maanantaina, tammikuuta 27, 2014

Valuuko negatiivista ilmapiiriä hallituksestamme?

Kuinka paljon sinua kismittää, jos saat leimauksen negatiivisesta asenteestasi tai sinua syytetään negatiivisen ilmapiirin lietsonnasta? Tästähän on kysymys, kun maamme politiikanhoidon ja lainsäädännön ykköspoliitikko, pääministeri Jyrki Katainen sanaili negatiivisesta kansalaisilmapiiristä 1].

Suomalainen on muutoinkin melankolisuuteen taipuvainen, noin keskimäärin – siis aika-ajoin surumielinen. Olemme myös herkkiä ja jopa loukkaantuvia, mutta emme vastapainoksi kilju 'turuilla ja toreilla' – emme ryhdy barrikaadeille, vaan saatamme jurottaa ja vieläpä käpertyä entistäkin vähäpuheisimmiksi – ainakin osa kansasta.



Kannattaako politiikanhoidon huipulta nokitella arkikansalaista Kataisen tyylimetodilla?
[ - tuoko se niitä Kataisen paljon mainostamia työpaikkoja kansantalouteemme? ]

Kun suomalainen räjähtää, on tuolloin leikki kaukana – päättäväinen kansa on sisukas, taisteluhaluinen ja sitkeä. Kun 'viimeinen seinä' on vastassa, ei keinoja puutu puolustaa omaansa, itseään, lapsia ja perhettä.

Kannattaako tälläiselle kansalle mennä kertomaan, että lietsotte ja ylläpidätte negatiivista ilmapiiriä – varsinkin taholta, jolla on kaikki vallanavaimet käsissään. Kansaa ei voi vaihtaa, mutta poliitikot vaihtuvat sukkelaan, jos kansa yhteistuumin niin päättää.



Rintamilla sotilaita johdetaan edestä -

antaen oma upseerin panos täysillä, ollen myös mukana kantamassa vastuuta johtamisestaan. Onko nyt kansalaisille, siis sotilaille annettu panoksia johdon eli 'upseerien' taholta, jotta olisi voinut tuloksia syntyä? Onko johtamisesta 2] kannettu vastuuta ja annettu kannustusta?

Ehkä ei – on vain tehty toimenpiteitä eripurahallituksen nimissä, joille ei tahdo syntyä vastakaikua sieltä missä ”ruumiit pestään” eli kansakunnalta. Onko tälläisen hallituksen johtajalla edes oikeutta tulla syyllistämään negativisuudesta – jospa se onkin tarttunut itse hallituksesta ja sen tavasta johtaa kansakuntaa.



Onko kansakunta jo antanut varoituksen Jyrki Kataiselle,
~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155281-onko-katainen-saanut-kansalaisvaroituksen -

onko meillä varaa ylläpitää tälläistä eripurahallitusta 3] – kuinka kalliiksi se meille lopulta tuleekaan? Onko kuitenkin niin, että väkipakolla 4] pusattu 'pääministeriksi pääministerin paikalle kataishallitus' on oikealla asialla, mutta väärin menetelmin. Ymmärtääkö pääministeri missä mennään ja ymmärtääkö paremmin kuin ”viulut maksava kansa” -aiheellinen kysymys!

Romuttiko pakkokonsensus Kataisen hyvät ajatukset ja päämäärät ? -kysyy kohta äänestävä kansakunta.


VIITTEET
1] Elämmekö kielteissä ilmapiirissä? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158331-elammeko-kielteisessa-ilmapiirissa -
2] Demokratian kriisi ja vastuullinen johtaminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/demokratian-kriisi-ja-vastuullinen.html -
3] Onko meillä varaa Jyrki Kataisen hallitukseen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 -

EXTRA
Luovuudella positiivisuutta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/12/luovuuden-loppu.html -
Uskottava vaihtoehto – pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 -


JK1.
Miksi Jyrki Katainen ei noteerannut jouluna 2007 Suomen Pankin selkeitä varoituksen sanoja? Oliko edellisen lamalähettilään Erkki "Bryssel" Liikasen pääjohtajuus Suomen Pankissa liikaa rahapuolueen puheenjohtajalle? Kansalaiset kysyvät nyt, kuinka kalliiksi onneton sub-primearvio tuli Suomen kansakunnalle - ehkä jäi tekemättä nopeita turvatoimia jo tuolloin, ja nyt maksamme velkaa... ” LINK ~http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-suomen-kahtia -

JK2. Nyt armon vuonna 2013 voimme arvioida tehokkaasti tuota yllä olevaa artikkelia vuodelta 2006, kun arvioimme tuolloin kuinka Kokoomus mahdollisesti menestyy vuoden 2007 eduskuntavaaleissa – ei ole tarkoitus olla ’besserwisser’ ~ http://fi.wiktionary.org/wiki/besserwisser -, vaan analysoida viime vuosien tapahtumia, joihin Jyrki Kataisen sormi on ollut vankasti osallisena. Kuinka vaalipuheet 2007 ovat konkretisoituneet tähän nykyvuoteemme mennessä? Onko Kokoomus repinyt Suomen kansakunnan kahtia? … 5] Kahtia revitty kansakunta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisu...-suomen-kahtia -



...
Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL US Vf IL - BLOG 29835
---22012014---

doc.: negatiivinen_katainen_22012014.doc – OpenOffice Writer

458 | 4367