lauantaina, toukokuuta 03, 2014

Hallitus kaaosti - kansa nousee puolustamaan itseään!

Suomen kansan syvät rivit ovat aina arvostaneet poliisia ja palokuntaa. Jo vuosia sitten VR-Makasiineilla 1] Helsingissä palomiehiäkään ei arvostettu, tai sitten liian nuoret olivat nauttineet liikaa mielenkiihoketta kemiallisina purskeina ja ruiskeina.

Vähän myöhemmin poliisi kokeili rajojaan ASEM mielenilmauksessa 2], jossa taisi olla meidän vasemmistojalkapallo Paavo Arhinmäkikin mukana …? Poliisin on syytä harjoitella, koordinoida ja järjestellä osaamistaan, sillä on aivan varmaa, että suuret mellakat ovat kohta meilläkin – siksi huonosti menee nyt liian monilla.


Missä menee mielenilmauksen, yksilön vapauden, mielenosoitusten ja varsinaisten mellakoiden rajat – Ukrainassa puhutaan jyrkästi jo terroristeista, vaikka näyttää siltä, että Itä-Ukrainan väestö vain haluaa itselleen vaikutusvaltaa omista asioista ja kielelleen kuin kulttuurilleen hyväksyntää.

Lopultahan kaikissa mielenosoituksissa on kysymys reviiripuolustuksesta 3] – on samankaltaiset yhdessä ja erimieltä olevat laidoilla. Yhteenottoja ei voida koskaan täysin välttää valtavirran ja sivuvirran osalta – meillä on kuitenkin nykymallisessakin demokratiassa niin kutsuttu vähemmistösuoja.


Kuinka rajuiksi sitten mielenosoitukset ja mahdolliset mellakat meillä yltyvät,

on paljolti kiinni siitä – millaisia johtajia syntyy barrikaadeille ja joukkojen eturiviin. Suomalainen ei hevin innostu lintukolostaan muurille huutamaan, mutta riittävästi ärsytettynä, riittävästi kiusattuna ja riittävästi painostettuna ovat ”syvät rivit” valmiit johtajansa perässä, jos varsinkin johtaja on kunnioituksen ja arvostuksen kohde, omaten karisman, johon luotetaan.


Tosiasia on se,

että nykyinen hallitus 4] on vienyt kansakuntaamme lähemmäksi kaaosta kuin mikään muu hallitus pitkiin aikoihin. Nyt kansakunta on revitty kahtia – miltei kolmeen osaan. Nyt meillä on oikeasti syvälle syrjäytyneiden nuorten joukko, joka on herkkä ääriliikkeille – moottoripyöräjengeihin, äärioikeistoon ja sellaisiin ryhmiin, joista saa mielekästä tekemistä, ja joista osoitetaan arvostusta, ja tunnustetaan nuoren tarpellisuus ja hyödyllisyys.


Joukkohenki kasvaa kovissakin ryhmissä ja puhutaankin,

että ”pahamaineisissa” mottoripyöräjengeissä pelaa luottamus ja toisen puolustaminen, kunhan kuulut joukkoon ja noudatat täsmällisesti sääntöjä sekä hierarkiaa – näin olet turvassa, ja sinun eteen tehdään riittävästi, että koet yhteenkuuluvuutta. Muistamme Saksasta 1930 -luvulta kansallissosialistien rakettimaisen nousun … *]


Karkaavat johtajat heittävät hanskat nurkkaan?

Suurta ärsytystä herättävät nykyministereiden joukkopakosuunnitelmat [?] sekä pääministeri Jyrki Kataisen ”rintamakarkuruus” 5] - kansalaiset kokevat, että paljolla puheella synnytetty 'sittiäisläjä' jätetään arkikansan hoidettavaksi ja vielä huudetaan Natoon liittymistä 6], johon kansa sanoi viimeisessäkin kallupissa selvät sävelet – 22% puolesta ja 59 prosenttia vastaan.


Moni miettii tilannetta,

jossa ärsytetty kansa liikahtaa uskoa ja toivoa luovan johtajansa perässä 50.000 ihmisen järjestäytyneenä joukkona, mobilisoidun mielenosoituksen myötä 7] – pitkäkestoisena, barrikaadeineen, huoltojärjestelmineen ja vaihtomiehistöineen ”eturintamassa” olevien osalta. Meidän poliisi ei ole tottunut tälläiseen – he kyllä hoitavat suvereenisti 100-500, jopa 1000 henkilön mielenosoitukset, mutta 50- jopa 70.000 on liikaa. Tämä ei saata olla enää kaukana. Näiden joukkojen johtaja on jo olemassa.

Muistamme muutamien vuosien takaa Ranskan maahanmuuttajamellakoiden alkaneen ”pienestä suuresta asiasta” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/11/mellakka-on-oire-muutoshalusta-ja.html -

VIITTEET
4] Oliko meillä varaa Kataishallituksen ylläpitoon? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=926989 -

EXTRA
Nuorten energia olisi osattava kanavoida heitä innostavasti ja motivoidusti kuin myös yhteiskuntaa hyödyttävästi … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/nurison-aktiivienergia-pitaa-osata.html -


Ilkka Luoma

AL US VF IL BL BLOG 35254
---02052014---

doc.: mellakointi_mielenosoitus_02052014.doc – OpenOffice Writer

485 | 4822

Ei kommentteja: