ja naaraan välille. Ei ole väliä onko kyseessä ihminen, muu nisäkäs tai mikä tahansa geeniperimäänsä jatkava eliö/olio. Kysymys on kuitenkin aina ”kahdesta eri sukupuolesta” - siis kysymyksessä on luonnonlaki ja -valinta.

Nk. tasa-arvoavioliitto ei ole vuosimiljoonainen ”avioliitto” - se ei samojen sukupuolien osalta keskenään lisäänny, näin se on luonnoton liitto ja sillä ei voi olla evoluution asettamaa osaamisperimää jälkikasvun kasvattamisen suhteen – toteuttamaan biosfäärin ainoaa tehtävää - ”lisääntyä ja täyttää maa” (ottamatta tässä mitenkään kantaa kristilliseen tulkintaan ihmisen luulottelemasta etuoikeudestaan).

Avioliitto on liitto, jossa ihanteellisimmillaan kaksi rakastunutta ihmistä löytävät toisensa, haluavat liiittyä ja luoda yhteisen kuvan ykseydeksi – molemmista. Kuulostaa kauniilta ja herkältä ja tälläisiäkin liittoja on, onneksemme, sillä se ylläpitää inhimillisyyttä ja tahtoa olla osanen yhteisökulttuurissa, jossa tarvitsemme kaikkia sen osasia.


Tänään avioliitoista kaatuu jo noin puolet –

ennen ei juuri nimeksikään. Kärvisteltiinkö aiemmin ja ollaanko nyt enemmän rehellisiä omille tuntemuksille, vai olemmeko suoremmin kokeilun- ja vaihtelunhaluisia? Avioerot synnyttävät jokatapauksessa ongelmia, jotka heijastuvat useasti tehtyyn jälkikasvuun – ero ilman yhteisiä lapsia on aina helpompaa.

Miksi me eroamme ja miksi me vaadimme luonnotonta tasa-arvoavioliitto-oikeutta, jopa adoptio-oikeudella – tietäen, että se on vastoin luonnon omaa vuosimiljoonaista evoluutiota – siis pyrkimystä täyteen sopeutuvuuteen täyttäen kuitenkin lisääntymisen tarpeen. Lisääntyminen muuten alkoi siitä, kun 'ensimmäinen' partikkeli vetovoimana löysi toisensa! *]
*] Johdattuu vetovoiman syntymisestä ja myöhemmästä tarpeesta kopioida itseään, kun ”elämä huomattiin” sykliseksi – tässä kohtaa on mielenkiintoista tutkia John Conway 0] - ”Game of Life Elämänpeli1] rakennetta, jossa motorisesti syntyy jatkumo – tuhoutuakseen tai jatkuakseen – loputtomiin tai lopullisesti päättyväksi.

Miten me näimme avioliiton merekitsevyyden vuosia sitten – kimmonneena ajatuksena liitosta, jota sai olla todistamassa puhänä toimituksena (ottamatta jälleen mitenkään kantaa kirkkokuntaan tai uskontoon – vaan kahden ihmisen välisenä onnellisuutena) …


[2005] Avioliitto on luotu ryhmäturvallisuuden ylläpitämiseksi, ei vain yksilön etuoikeudeksi

[ … Ennen avioliitto oli pyhä ja sen erotti vain kuolema; näin sen oli Kirkko säätänyt. Avioliitto tai parisuhde luo mahdollisuudet parempaan taloudenpitoon ja lasten kasvattamiseen. Ihmiset kiiruhtivat vuosikymmeniä sitten avioon huomattavasti aikaisemmin, vaikka historiallisesti hyvin myöhään sekin. Afrikan maissa sukukypsyys hyödynnetään nopeasti. Länsimaissa individualistinen ja itsekeskeinen kulutusvoiman tavoittelu siirtää avio- ja nykyisin avoliiton autuutta jo yli vuosikymmenen eteenpäin … ]Länsimaalainen elämäntapa kannustaa kulutukseen ja oman habituksen esittelyyn ja vertailuun yksilökeskeisesti, jolloin avioliiton keskeinen elementti ydinperheen keskinäinen synergia ja kollektiivisuus jäävät vähemmälle huomiolle.

Markkinamekanistinen elämänkatsomus leviää myös historiallisiin perhekeskeisiin maihin, kuten pikkuhiljaa ryömien myös Kiinaan, jossa perinteellisesti ydinperheen onni ja jatkuvuus ovat olleet kollektiivisella tavalla etusijalla koko elämänkaaren ajan.

Yksilökeskeinen kvartaaliohjaus harhauttaa evoluutiota!

Yksilö- ja itsekeskeinen kvartaaliohjattu kulutustottumus puhtaasti omien mielihalujen täyttämismentaliteettina kaivaa pohjaa kestävyyden ajattelulta. Avioerot kasvavat koko ajan, se siirtyy kaupungeista pienellä viiveellä maaseudulle, joka on ollut turvallisuuden ja kestävän elämän perusalueita aina viime vuosikymmeniin saakka.


Naisten omaehtoinen esiinmarssi

Voitaisin myös sanoa, että rohkeus ja vallankin naisissa kummunnut omaehtoisuuden tiedostaminen muuttaa perhekaavioita. Nainen ei ole enään siinä asemassa kuin vuosikymmenet sitten. Murros on tapahtunut. Länsimainen yhteiskunta siirtyy hitaasti naisvaltaisuuteen, jossa lienee hyviä etuuksia verrattuna mieshenkiseen kulutusjuhlan ylläpitämiseen.


Rationaalisuuden riemuvoitto?

Nainen on rationaalinen ja enemmän harmoniassa luonnon kanssa. Mies haluaa panssarivaunuja muistuttavia maastoautoja sekä ylisuuria omakotitaloja. Miehellä on aina sälyttynyt perheen (tai miehen) ylemmyyden tunteen järjestely - naapureihin tai työtoverihin nähden. Nainen on aivan luonnollisesti voinut ajaa ihmisten ilmoille sillä perheen vanhemmalla ja pienemmällä kakkosautolla, joka ei enään miehelle kelvannut.

Avio- tai avoerot johtuvat varmaankin kasvusta erilleen;

mies degeneroituu ja nainen kehittyy. Mies on keskittynyt ulkokuoren kiiltoon ja reviiriaidan pitävyyteen, kun taas nainen on aukonut omia rajojaan ja tullut ulos kuorestaan näkemään ja kokemaan. Useasti nainen on jo tänä päivänä puhemies kun asuntoa valitaan, toisaalta miehet tekevät keskenään tärkeitä päätöksiä kulmakuppilassa kun koetellaan miehistä viisautta arvioitaessa mitä maailmanpoliitiikassa tapahtuu.

Seuraavassa vaiheessa nainen ottaa vallan?

Lähivuosikymmeninä työnjako on keikahtamassa päinvastoin kuin se on ollut vuosituhannet; siis täysin miesvaltainen. Miehen asemaksi jää perin selvästi tulevien lasten sukupuolesta päättäminen, joka sekin orientoituu luonnonvalinnalla ja ”uimataidolla”. On myös syntymässä harvojen miesten eliittiryhmä, jotka pääsevät valitsemaan haluamansa.

Elämä ja sen syklit sekä trendit ovat muoti- ja sopulilaumailmiö

Nyt on menossa yksilökeskeisen itsenäisyyden aika, jossa ero on vain enään paperillinen muodollisuus. Suurempi riesa on omaisuudenjako ja huoltajuudet. Länsimainen kulutusjuhlakulttuuri on elontaipaleensa loppuosalla.

Niukkuuden lisääntyessä ydinperheiden turavallisuushakuisuus ja jälkikasvun huolehdinta jatkamaan sukua alkaa kiinteyttämään parisuhteita, jossa arvostus- ja huomioimistekijät asettuvat tasa-arvoon.

Eläinkunta on vuosimiljoonina näyttänyt mallin, jossa intensiivinen aikajänteestä riippumaton yleensä yhteismitallinen jälkikasvuhuolehdinta on taannut tehokkaimman geenien siirtymisen tulevaisuuteen, joka kuitenkin on evoluutiossa meidän ainut tehtävä.


...
(Kirjoitus on tehty herättämään keskustelua ja siitä ei voi yleistäen vertailuja tehdä, vaan sen sävynä on ollut kuivahko englantilaistyyppinen arkihuumori)

Ilkka Luoma

VIITTEET...

Kuvalinkki

kts. otsikko!Kuvateksti ---
Kuvassa toteutuu se paras ja tavoiteltavin "salaseura" ja reviiriliitto. Avioliitossa pitäisi toteutua se Luottamus, joka pitää yllä yhteiskuntamme perusrakenteita. Pienin ja tärkein bloggi on ydinperhe. Kaksi ihmistä saa toisensa niin rakkaudessa kuin elämässä. Nämä häät olivat ns. kaksoishäät kummankin oman kirkkokunnan myötä. Tilaisuus oli lämmin ja vaikuttava. Tapahtumapaikka oli Vantaa. Luottamus lähtee molempien toisensa hyväksymisestä, niin se on myös reviiriajattelussa, puolustamme aina valitsemaamme ja saamaamme elintilaa omana turvallisuusalueena. Pariliitosta syntyy myös se luonnolle oleellinen asia; suvun- ja geenien jatkumon järjestely” -
Kuva otettu 23. heinäkuuta 2005, klo 14:26. DSC_7721.JPG, 1/60s, f4.5, 90mm. 2,7MB. Photo by Ilu 2005 ]...
AL   ---    US

BLOG15226IL
http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/perinteellisen-avioliiton-voima
http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134037-tasa-arvoinen-avioliitto

Ei kommentteja: