perjantaina, elokuuta 23, 2013

Vihkipuhe pojalle hänen uudelle vaimolle

Anni ja Lasse, hyvät lähiomaiset ja arvoisat häävieraat

tähän kohtaan yleensä todetaan auvoisen avioliiton alkaneen ja toivotetaan kaikkea onnea sekä menestystä – niin nytkin toteamme.

Itse asiaan mennäksemme on ratkaisevaa huomioida asioita, joista muodostuu pohja sellaiselle elämälle, jonka kaikkialle ulottuva evoluutio on parhaaksemme järjestänyt.

Luonto on voima, joka on antanut täällä kaikille oleville suurimman voitonsa –

suuremman kuin paraskaan maallinen lottovoitto – sillä olemme ainutlaatuisia menestyjiä – kaikilla on täsmälleen yhteinen piirre – jatkumon voima kaikkeuden alusta ja täysin samoista lähtökohdista

  • katkeamattomana on elämänlankamme jatkunut sieltä jostain alun hämäryydestä.


Suurena voittona ovat täällä keskipisteenä olevien Annin ja Lassen etunimien ensimmäiset kirjaimet – nehän muodostavat AL:än – joka voisi myös merkitä Auta Lähimmäistäsi.

Aviopari on yhteiskuntamme peruslähtökohta, ydinperhe ja tukipylväs veronkannossa – kaiken pitäisi voimistaa avioliiton yhteenkuuluvuutta ja tähän yhteenkuuluvuuteen kuuluu auttamisen halu - Auta Lähimmäistäsi – oman rakkaansa auttamisen halu, …

sillä kukaan meistä ei ole niin täydellinen, ettei apua ainakin joskus tarvitsisi. Vahvinkin on ajoittain heikko – ja tällöin yhteenkuuluvuus ja auttamisen vilpittömyys kantavat vaikeuksien yli. Heikkouden tunnistaminen luo voimaantumista.



Ydinperheessä voisi vaikuttaa uteliaisuus,

sillä kiinnostus toistaan kohtaan hivelee tarpeelliseksituntemisen auvoista olotilaa – on merkittävä ominaisuus vahvistettaessa liittoa. Jokainen meistä haluaa olla hetkittäin sallitussa keskipisteessä – olla tärkeä toiselle, ollaan yhtä ja pidetään yhtä.


Yhtäpitäminen rakentaa tukevaa pohjaa,

johon on hyvä laskea evoluutiomme vuosimiljoonainen päämäärä – väkevä voima on meitä kaikkia kantanut tähän päivään, sieltä muinaisuuden klorofylleistä ja syanoista lähtien.


Elämän kuolemattomuus on luojan käsissä –

sanokaamme sitä vaikka universaaliksi käyttöjärjestelmäksi tai jumalaksi – nimitysoikeus on jo tänään vapaa. Jatkumon lahja tuottaa edeltäjänsä näköisyyttä ja näin kuolemattomuuden ketju pysyy katkeamattomana. Toivomme luojan jakavan ikuista lahjaansa anteliaana.
...

Avioliitto kohdaltanne ei saata tuottaa suuria käytännön muutoksia, ainoastaan joitain lakiteknisiä pykäliä, momentteja ja viittauksia korkeimpaan, jotka ydinperheessänne lienevät vahvasti hallussa.

Laki on kuinka se luetaan, ja perheen laki on perustavasti huomioimisessa, kuuntelemisessa ja ajan annossa toiselle tarpeiden mukaisesti. Vilpitön uteliaisuuskaan ei ole pahitteeksi ylläpidettäessä yhteenkuuluvuuden tunnetta.


Yhdessäolon asioita on varmaan kohdaltanne pohdittu ja seesteinen ymmärrys – ei enää niin ylen nuorina – on rauhoittamassa ajankulkua.

Harmonia ja hallittu koreografia perheessä on mittari tyytyväisyydestä – sopivasti lämpöä ja juoksulenkkien hikeä ylläpitää perhekuntoa kohtaamaan maallisten ilojen mahdolliset irtiotot – sallien myös nopeuden hurmaa – elämän aikakellon tikittäessä kuitenkin armollisen tasaisesti.

Elämään kuuluvat niin ilot, juhlat kuin surutkin. Elämä ei ole ainaista tanssia. Surua ei tule kaihtaa, kun sen aika on – kuitenkaan emme pysty kukaan elämän vaikeita aikoja välttelemään –

sen sijaan yhdessä taivaltaen ne tuntuvat ylitettäviltä sellaisilla tanssin askelilla, joiden askelmerkit ovat molemmille tutut.


Kolmenkympin ylittäneet,

valtiollisen tilastokeskuksen mukaan kohtaavat elämänsä suurimmat onnistumiset ennen keski-ikään siirtymistä – samalla valtio saa suurimmat verotulonsakin. Emme voi unohtaa yhteiskuntavelvoitteita – tässäkin Auta Lähimmäistä – on osuva ilmaus.


...
Sopiva annos yhteisiä harrasteita

vaikkapa metsälenkillä luo yhteyttä luontoon ja ymmärrykseen siitä, mistä me tulemme ja mistä me lopulta elämme. Arvostus elämänkiertoon lähtee uteliaisuudesta kokea koko elonkirjo – tällöin omankin kehon ymmärrys saa huomiota ansioidensa mukaisesti – unohtamatta tässäkään toistaan.

...
Lopuksi viittaan suosittuun perhesarjaan niin nimenä kuin arkisina tapahtumina –

Sydämen asialla” on viisasten kivi tunnistettaessa varoen varpailla syvien tuntemattomien jokien pohjakiviä – ylitettäessä niitä elon taipaleella –

mukailtuna kiinalaisen Deng Xiaopingin viisaita lauseita.


Suurella rahallakaan ei tee mitään, ellei ole juttukaveria kuutelemassa sydämen ääntä”
-muokattuna Sydämän asialla sarjan Davidin lausahduksesta.


Elämän viisauksista voisi mainita maineikkaan presidenttimme Paasikiven oppilause:

Viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen ” -

Toivotamme Viisauden täyttämää yhdessäoloa avioliiton turvasatamassa.

Talvisodan sankareittemme kuuluisa lausahdus oli - ”Kaveria ei jätetä”

- se tärkein kaveri on vierelläsi! Onnea ja menestystä.

...

Tämän kirjoituksen harmonisoi Beethoven

maanantaina, elokuuta 19, 2013

Raimo Sailas tilittää - tiedetty tuli julkiseksi

Eläkkeelle jäänyt valtiosihteeri Raimo Sailas, puolue ajatuksiltaan sosiaalidemokraatti – laukoi teeseejään opiskelijoiden piirittämänä Helsingin yliopiston kirjastossa. Helsingin Sanomien tähtitoimittaja Unto Hämäläinen kirjoitti HS/Kuukausiliitteessä kesäkuussa 2013 hienon lyhyt elämänkerrallisen leikkurista ja monien sylkykupista – mutta onko Sailas ollut oikeassa 0] koko ajan?


[ … ”Hornetit olisivat jääneet ostamatta” -näin Sailas arveli jälkipuintina aikaa, jolloin todellisen laman edessä 1990 -luvulla 1], kun silloinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen (Kok.) oli asiaa kysynyt silloiselta virkamiesalaiseltaan 2] Sailakselta … ]


Nyt besserwisserinä voisi todeta, että olisivat saaneet jäädä ostamatta – tilalle oltaisiin voitu hankkia venäläiset Sukhoit (”parempia ja halvempia” + positiiviset muut talouden sivuvaikutukset). Venäjä on tänään monella mittarilla merkittävin kauppakumppani – he turisteina jopa miltei elättävät Itä-Suomea, mutta silti jaksamme puutua heidän omiin asioihin ja protestoida heidän sisäisiä tekemisiään!


Kansantalous on parhaimmillaan silloin,

kun valtio on itsenäinen, kun sillä on oman päätösprosessin alla oleva valuutta ja ennenkaikkea materiaalinen ja energiallinen riippumattomuus. Tuonti ja vienti pitää vähintäänkin olla tasapainossa – aina. Parempi tuottaa kaikki oleellinen itse, ja tehdä se niin hyvin, että ulkomailta kiinnostutaan osaamisestamme.


Kun tuodaan – täytyy viedä

Meillä ei ole kaikkia raaka-aineita, emmekä osaa tehdä ”tuiki tarpeellisia” kulutus- ja näyttötaloushyödykkeitä 3], esimerkiksi autoja, tai haluamme näyttää kykyisyyttämme ostamalla saksalaisia 'audimersubemareita' …

Omavaraisuuden osalta voisimme olettaa meidän ainakin kykenevän tuottamaan kokonaisuudessaan ravintomme, jos emme – niin maataloudessamme on jokin perusvaluvika. Meillä on kuitenkin hedelmällinen ja ”ihmisistä tyhjää maata” – asukkaitakin vain reilu viisi miljoonaa. Omavaraisuuden lisääminen voisi olla hyvä täsmäelvytyskohde?

...
Sailas oli leikkurimiehiä (joka ilmeisesti erehtyi harvoin) –

” … omillaan oli tultava toimeen, jos ei ollut 'massia' – niin ei saanut olla ostohalujakaan”. ”Elää suu säkkiä myöten”, on vanhan kansan viisas sanonta. Jos taas olisi millä mällätä, niin silloinkin säästäväisyys on hyve. Norjalaiset suurine energiavaroineen olkoot esimerkkinä – ilmeisesti Kiinan ohella ainoa maa pallollamme, joka ei ole velkaa muille – valtion ulkoisille toimijoille.


Suomalaiset söivät huomisen eväät eilen

Ostovoimamme on noussut niin huimasti, että jos tämän päivän keskimääräinen kulutusjuhla projisoidaan per henkilö Kiinaan – ei meille muille taida paljon jäädä. Tänään ravintoomme menee keskimäärin tuloistamme noin 13 prosenttia – prosentin ollessa vielä 1950 -luvulla yli 25! Me siis syömme hyvin tai ainakin niin epäterveellisesti, että liikalihavuus ”oheistuotteineen” koittaa terveydenhoitomenojen kulukukkaron päälle vielä dramaattisesti.


Kasvuhuuto Sailakseltakin …

Miksi kaikki talousviisaat ”puttosineen, korkmanneineen, kiandereineen jne … ” hokevat talouskasvua? Kuinka pitkälle rajallinen biosfääri 4] sallii talouskasvua, joka aina tarkoittaa lopulta lisääntyvää energian ja materiaalien kulutusta – koska me yksilöina haluamme aina vain lisää, kaikkea lisää – vapaa-aikaakin. Tuo lisä on nyt otettu velkana – ”veli velkaa otettaessa, velipuoli maksettaessa” 5]

...
Älyllistymisen aikakausi
[ … elämämme voisi olla muutakin kuin itsemme ja tavaroidemme liikuttelua paikasta toiseen ...]

Voisimmeko vihdoin älyllistyä harmonisoitumaan biosfäärin tuottorajallisuuteen ja sopeutumaan sellaisiin mittoihin, jotka on ”säädetty” ihmiskunnan biomassan 6] suhteellisuusosuudelle?


Miksi lisää palkkaa – kun entinenkin lisäys käytettiin lopulta haitaksemme?
[ … emmekö voisi keskittyä hankkimaan lisää tajunnantasoa, jolloin ymmärrys rajallisuuteen heräisi? Voisimme myös kiihkotta tutkia olemmeko ansaintamme mittaisia – sillä ilmaisia rahoja ei ole olemassa, jostain ne otetaan – jos ei tuottavuudesta, niin sitten velkana … ]


Hyvinvointia on kahdenlaista –

materiaalista ja henkistä – miksi emme löydä itseämme ja ymmärrystämme sopusoinnusta, jonka evoluutio 7] on vuosimiljoonien saatossa biomassojen säätelyllä aikaansaanut? Miksi elämme näyttö- ja vertailutaloudessa? 8]




...
VIITTEET
0] Kansantaloudessa virheet korjaantuvat aina lopulta, tai ainakin virheisiin sopeudutaan ja/tai säädetään uutta – joko virheellistä tai virheetöntä. Oikeassa oleminen lienee hetkellinen tarkasteluajankohtaan liittyvä ilmaus – myöhemmin voidaan aina esittää muita vaihtoehtoja, jotka olisivat olleet ”parempia”, kun kokemustakin oli tuntemattomuudesta saatu.

1] [2009] ”Kun Otto tuli apuun … ” - Eräänä aamuna 90-luvun talouskurimuksen synkeimpinä hetkinä kuului pörssisaleistamme huuto: "Otto tuli apuun" - tuolloin Saksan pankkia kutsuttiin Otoksi (rautakansleri Otto von Bismarckin kunniaksi). Näin oli pahin ohitettu, Saksan pankki myönsi Suomelle "rajoittamattoman" limiitin ja velanhoitomme pääsi jatkumaan. Saksa oli jälleen tavallansa pelastanut meidät. ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/12/06/maamme-ja-sen-itsenaisyyden-luojat - [US_P/il]

2] Toteutuvan nykydemokratian takuumiehinä ovat virkamiehet – ja -naiset; keskimäärin he toimivat erinomaisesti – tosin byrokraattisesti, koska emme kansalaisina luota riittävästi toisiimme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/01/lakien-ja-sdksien-ohjaamat-virkamiehet.html - [BLOG/il]


4] Elämän biosfäärillinen moninaisuus, sallittavuus ja kestokyvyn ylittävä ahneus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/saikeista-haivahdys-kuolemattomuutta.html - [BLOG/il]

5] ”Veli otettaessa – velipuoli maksettaessa” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/asioita-joista-pankit-eivt-puhu-kuinka.html - [BLOG/il]

6] Ravintomme lähtee yksinomaan biomassasta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/128120-u-loppuuko-ravinto-lisaa-hiilidioksidia - [US_P/il]





...
EXTRAT

Kun Suomi oli joutumassa holhouksen alaiseksi … HS/ Unto Hämäläisen ”Raimo Sailas” haastattelussa tuli ilmi mielenkiintoinen piirre 1990 -luvulta, kun Suomi oli pahemmassa jamassa kuin Kreikka nyt – Sailas totesi saksalaisen pankin pelastaneen Suomen – meidän valuutat olivat tuolloin lopussa ja rahahanat muualta kiinni. Voidaan sanoa, että Saksa pelasti Suomen neljännen kerran – aiemmat kerrat olivat 1918, 1940 ja 1944 ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/138142-rahan-valta-kyproksella - [BLOG/il]

Läntinen markkinatalous keskittyy omien ongelmiensa peittämiseksi ronkkimaan muiden suvereenien sisäisiä asioita – poliitikkomme siis hämäävät omia kansalaisiaan – nyt juuri on ”tapetilla” Egypti, joss kuohuu – annettaisiin vain kuohua ja keskityttäisiin omiin ongelmiimme, niissä on riittävästi painiottelua tarpeiksemme ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147332-egypti-oli-suurvalta-ramses-ii-suuri - [US_P/il] - Kiinaa pidetään mallimaana filosofiasta, jossa ei muiden itsenäisten sisäisiin asioihin puututa ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/147262-ojensiko-kiina-katensa-kenelle - [US_P/il] ja ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/kenelle-kiina-ojensi-k-tens - [AL/BLOG/il]




Ilkka Luoma
Kansalaisaktivisti ja Kiina ympäristö- ja vientikonsultti



ALUS __ Facebook
BLOG 21 964 | 1 942 - IL
---19082013---


doc.: leikkuri_sailas_hamalainen_19082013.doc - OpenOffice.org Writer

833 | 7890

perjantaina, elokuuta 09, 2013

Greenpeace - Vihreä Rauha

'Vihreä rauha' on saavuttanut täysi-ikäisyyden maallisen talousahneuden ja ympäristötuhon jarruttajana. Ilman Greenpeace järjestön voimaperäistä ja systemaattista työtä olisi Etelämannerkin jo todennäköisesti taloustilikirjojen kärkituotteita ja mantereen mineraali- ja energiavarat täydessä luontoa raiskaavassa ihmishyödynnöksessä.


Miksi ihminen ei ymmärrä rooliaan ja sopeumasuhdettaan maapallon biosfäärin biomassojen suhteutukseen? Miksi meille pitäisi kuulua kaikki hyödynnöskeinot – unohdammeko sen, että vuosimiljoonainen luonnonvalinta synnytti yhden viimeisistä, eli meidät niiden resurssien pohjalta, jotka jo miljoonia vuosia ennen meitä loivat otollisuuspohjat olemassaolollemme …?




YLE TV 1 esitti 1] erinomaisen koosteen täysi-ikäisestä puberteetin ohittaneesta maailmanlaajuisesta järjestöstä nimeltä Greenpeace. On merkittävää meidän omalle olemassaolollemme ymmärtää Greenpeacen tavoitteet ja toimintamallit. Ahneuden voittaminen vaatii suoraa, kovaakin toimintaa – ja uhreuksiltakaan ei enää vältytä. Posken kääntö ei auta – on otettava sellainen keinovalikoima, joka tuntuu ja näkyy …


Miten me koimme ja kirjoitimme Greenpaeace järjestöstä jo vuosia sitten, kun se taisteli jääkarhujen, valaiden ja uhanalaisen eläimstön puolesta ja arktista öljynporausta ja ydinjätteiden mereen ahutaamista vastaan ---


Uusin tuntematon uhkamme on hiilen katoaminen pelloistamme ja metsistämme - http://issuu.com/mttelo/docs/mtt_elo_1_2013?e=2189930/2161400 - [MTT/ELO 1_2013,sivut 10-11] – katso myös mielipidekirjoitus - http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145665-elinehtomme-hiili-katoaa-johonkin-mihin - [US_P/il]




...
[2007] Greenpeace – esitaistelija, joka yhdistää yhä enemmän ihmisiä
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/04/greenpeace-esitaistelija-joka-tulee.html - [BLOG/il]


orig. 29. maaliskuuta 2007

[ … Uutisista rävähti kuva Greenpeace aktivistien kiivetessä Fortumin 1) torniin osoittamaan mieltään ydinvoimaa vastaan, jota Suomi ei tarvitse eikä Fortum ansaitse. Greenpeace iskee maailmalla suoraan kestämättömän kulutuksen ytimeen - puheiden aika on ohi, on aika tarttua suoraan toimintaan - on odotettavissa yhdistymisen laatua joukkovoimaksi ... ]
Näemme televisiosta, kuinka Greenpeace aktivistit altistavat henkensä taistelussa valaiden puolesta - ihminen ei tarvitse valaiden lihaa nykyelinmallissaan [huom! eskimoiden ikiaikaiset luontoa arvostavat tavat] - ryöstötappaminen on kuihduttanut valaskannat sukupuuton partaalle. Greenpeace iskee Lapin ikimetsiin varjellakseen sellaista, mitä me ihmiset emme enemmistönä ymmärrä osaksi luonnon ja elämän monimuotoisuutta.



Ihminen on ylittänyt kaikki omalle lajilleen harmoniset ja luontaiset elinalueensa


Olemme siirtäneet, kuluttaneet, saastuttaneet, tappaneet ja murhanneet lajeja kiihtyvällä vauhdilla sukupuuttoon. Ihminen on ottanut kirjaimellisesti Raamatun lauseen: "Menkään, lisääntykää ja täyttäkää maa".


Osa ihmisistä on herännyt näkemään metsää puilta


Ihminen ei ole suuresta kirjasta huolimatta maan herra. Ihminen ei ole luomakunnan keskipiste eikä kruunu. Ihminen on osa luontoa, sen tulisi olla tasa-arvoinen eliö muiden joukossa. Riita meidän oikeudesta käyttää koko eliökunnan varoja etuoikeutettuna, on vähintäänkin kyseenalainen. Ei ole mitään erityisestä syytä korottaa asemaamme muiden kustannuksella.


Greenpeace on huomisen vastuuta ryhtyä suoraan toimintaan -


onkin kannustettavaa innostaa ja aktivoida ihmiset ymmärryksen kautta liittymään joukkoon, jossa nähdään tämän päivän uhka meissä itsessämme. Aika ei ole käynyt vähiin, aika on loppunut. Ihmisen tulee palata omaan luonnolliseen asemaansa. Meidän kulutuskäyttäytyminen kuluttaa maapallon ekologisia varoja tuhatkertaisesti sen, mitä saman biomassan omaavat muurahaisyhteiskunnat käyttävät. Muurahaiset olivat ennen meitä ja jatkavat systemaattista elämäänsä myös meidän jälkeen. Selitys suuremmasta viisaudestamme ei koe tässä esimerkissä mitään etuoikeutta.


Ihmiskunta yhtenäistyy suurien uhkien edessä,


juuri nyt kun avaruudesta ei suoranaista vaaraa ole näkyvissä, herää ajatus vihollisista ykköseen, ihmiseen itseensä. Selitykselle oikeudestamme kaikkeen ja kaikella tavalla ei ole mitään perustetta. Ryhmäaktiivisuus käynnistyy julistuksesta, jossa asetetaan päämäärät ja tavat sekä keinot niiden saavuttamiseksi. Joukko kasvaa vastuiden heräämisen myötä. Ihminen ei ole maapallon kuningas.

...Suomen 150 sutta ja 200 karhua ovat liikaa Suomen 5,3 miljoonalle ihmiselle


Suomen hirvet ovat uhka autoillemme ja hengellemme. Tapamme liikenteessä 2-5 miljoonaa lintua vuosittain, kuinka paljon muita eläimiä kuolee heinäladon kokoisten citynäyttömaastureiden alle - ei tiedä kukaan [lasketaan, että autoilun mekassa USA:ssa kuolee miljoona eläintä joka päivä autojen alle].

Ihminen levittää asfalttiaan, levittää teitään, levittää parkkipaikkojaan, raivaa metsää paperiksi ja syyllistää luonnonsuojelijoita terroristeiksi, koska he häiritsevät metsän kaatoa, häiritsevät kaatopaikkoja, häiritsevät luonnontuhoamista ja kiipeävät Fortumin konttoritorniin. Ihminen häiritsee kokonaisuutena koko muuta eliökuntaa.



Yhtenäisyys lähtee yhteenkuuluvuudesta


Päämäärän kirkastuessa, lisää se taistelutahtoa tavoitteen saavuttamiseksi. Uhka yhdistää - on yhdistymisen aika. Nyt on aika ryhtyä toimeen - on toiminnan, ei puheiden aika. Aktiivinen kansalaistottelemattomuus sallittavuuden puitteissa tervettä järkeä ja luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen on paras tae huomisen elinvoimaisille sukupolville. Ihminen elää luonnosta, luonto ei elä ihmisestä. Ihminen on vain pieni osa kokonaisuutta, ja meille kuuluu vain se osa, mikä on juuri ja juuri riittävä populaation ylläpitämiseksi.


Luonto ei kestä kaltaistamme kulutusta,


raiskausta, tuhoamista ja silmitöntä tappamista, jossa elämän valtikka on otettu ansiotta ja väärällä luulolla vääriin käsiin. Olemme ylittäneet rajamme. Tasapainoisen elämäntavan tavoittelu, asemansa harmoninen hyväksyntä ja olo osana luontojärjestelmää on juuri nyt viimeinen tae koettaa tehdä viimeisellä hetkellä se, mikä piti tehdä jo kauan sitten. Poltimme noin sadassa vuodessa sen määrän eloperäistä muinaista kasvustoa polttoaineina ilmaan mm. hiilidioksidiksi, minkä tekemiseen luonnolla meni 10 miljoonaa vuotta.


Taistelu luonnon suojelemisesta on alkanut -


ja siihen on kannustettavaa liittyä. Parempi pienempi elintaso luonnossa, joka elää, lisääntyy ja kokonaisvaltaistuu eliökunnaksi, jossa kaikilla on osansa kuin tuhottu ympäristö, missä elottoman kuiva aavikko sateettomuutena tappaa hiljalleen kaiken kuumetessaan.

...
Juuri tätä kirjoitettaessa [29.3.2007, klo 21:45 YLE 1, A-talk] keskustelijat kiivaasti riitelevät Greenpeace vastaan ihmisen itsekäs mahtielon perustelu. Toteamuksena voisi sanoa, että lajimme on liiaksi levinnyt muiden varannoilla. Puheiden aika on ohi, suora kansalaistoiminta on astumassa tilalle.



1] YLE TV 1 – Dokumentti Greenpeace´sta ~ Sateenkaarisoturit ~ http://areena.yle.fi/tv/1435159 - [YLE/TV 1]





Ilkka Luoma
http://jontikka.blogspot.fi
http://ilkkaluoma.kuvat.fi



Kuvasarja Greenpeacen edellisestä lippulaivasta M/s Rainbow Warrior´sta – Sateenkaarisoturi ~
http://ilkkaluoma.kuvat.fi/kuvat/Rainbow+Warrior/ - [KUVAT.fi/il]






AL – FbUS
BLOG 21 424 | 1 791 - IL
---31072013---






doc.: greenpeace_31072013.doc – OpenOffice Writer





834 | 7280

Uuvuttiko ministeri Virkkusen kuntauudistus kunnat?

Kuntauudistus on ehdottoman tarpeellinen. Henna Virkkunen on tässä asiassa tältä osin täysin oikeassa; miltei missään muussa ei sitten olekaan. Kuntaministeri Virkkunen on valjastettu mahdottoman asian eteen johtamistaidottomana ja toistokoneena, josta kerrataan samoja vanhoja hokemia. Pääministerin uhri ja uhka Kokoomuksen kannatukselle?


Hallitus tekee tietoisesti kuntien asemaa vaikeaksi, jotta se pakottaisi kunnat Kokoomuksen ajamaan muottiin; sellaiseen muottiin, jota ei ole loppuun saakka pohdittu, vaan tehdään niin kutsuttua ”kokoomussormenjälkeä” - kansakunnan haitaksi – pidemmällä aika-akselilla. Jos kunnalta vaaditaan laajaa itsehallintoa – pitää sille antaa siihen myös resurssit – esimerkiksi arvonlisäveron tilitys.




Pienuus on lähellä kansaa tehokkuutta


Huominen tulevaisuus on pienien itsenäisten päätössolujen aikakautta, joissa ”kylä- ja kortteliyhteisöt” päättävät omista asioista. Suurempien resurssitarpeiden ”päätösrajat” kulkevat vero- yms. tulonmuodostuskaavioilla.




Yksilölliset kunta-asukaskohtaiset verotilit


Lisäksi vastuulliseen yhteiskuntapalveluihin kuuluvat yksilökohtaiset tuotto- ja aiheutumiskululaskelmat – alkoholisti ei saa uutta maksaa, eikä tupakoitsija keuhkoja jne --- … meille jokaiselle tulee verotili, joka osoittaa reaaliaikaista miinus- tai plusmerkkisyyttä. Oletko valmis kohtaamaan totuuden – nyt meillä on verohyödyllisyydestämme paljon vääriä mielikuvia!




Viimeiset elinkuukaudet


Tänään sote -pääluokassa suuri osa rahasta kuluu niin kutsutusti 6-9 viimeisen kuukauden ylläpitoon – siis käytetään resursseja sellaiseen, jola ei ole lyhyelläkään tähtäimellä toivoa paremmasta. Sote on järjestäytyneen yhteiskunnan kulmakivi ja inhimillisyyden ja tasa-arvoisuuden perusmittari.




Kunta-Sote_uudistus on ohjattu väärin,


taitamattomasti ja asioita kokonaisvaltaisesti ymmärtämättömästi. Henna valjastettiin kuntauudistuksen osalta liian pienin ”eväin” - ikäänkuin uhriksi sellaiseen projektiin, joka on täysin välttämätön, mutta itsepäisyydellä ”viety metsään näkemättä puita”.


Demari ja ent. ministeri Maria Guzenina-Richardson laitettiin jo vaihtopenkille – uhraako Pääministeri Jyrki Katainen Hennansa jo syksyn epätoivoneuvotteluissa?




Parlamentaarinen valmistelu – juuri tässä tapauksessa!


Välttämättömyyden vuoksi kunta_sote kehittämiseen myös poliittisella rintamalla olisi pitänyt ottaa poikkeuksellisesti koko eduskunta mukaan suunnittelutyöhön. Nyt seuraava hallitus joutuu aloittamaan jälleen alusta.




Kuinka kauan meidän pitäisi elää?


Lopuksi herää vääjäämättä kysymys meidän jatkuvasta keskimääräisestä eliniänodotteen noususta – kuinka tarkoituksenmukaista on olla eläkkeellä 30-40 vuotta? Kuka tämän elämisen lystin maksaa ja onko lystiä olla yksinäisenä vanhuksena – usein alkoholisoituneena, mutta muutoin terveenä? Mikä on tarkoituksenmukainen elin-ikä? Antaisikö muu eläinkunta siihen osviittaa?




Tylytystä olan takaa?


On ennustettavissa, että Kataisen sextetti hajoaa 1] ja saamme uudet ennenaikaiset eduskuntavaalit jo tulevana syksynä. Meillä kansakuntana ei liene varaa ylläpitää Kataisen ”väkipakolla runnottua” hallitusta 2] – on kahden puolueen hallitusten aika, ja se alkaa synnytystuskien kautta PersuKeskustana 3].







VIITTEET
1] Kataisen sextetti rapautuu ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144461-sextetti-rapautuu-jykke-neuvottomana - [US_P/il]
2] Onko varaa Kataisen hallitukseen? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136667-onko-kansakunnallamme-varaa-yllapitaa-sextettia - [US_P/il]
3] Vain yksi hallituspuolue?! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/145756-persukeskustan-puoluesihteerit-kohtasivat-tyhjin-lausein - [US_P/il]








Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://ilkkaluoma.kuvat.fi




...
Sent:


Cc: matti.putkonen@perussuomalaiset.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; mari.kiviniemi@eduskunta.fi ; paula.risikko@stm.fi ; presidentti@tpk.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; maria.guzenina-richardson@eduskunta.fi ; henna.virkkunen@eduskunta.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi


Sent: Thursday, August 01, 2013 1:56 PM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Henna Virkkuselle ladattiin mahdoton tehtävä - KUNTA_(Sote)
...


Kuntaministeri Henna Virkkuselle ladattiin liian suuri - olemattomin eväin
(YLE Aamu-TV:ssa kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) oli haastateltavana - hyvin kysymyksin, mutta vanhoin hoetuin vastauksin ... )








...
ALFb US
BLOG 21 442 | 1 802 - IL
---01082013---






doc.: Sote_kunta_01082013.doc (OpenOffice Writer)







481 | 4656 

Elinehtomme hiili - katoaa johonkin!

Atomit ovat ihmisen aikatauluissa ikuisia ja käytännössä rauhallisessa universumissa muuttumattomia; ainakin ne osaset, joista atomit muodostuvat. Mystiset ja vielä teoreettiset säikeet ovat ikuisesti muuttumattomia; koska niillä ei ole aikaa eikä ulottuvuutta – stringejä 1], joilla ei ole halkaisijaa, ymmärtämällämme tavalla.



Molekyylit tunnetusti muodostuvat atomeista

Molekyylirakenteet vaihtavat muotoaan ja ”keräytyvät ja hajoavat” - molekyyleistä muodostuvat suuremmat osaset, kuten ihmisen solut F] ja puiden kyky yhteyttää. Elämme tänään ihmisen ja biosfäärin aikana niin kutsuttua ”hiilielämää2]. - tämähän oli itsestään selvää meille kaikille.

Hiili on tunnetusti orgaanista kemiaa 3] – ja koko elämämme ajatuksineen, kuvitelmineen, onnen - ja surun tunteineen ovat täyttä kemiaa, varustettuna myöskin vielä mystisellä ”minä kuvalla” ja olevaisuuden kokemuksella (”ajattelen, siis olen4]); joka voisi olla myös täyttä mielikuvitusta.



Elämänvirrat

Maapallollinen elämä on mikrosiru suuremman koneiston ”elämänvirroissa”. Kaikkea elämää emme edes näe, emmekä koe. Ajatuskoneistomme kemia on viritetty fysiikan- ja kemian lakien alle – lämpötilammekin loppuu absoluutissa (muutakaan nimeä emme keksineet).

Elämämme siis ammentuu hiilestä, vedestä ja hengitettävästä hapesta sekä joukosta hiukkasia, jotka ovat rakenteellemme välttämättömiä. Näinhän me evoluutiossa muodostuimme, jonkin suuremman antaman rakennekaavan mukaisesti. Onko nyt paljastumassa oleellinen virheohjelmointi – tarkoituksella vai sattumalta?



Mihin hiili häviää?

Tänään metsien ja peltojemme hiilimäärät ovat vähentymässä, merkittävästi. Ja mikä merkittävintä – emme tiedä syytä 5] (MTT Elo 1/2013). On ollut jo pidempään ihmiskunnalle selvää, että tietomme kasvaessa epätietoisuutemme määrä myöskin lisääntyy – kiihtyvästi. Emme osaa ratkaista niitä ohjelmointikäskyjä, jotka luovat elämän, aikaansaavat suvun jatkumisen ja ennen kaikkea miksi elämme ja mitä se on?



Elämme hiilielämää –

alkuaine C määrittää biosfäärin peruskoostumukset. Biosfäärin kokonaisbiomassa on osasiensa ja lajiensa summa. Evoluutio loi soputumisen kautta tasapainon, jossa jatkuva kilpailu ylläpitää mahdollisuuksia elämän kuolemattomuudelle; voimme sanoa, että evoluutio on kuolematon; se ylläpitää lajikirjoa elämisen katkeamattoman varmuuden saavuttamiseksi. Onko sittenkin niin, että maapallollamme on vain yksi elävä olento, jota nyt kutsutaan biosfääriksi?



Miksi hiilen määrä vähenee?

Onko se merkki meidän ihmisten liiallisesta kulutuksesta – siitä biomassasta, jonka kiertokulku on tarkoitettu kaikille suhteutettuna kunkin eliölajin biomassaan? Tiedämme, että muurahaispopulaatiot ovat suunnilleen biomassaltaan ihmiskunnan kokoiset. Merten palanktonien määrä lienee biomassaltaan merkittävin ja kokonaiseloa ylläpitävin ravintokiertokulun lähde – entä maaperän triljoonat pieneliöt ja niiden merkitys biomassana huipulla elävään ihmiseen? Emme tiedä.



Pitäisikö hälytyskellojen soida,

kun olemme innoissamme ja vihreydessämme polttamassa biomassoja metsätähteinä, biojätteinä ja muina yhdisteinä, joiden hiilitasapaino saattoi säätyä jo miljoonia vuosia sitten. Olemmeko rikkomassa harmonian, tuon evoluution mestarituotteen – jonka ohjelmoitumiseen saattoi mennä satoja miljoonia vuosia? Mikä olisi suhteellinen osuutemme biomassojen elämänkiertokäytöstä – ajatellen juuri meile ohjelmoitua suvunjatkantaa?



VIITTEET
1] Säieteoria ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4ieteoria - [Wiki_Fi]
2] ”Hiilielämää etsimässä” ~ http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/futuristisella_matkalla_ylihuomiseen_1971_96302.html#media=96419 - [YLE_Elävä arkisto]
3]Elämän kemia” ~ http://www02.oph.fi/etalukio/opiskelumodulit/kemia/kemia2/ - [oph.fi]
4] Rene Descartes ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Ren%C3%A9_Descartes - [Wiki_Fi]
5] ”Hiili karkaa pelloiltamme - ~ 0,4% vuodessa – ollen noin 220 kiloa per hehtaari” ~ http://issuu.com/mttelo/docs/mtt_elo_1_2013?e=2189930/2161400 - [MTT _ELO 1/2013]





EKSTRAT
A] Syrjäyttääkö robotiikka ihmiset? ~ http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/a-lykka-iden-robottien-kehitys-degeneroi-ihmispopulaation-t59202.html - [TIEDE/Kesk./IL]
B] Bioenergialla tuhoamme evoluution sopeuman? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/bioenergia-romahduttaa-ravintotuotannon.html - [BLOG/IL]
C] Gaia kuumenee liiaksi – kytketäänkö jäähdytys? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/gaia-kuumenee-kytketaanko-jaahdytys.html - [BLOG/IL]
D] Ilmasto muuttuu aina – ihmisen kanssa ja ilman ihmistäkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/ilmasto-muuttuu-aina-ihmisen-kanssa-ja.html - [BLOG/IL]
E] Afrikkalaisen pienviljelin ahdinko ~ http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/8011 – [Tieteessä Tapahtuu 3/2013]
F] Solujen kieli muodostuu molekyyleistä ~ http://ojs.tsv.fi/index.php/tt/article/view/7854 - [Tieteessä Tapahtuu 2/2013]





Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
http://ilkkaluoma.kuvat.fi


...
Kirjoituksen tunnussävel – / Mike Oldfield _ ”Closer” ~ http://youtu.be/x86OHS-HVWM - [Youtube]



Sent:

Cc: satu.hassi@europarl.europa.eu ; presidentti@tpk.fi ; oras.tynkkynen@eduskunta.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; hannele.pokka@ymparisto.fi ; eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu ; puheenjohtaja@keskusta.fi ; paavo.vayrynen@keskusta.fi ; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu ; jouko.koskinen@mmm.fi ; sirkka-liisa.anttila@eduskunta.fi ; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi ; heidi.hautala@formin.fi ; anni.sinnemaki@eduskunta.fi ; paula.lehtomaki@eduskunta.fi ; ville.niinisto@ymparisto.fi

Sent: Tuesday, July 30, 2013 9:50 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Elinehtomme hiili - katoaa johonkin! [MTT - ELO 1/2013]


...

Elinehtomme hiili - katoaa johonkin!
(Puhumme paljon ilmastonmuutoksesta - lämpenee ja ei lämpene; mutta unohdamme usein muun ympäristömuutoksen, joka vaikuttaa syvällisemmin ja hitaammin elinoloihimme, vääjäämättömästi)




AL FbUS
BLOG 21 343 | 1 756 IL
---28072013---


doc.: atomit_ikuisuus_28072013.doc


530 | 5107