tiistaina, toukokuuta 13, 2014

Rampauttaako Timo Soini puolueensa?

Se rampauttaisi puolueen, jos lopettaisin nyt” -sanaili persupomo Timo Soini, kysyttäessä kuinka kauan hän vielä jatkaa puolueensa puheenjohtajana. Rehellisyyttä, omahyväisyyttä vai pullistelua arvostamatta ”opetuslapsiaan”. Olisiko niin, ettei sisäsiisteyskurssien saavutetut arvosanat ole vielä vakuuttaneet pääpersua – ja näin hänen on uhrauduttava vielä jatkokaudelle.



On arvostettavaa se sitkeys, millä Timo Soini on puurtautunut reilu yhden miehen liikkeestä ja Vennamoiden SMP:n konkurssin syövereistä merkittäväksi toimijaksi, mutta ei vielä vaikuttajaksi. Suurin tavoite – hallitusmandaatti on yhä saavuttamatta. Oppositiosta on ollut helppo räksyttää 1] – vastuu ei ole vielä tuivertanut omaan otsaan.



Soini lienee suuresti kiitollinen edesmenneelle Tony Halmeelle,

joka nosti perussuomalaiset Helsingistä kiitoon persupioneerina ja miesenergian ylösnostajana, joka jatkui kuuluisassa jytkyssä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Soinille vilpittömänä tunnustuksena se, että hän tuki Halmetta loppuun saakka, eikä pahaa sanaa koskaan kuultu. Halme oli sydämeltään hyvä mies.



Tony Halmeen äänet

Tony Halmeen tuomien äänestäjien myötä soinilainen äijäenergia 2] sai puhtia ja kerrotaankin, että emännän kaulimen alta nousi joukoittain viiskymppisiä äijäenergeetikkoja yhdistämään voimiansa ja nostamaan päähänpotkittuja arkikansalaisia yhteisjoukkoon - kokemaan yhteenkuuluvuutta ja nyt se näkyy eduskunnassa.



PS on kehittynyt raketin lailla,

koska eripura eri puoluetasoilla on leimahdellut ja persuvoima on laskeutunut tavallisten puolueiden riitamölinöihin – nyt haetaan linjaa pitkälti suurelle kansalle tuntemattomaan persuideologiaan, joka ei ole vielä hahmottunut laajoille äänestäjäkunnille.



Onkin rehellistä Timo Soinilta toteamus,

että mikäli hän nyt jäisi pois – saattaisi puolue hajaantua, riitaantua ja halvaantua soinilaisiin, halla-aholaisiin, hakkaraislaisiin 3] ja niinistöläisiin, unohtamatta nousevaa persunaisten voimaa, jotka esiintyivät nyt europarlamenttivaalien 2014 alla eri teltoilla kuin miehet, Helsingin Hakaniemen torilla – kertooko tämä jotain, päättäkööt sen kukin tahollansa.



Persuissa on viriävää älykkyyttä,

yhteiskuntanokkeluutta ja erityisesti arkijärjen käyttöä. Rehtiä kateutta, epäsopua pyrkyreille, joita puolueessa on paljon, koska nyt noususuhdanteessa kaikki kyynärpäilevät eteenpäin; tämä on puolue-evoluutiota ja kehitystä lopulliseen persumuottiin.



Arvostan Timon rehellisyyttä lauseessa:

Se rampauttaisi puolueen”, näinhän se on – Timo on varmaankin aina halunnut arkikansa-apostoliksi ihailemansa Veikko Vennamon tyyliin, kunnon populistiksi 4], joka muuten merkitsee kansanomaistamista, jotta taviskansakin saa jotain konkreettista irti muutoin kansakunnasta niin erkaantuneista broilerpoliitikoista.



Mitä arjen töitä muuten Timppa on tehnyt?

Kuuluuko hän ammattipoliitikkojen pöytään, jossa arkileivän tienaaminen tavan töistä on harvinaista – jos tutkailemme Kataisen, Sasin, Zyskovitzin, Backmannin, Väyrysen ja vaikkapa Ilkka Kanervan jne … CV luettelointia.



Oli niin tai näin, on persuarmeija nousemassa Brysseliin ilman Soinia

nyt katsotaan miten opetuslapset pärjäävät. Miten pärjää varasijalta – Soinin armosta eurokabinetteihin kiivennyt Sampo Terho – esimerkiksi. Nyt ollaan Timon oppijaksolla ”ilman Soinin äänisaalistukea”, vallan ytimiin.

Kyllä kansa tietää ja ratkaisee kuinka tämä oppijakso menestyy !


VIITTEET
1] Totuuden torvi -ko? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=956328 -
2] Äijäenergia tuulettaa! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74585-suomi-oli-kuilun-partaalla -
3] soiniintuneet halla-ahojen hakkartaiset ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86774-soiniintuneet-halla-ahojen-hakkaraiset -
4] Persupopulisti ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on-kirosana-mutta-oikea.html juttu vuodelta 2006

EXTRA
Kansa pettyy vaaleissa valitsemiinsa edustajiin? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=972579 -
Veivataanko jo persupomoa puolueen sisältä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=932246 -


Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL US IL Vf BL BLOG 35795
---13052014---

doc.: timosoini_13052014.doc – OpenOffice Writer

451 | 4244

Ei kommentteja: