torstaina, heinäkuuta 02, 2015

Presidentti Kekkonen parahti viiltonsa alta


****

Lisäys päivältä 1502202024!
"

Venäjä keskeyttää osallistumisen Etyjin parlamentaariseen yleis­kokoukseen

"
-toimittajina Ville Similä ja Essi Bombin


___
!   e]
(Tunnetusti pitkäaikaisemmin presidenttimme Urho Kekkosen elämäntyö täyttyi puolikkaaksi – kun ETYK 1975 1] nuijittiin päättyneeksi. Oli alkanut Kekkosen tavoittelema idän ja lännen liennytys Euroopassa)

[15022024] EKSTRA tältä päivältä!
 -- elettäessä tätä kiinalaisten Lohikäärmeen vuotta on Suomesta käsin tuhottu täysin Venäjän suhteet; ehkä kohta myös Kiinaan? (!)



[ … kadunmies ihmetteli [aikanaan] kokemattoman ulkoministerimme, perussuomalaisten Timo Soinin uusavuttomuutta olla ladun avaaja, olihan meille tarjolla uskomaton mahdollisuus jatkaa Urho Kekkosen työtä – siis päivittää eurooppalaista liennytystä – ETYJ 40 vuotisjuhlan kunniaksi – vieläpä Helsingissä … ]


Voisimme arvata kuinka tuskallista oli kokeneiden ulkopolitiikan valtiomiesten – sosiaalidemokraattien Erkki Tuomiojan 2] ja ainakin toistaiseksi Keskustan Paavo Väyrysen ajatuksenjuoksu 3], kun huomasivat, miten ”rauhantekijän vesi huuhtoutui hanhen selkää pitkin” – tavoittamattomiin. Olimme päinvastoin saaneet ETYJ juhlakokouksen toisen ydinasesuurvallan - Venäjän takajaloilleen *]

*] ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1435804940234.html -



Tuomioja kirjoitti miltei heti mietteensä venäläisdelegaation maahantulon estämisestä – voimme tässäkin arvata, kuinka kipeältä tuntui TP-UTVA' n tekemä päätös pitkäaikaisimman ulkoministerimme mietteissä, kun paljoltikin kaikki se, mitä oli tehty omalla ministerikaudella – valui hiekkaan. Vai valuiko?

Väyrynen, jo Kekkosen kasvatti ja Neuvostoliiton kävijä parahti varmaan Keminmaalla viiniviljelmillään, kun tieto estämisestä tuli europarlamentaarikkomme korviin – voisin uskaltaa sanoa, että Väyrysen ollessa Soinin tilalla (mikä oli vain Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän sormin napsautuksilla ollut nimitettävissä 5]) – ei tätä olisi tehty, vaan Venäjän ETYJ-valtuuskunta olisi saapunut Helsinkiin ratkomaan eurooppalaisten omaa sisäsyntyistä ongelmaa – Ukrainaa 6].



Nyt taitamaton, ja jopa vahvaa kieltä käyttääkseni

tyhmä päätös ulkoministeriön linnakkeesta Katajanokalta rikkoi vuosikymmeniä kestäneen vuoropuheluyhteyden notkeimmat käänteet – Venäjän suuntaan, siksi loukkaava tämä estoliike oli. Emme voi puhua diplomatiasta, emmekä pelisilmästä – puhumattakaan suomalaisuuden ja Suomen eduista olla eurooppalainen idän ja lännen välisten konfliktien ja ongelmien välitysneuvottelija 7]. Sanonnan mukaan 'nyt kärsii tyhmästä päästä koko ruumis'.



Ostiko Timo Soini Jyrki Kataisen lailla puolinuoleskelulla EU' n myöhempiä virkoja?

Muistamme Kataisen ”myyneen maatansa ja kansalaisten verokertymiä” Kreikan takauksiin ja lainoihin 8], miellyttääkseen Saksaa – tavoitteena myöhempi paoksi muuttunut brysselöinti 9] – komissaarin virkaan, josta on vallan arvomerkit kuitenkin riisuttu pois. Pettikö Soini näin äänestäjänsä ja maansa – heittämällä 1300 kilometrin itärajallemme varsinaisen jytkyn – valtiomiinojen varsinaisen maamiinan, johon lopulta itse astuu tai kansansa astuttaa?



Uuserkkolaisuuden nousu haudasta
[ … uuserkkolaisuuden synty ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/milta-taman-paivan-erkkolaisuus-nayttaa.html - ]

Muistamme historiaa lukeneina, miten ajauduimme 1938 lukien Talvisodan aattoon 0], jonka tuloksena itäinen naapurimme – Josif Stalinin Neuvostoliitto hyökkäsi maahamme. Stalin oli todennut: ”Puheet on pidetty, on sotilaiden vuoro”. Tuolloinkin erkkolaisuus piinasi suomalaisuuden ja Suomen etuja – vieden joidenkin arvioiden mukaan meidät tuohon Neuvostoliiton hyökkäystilanteeseen … Presidentti Juho-Kusti Paasikivi oli lausunut kuuluisat sanat: ”Talvisota oli Erkon sota!”. Niin tai näin – nyt emme kaipaa uuserkkolaisuutta, emme edes mediana, kun merille mielinyt Aatoskin on poissa.



Idän ja lännen vedenjakajalta

Suomalaisilla on ollut erinomainen mahdollisuus idän ja lännen vedenjakajalta 11] nähdä sotilaspoliittisesti sitoutumattomana 12] idän ja lännen konfliktoitumista – erityisenä presidentin erikoisyksilöllisenä sveitsittymisenä 13] – Pohjolan välitysneuvottelijana, kun kaksi ydiasesuurvaltaa mittelevät henkisiä voimiaan.

Valuiko nyt tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimenpiteet myöskin hanhen vetenä pitkin selkää, kun välittäjän aikaansaannokset lähtivät kuin hauet kaislikosta – soinimaisilla tokaisulla, kun venäläisten neniin työnsi melonin kokoiset herneet.

Miten Niinistö taipui populismin edessä? Ei olisi uskonut, että varsinainen äänikuningas, joka valiintui suoraan yli kahdella miljoonalla suomalaisäänellä presidentiksi – taipuu perussuomalaisten todellisen vajaan 14 prosentin kannatuksen edessä. Vaikuttiko Niinistön kantaan keskustelut Venäjän preisidentti Vladimir Putinin kanssa – varsinkin jos sisältö oli kuten Uusi Suomi netissä kirjoittaa? ee]

ee] ~ http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/83757-hurja-vaite-sauli-niiniston-venajan-matkasta-vladimir-putinin-viesti-oli-suora -

...

Urho Kekkosen toinen tavoite – saavuttamaton tavoite oli Karjalan palautus 15]

Nyt tuo pienen pienoinen mahdollisuus katosi kuin pyy ennen maailmanloppua. Venäjä ei jätä muistamatta tätä diplomaattista ja ulkopoliittista kömmähdystä, vaikka kapean oven raolleenjätön jättikin – sanomalla, että Suomi taipui USA' n painostuksen alla – vierailihan vain päivää aikaisemmin USA Senaatin puhemies maassamme ja sitä vielä sotaisti amerikkalaisen ohjushävittäjän satamavierailu – kuin yllättäen juhlistamaan USA' n kansallispäivää 4. heinäkuuta 2015.



Jotenkin kansalaisten nahkaa ajatellen kirjoittajan korrektius katosi - väliaikaisesti

Yleensä näihin kansalaiskirjoituksiin säädetään korrekti ja kohtelias kuin huomaavainenkin kielen- ja sanankäyttö. Nyt tapahtuma ei ansaitsi koreilua; temppu ajattelemattomana ja kansansa ikeeksi kääntyvänä munauksena kipeytyy arkikansalaisten niskaan.

Toivomme todella, että Soini jää Suomeen kantamaan vastuuta teoistaan, eikä karkaa maan polttaessa allaan Brysseliin, kuten aiemmat Katainen ja 1990 -luvun sosiaalidemokraatti, nykyinen Suomen Pankin – EKP' n sivukonttorinhoitaja Erkki Liikanen.



Katosiko edellisen ulkoministerin työt taivaan tuuliin?

Näinkö menetimme Tuomiojan ja presidentin aloittaman hyvin oraalle nousseen välitystehtävän Venäjän ja EU' n välillä – koskien Ukrainan sisällissotaa 16]. Lohdukkeena ETYJ – presidentti Ilkka Kanerva ilmoitti, että Venäjältä sittenkin osallistuu terrorismin torjuntaan erikoistunut poliitikko, Nikolai Kovaljov **] – onko täältä löydettävissä se hiuksen hieno lanka yhdistämään kahta ydinasesuurvaltaa – kun vastassa on yhteinen vihollinen, raa'asta terrorismistaan kuuluisa ISIS 17]


**] ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1435805086632.html -
e] ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1435698116853.html – [Ilta-Sanomat – 'Kekkonen pyöriui haudassaan']

... .
JK.
Aiemmin jo edellisen hallituskauden – kataiskuusilo-viisilön ja Stubb 0 kvartetin aikana tehtiin raskaita virheitä. Ensin aiempi puolustusministeri Carl Haglund ei hyväksynyt Venäjän puolustusministerin vierailukutsua 18], toisekseen edellinen hallitus vahvisti Nato-Isäntämaa pöytäkirjan 19] ja vielä kolmantena edellinen hallitus määräsi sotajoukkojamme Irakiin amerikkalaisten rinnalle operttamaan taistelua ja tappamista 20] – eikä neljättä ilman Carl ' in supertempausta, kun aloitti 'tulitikkuleikkinsä' 21] – nythän häneltä otettiin 'tikut' pois, ettei synny pahempaa jälkeä. Eikä tässä vielä kaikki – edellinen hallitus määräsi ilmavoimamme osallistumaan amerikklaisten rinnalle natotaistelu- ja rynnäköintiharjoituksena Hornettimme Viron Ämariin 22].

...
Leipätekstiin liittyvät oheiskirjoitukset ja viitteet asianomaiseen mediaan
1] ETYK 1975 ja Ilkka Kanerva ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/ilkka-kanervan-piinaviikot-ovat-ohitse.html -

2] Kansanedustaja Erkki Tuomiojan miete: ”ETYJ:n periaatteita on Ukrainassa ja Krimillä rikottu, mutta asia ei parane sillä että niitä rikotaan myös estämällä kaikkia ETYJ-maita osallistumasta kokouksiin omalla delegaatiollaan. Tämä koskee myös parlamentaarista yleiskokousta jonka mahdollisuudet ylläpitää ETYJ:n toimintakyvylle myös Ukrainassa tärkeää dialogia vaarantuvat kun Suomi antoi muutaman EU-maan estää kaikkien osallistumisen” - ja kansalaisen vastaus tähän: ”Aivan, nyt olisi ollut laajempi spektri virittää Suomen roolia idän ja lännen välimaastosta nostamalla profiilia sotilaspoliittisesti liittoutumattomana valtiona - ollen aktiivisesti itsenäinen kaikkien kutsuja, jotta Helsingin henki olisi saanut lisä-arvostusta. Tätä olisimme voineet kutsua suvereeniksi diplomatian hallinnaksi”

3] Väyrynen ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/30354-paavo-vayrynen-voi-olla-se-tarvittava-kriisijohtaja -
5] Väyryskortti olisi ymmärtänyt ratkaisun! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/juha-sipilan-vayryskortti-helpottaa.html -
6] Ukrainassa itä ja länsi kohtaavat ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -
7] Suomi sovittelijaksi Ukrainan kriisiin? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1030309 - [4516]
8] Kreikan helppous ja SOTEn vaikeus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/soten-vaikeus-ja-kreikan-helppous.html -
9] Kataispyrkyryyden syltyt ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1137511 - [14019]
0] Talvisodan viimeisellä rannalla ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174519 - [13798]

11] Suomi, idän ja lännen välissä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -
12] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [37604]
13] EU-joustavoitettu sveitsittyminen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -
15] Karjalan palautuksen voisi vauhdittaa liikkeelle esittämällä Ahvenanmaan vaihtamista Karjalan kannakseen (puolittain kieli poskessa ilmaus) ja muutoin erillisenä mahdollisuutena taitavalla ulko- ja idänpolitiikan hoidolla olisimme voineet vuokrata ”katkaistun käsivartemme” ja Petsamon sataman, jolle löytyy kohta runsaasti käyttöä ja työn teon toimeliaisuutta Suomelle.
16] Krimin takaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/todellisia-vaikutteita-krimin-takaa.html -
17] Pelottava ISIS leviää maailmalle! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1117711 - [24376]

JK
18] Kalle kansakunnan vihollinen? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/carl-haglund-kansakunnan-vihollinen.html -
19] Nato – Isäntämaa pöytäkirja [MoU] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html -
19] Muutuimmeko viholliskandidaatiksi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1113570 - [10716]
20] Joukkomme Irakiin – jenkkien rinnalle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1174702 - [5660]
21] Kallen tulitikkuleikit ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/04/tulella-leikkivaa-vaalitemppuilua-rkp.html -
22] Harjoittelimmeko Virossa viholiskandidaatiksi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1177743 - [6806]
22] Viro pyytää USA' ta, kuin Kuuba venäläisiä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 - [14136]



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaa lomasavonlinnalaisena


http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL .. IL .. Pz .. Vf .. BL .. BLOG 56105
---02072015---

doc.: ETYJ_40_02072015.doc – OpenOffice Writer
[1097 | 11079]

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Tämän kutsun pohjalta on luotu Niinistölle jo seuraava aloite - ETYK II eli MTYK (Maailman Turvallisuus- ja Yhteistyökokous).

Venäläisiltä ovela, mutta tilannetta selvästi rauhoittava aloite, melkoinen poliittisen shakin siirto Venäjän presidentti Vladimir Putinilta. Nyt jäämme odottamaan niin Natoon kuuluvien maiden kuin Suomen ja Ruotsin kannanottoa.

1] ~ http://yle.fi/uutiset/venaja_kutsuu_nato-maita_keskusteluihin__kutsun_saavat_myos_suomi_ja_ruotsi/9065599 -


Media ilmaisee puolustusministeriömme heränneen kiinnostuneena unestaan
[ ~ http://yle.fi/uutiset/puolustusministerio_kommentoi_venajan_kutsua__aloite_on_mielenkiintoinen/9066751 - ]

Kreml on käynnistänyt näin turvallisuusaloitteen. Suomelle on tarjolla erinomainen paikka - lopullisena päämääränä saada Helsinkiin Etyk-toisinto Etyk 2' na, jolle voimme ennakoida lyhennettä MTYK. Presidenttimme on jo toivottavasti tietoinen pitkän tähtäyksen suunnitelmasta 2] - samoin Kreml!

2]
Meillä Suomessa on selvä tehtävä!
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html - ]
Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan . ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Ilkka Luoma kirjoitti...

Meillä Suomessa on selvä tehtävä!

Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan. ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä.

~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/maailmanpoliisi-yhdysvallat.html -
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/kreml-otti-aloitteen-teki.html -

.