keskiviikkona, huhtikuuta 09, 2014

Nyt on kokoomusnaisten vuoro puheenjohtajaksi

Kokoomuslaiset saivat monille yllätyksettömän puheenjohtajansa eroilmoituksen 1] – tie oli kuljettu loppuun. Monimutkainen solidaarisuuden ja konsensuksen kompensaatiohallitus oli ajautunut solmuun ja kädet oli nostettava pystyyn. Yritys oli ollut ideaalisuudessaan uusrakentava – jopa poikkeuksellisen kauaskatseinen.

Sextetin ja myöhemmin viisikon 2] ylläpito oli vaatinut paljon voimia, sen kasassa pitämiseksi. Yksikään osallistuva puolue ei ollut päässyt toteuttamaan omaa ideologiaansa yksin – oli otettava huomioon muut. Tässä Jyrki Katainen jää historiaan, noinkin eripurahallituksen ”sävelessä” pitäminen oli verraton suoritus.

Katainen olisi pärjännyt paremmin hallituksessa, jossa hän olisi tehnyt yksityisyyttä korostavaa politiikkaa Keskustan Juha Sipilän kanssa 3] – parhaimmillaan jopa niin, ettei otaksuttua Keskustapersua olisi vuoden 2015 edellä syntynyt – vaan kahden aitopuolueen, Kokoomuksen ja Keskustan tahtoliitto, ilman mitään apupuolueita! 4]


Nyt Kokoomus – kulutushokema- ja näyttö-vertailupuolueena on etsikkonsa rajapyykillä

Suomi on revitty kahtia 5] – on menestyjät, jotka vielä saavat vakituista palkkaa ja on putoajat, joille riittää murusia pätkätöistä, loputtomista kursseista ja työttömyydestä. Suomi ajettiin suohon, jossa pitkäaikaistyöttömät, laitosvanhukset ja ajelehtivat nuoret ovat hätähuuto maallisen hyvinvoinnin rapautumisesta – tulonjakoa on pakko alentaa, kun verokertymätkin hupenevat.

Kokoomus tarvitsee nyt vahvan puheenjohtajan – konsensuksen ja lavean tien solidaarisuus on ohi. Kansakuntamme ei kestä sitä. Nyt linjaukset ovat täyttä tahtoa, ympäristön vaalintaa ja reivautumista kansalliselle linjalle, jossa kansakunnallemme löytyy identiteetti, usko huomiseen ja tahto yrittää.


Kokoomuksen käsikassara ja hallituksen pystyssä pitäjä

Jutta Urpilaisen demariliike on omassa ahdingossa. Jutta vei puolueensa alas, vaikka osasi erinomaisen hienosti taiteilla Kataisen aisaparina – puolueideologiaeroista huolimatta. Voimme todeta, että Jutta ja Jyrki tekivät läheistä yhteistyötä, joka piti konsensushallituksen kasassa. Nyt Jutta mitä todennäköisimmin lähtee vaihtoon -on ay-jyrien aika koittaa, kunhan ei Eero Heinäluoma -linjauksin, puheenjohtajana ollessaan 6].


Kokoomuksessa on paljon tehokkaita, kasvuhokemallisia

ja näyttöön sekä vertailuun perustuvia poliitikkoja, joille on vain vähän kertynyt aitoa työkokemusta – he ovat sananmukaisesti politiikan ammattilaisia, joista useat ovat ajautuneet kaus kansasta. Entä heille vaihtoehdot?


Naisissa on voimaa!

Demareiden Jutta oli uusalku, mutta väärälla vuosikymmenellä. Demareiden on löydettävä ensin ”uusforssa” ja ponnistettava ihmismielen alkulähteille – ihmisen huomioitsemiselle, ohi materialististen 'lisää mulle' pyyteiden. Kokoomuksen naisista voi löytyä samaa alkuvoimaa kuin Jutasta, mutta vähemmällä ”sanahelinäpaatoksella”!


Puoluesihteeri Taru Tujunen, Kokoomuksen harmaa eminenssi – tahtoa ja lujuutta,

mahdollisesti olleena Jyrkin kaitsija ja ohjailija, voisi viedä Kokoomusta uudelle ideologian portaalle – selkeänä oikeistopuolueena, jolloin torppautuisi ”haitallisen” äärioikeiston parrasvaloihin nousu. Tujusessa on voimaa, junailukykyä ja rekisteröityä tahtoa ottaa luja ote puolueesta kuin myös puolueen ”haukoista”.


Meppi Sirpa Pietikäinen edustaa taas Kokoomuksen vihreää inhimillisyyden linjaa

Sirpa ymmärtää selvästi luonnon ja ympäristön merkityksen elon alkulähteenä. Pietikäinen tajuaa, ettei loputonta kasvua ole – vaan on sopeuma sellaiseen kulutukseen, jossa tasapainopunnukset suosivat niin kiertoa kuin kulutuksen vähentämistä.

Pietikäisessä on aatteen ideologiaa havaita meitä elättävä biosfääri ja suhteellisuuden taju ihmiskunnan roolista ylläpitää sellaista eloa, jossa elämän monimuotoisuus säilyisi luontaisena.


Pitäisikö vastakkainasettelusta päästä aidosti eroon?

Mikäli demarit valitsevat Antti Rinteen, olisi hänelle vastinvoimaksi hyvin sopien Taru Tujunen, jos taas Jutta saa jatkaa – olisi hänelle naisymmärrystä huomisen monimuotoisuudesta hyvin tarjolla Sirpa Pietikäisestä.

Puoluekokouksilla on molemmin puolin rantaa monitahoiset ratkaisuäänestykset edessä!

VIITTEET
3] Pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=901277 – [545/20346]
4] Kahden kauppa – Sipilä-Katainen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1015304 -


PS 01.
Nyt näin besserwisserinä on mielenkiintoista todeta, kuinka terävänäköisesti toimittajien terävin kaarti oivalsi Jyrki Kataisen ajatukset ja ”ajelehtimisen” - Helsingin Sanomien tähtitoimitaja Unto Hämäläinen kirjoitti asiat julki jo aikoja sitten … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144529-tekeeko-katainen-liikaset-pako-brysseliin -

PS 02.
Muistamme erinomaisesti 1980-lopun ja 90-luvun alun ”hallitun rakennemuutoksen” kasautuneet ongelmat, kansakunnan vajoamisen syvään lamaan, konkurssiaallot, yrittäjien itsemurhat ja demarileirin muun muassa valtiovarainministerinä toimineen Erkki Liikasen ”paon” Brysseliin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-roolipelissa-rotat-jattamassa-laivan - – piiloon kotimaan vaikeista ongelmista, joiden korjaamisen aloitti Keskustan Esko Aho. Suomen pisimmän vientiylijäämien putken osaltaan mahdollistanut SDP:n Paavo Lipponen korjasi loputkin valuviat. Liikanen palasi pölyn laskeuduttua kotimaahansa Suomen Pankin pääjohtajaksi.

EXTRA
Kuinka dramaattinen virhe olikaan joululta 2007? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132595-olen-lahes-samaa-mielta-katainen - [US_P/IL]


Ilkka Luoma
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT

Sent: Wednesday, April 09, 2014 11:14 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Nyt on kokoomusnaisten vuoro puheenjohtajaksi [?]
...

Kokoomuksen naiset astukoot esiin – ajalle hyödyllisin voittakoot

(Kokoomuksen väistyvän puheenjohtajan tie päättyi, seinä nousi pystyyn ja “sulle-mulle” konsensussolidaarisuus on illassaan, kunnianhimoisena, mutta mahdottomana ideologiasoppana)

AL US Vf IL BL BLOG 33802
---08042014---

doc.: huomisen_kokoomus_08042014.doc – OpenOffice Writer

639 | 6318

Ei kommentteja: