maanantaina, lokakuuta 26, 2015

Jytkyttäen oppositioon – soinismin pelastus [?]

!
(Media myllertää liikaakin PS – perussuomalaisten romahdusta, vaikka kansalaismielipiteen* muutos eduskuntavaaleihin 2015 nähden on ollut jopa historiallinen. Puoluejohtaja Timo Soini otti asian vakavasti – ”Jyrähti rankka vasen koukku – toverit ja miesduunarit muistuttivat varoittaen politiikan kuolevaisuudesta” (ei sanatarkka lainaus) … nyt Timo joutuu kiristämään kypärän remmejä, etteivät äänestäjät karkaa ”kaislikosta”)
[*] ’persujytkytys sai äkäisen varoituksen’ ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1445486772922 - [HS]


[ … kansalainen Erkki on joutunut kysymään itseltään useita kertoja miksi vaalilupauksia annetaan 1], tokihan Erkki tietää, että ilman lupauksia ei heru ääniäkään. Kansalainen Liisa pohti miksi yli 50V äijä - energia nosti Perussuomalaiset liitoon. Äänestäjä Antti sai pohdittavaa kun kapinallisjohtaja Sebastian Tynkkynen erotettiin Perussuomalaisista *]. Naiset heräsivät hitaammin, mutta nainen puoluesihteerinä ja eduskunnan puhemieheksi nainen – se vasta oli veto Timo Soinilta, arvostus siitä … ]
*] Sebastianista tuli melonin kokoinen herne Soinin nenään. Oli aika laittaa vikuroivalle hauelle lähtökäsky soinismin kaislikosta. Tynkkyselle aukeaa paikka Itsenäisyyden Palauttajilta - IPU' sta ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102620559906_uu.shtml -


PS on ilmiö, se on Timo Soinin voitto, vaikka itse puolue hajoaisi alta. Vain harva on kyennyt nostamaan kansanliikkeenä – populismin meloniherneillä 2] – SMP’ n rauniokonkurssista 3] merkittävän toimijan eduskuntaamme.

Matka kulki hyvin ja edesmennyt nyrkkeilijä Tony Halme 4] antoi lähtöruiskeen liikkeelle ja siitä alkoi nousu. Nyt ollaan hallituksessa ja vasten puhuri on nostanut liikkuvaiset äänestäjät antamaan perusvaroituksen! 5]
5] Ronski puolittuminen – jyrkkä varoitus! ~ http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102320549044_uu.shtml - [IL]


Ensin oli Timo ja sitten halua olla populisti

Soini teki päättötyönsä opinahjosta nimenomaan populismista 6]. Populismi on asian selostusta ’rahvaan ymmärtämällä tavalla’ 7] ja ei ole negatiivinen ilmiö, vaikka media toisin väittäisi. Uutteraa työtä, uskoa omiin voimiin ja lupsakka esiintyminen – kansanmies omiensa parissa – sitä on Timo Soini, maisterisjätkä vailla vertaa.

Syntyi käsite ”soinismi”, johon olisi turvallista liittyä – olihan kyseessä arkikansalainen eli ”tavis”, joka ulkoilutti koiransakin itse. Puhuttiin totuuksia ’räksyttävästä oppositiokoirasta’ 8]. Timo oli kansalaisten iholla, eikä euroa 9] kuin ei koko EU’ ta 10] kannatettu. Natoakin vierastettiin 11], kuten homoja 12] ja maahanmuuttoon oltiin hyvin kriittisiä 13].


Sitten pujahti äänimagneetti Jussi Halla-aho kehiin

Fiksu helsinkiläisten äänten kalastaja osasi puhua ymmärrettävästi maahanmuuton aikaansaamista ongelmista. Suomi oli tarkoitettu suomalaisille. Halla-aho oli reviiripuolustaja 14] ja otti väliaikaisen lopputilin omasta eduskuntaryhmästä julistamalla arviopanssarit Ateenan kaduille. Ei hassumpi veikkaus, tosin vain kansa nousi myöhemmin Kreikassa 15] kaduille ja vasemmisto rynni valtaan. Jussilla on vankka lahko-osio perussuomalaisissa, ja voi olla, että puolueen hajotessa ”soiniintuneet halla-aholaiset” muodostavat oman ryhmänsä.


PS on monivaiheinen ohjus, jossa kärkenä julistaa Timo Soini

Vuoden 2011 jytky oli seurausta kansalaisten pettymyksestä perinteelliseen puoluepolitiikkaan 16], vaalirahaepäselvyyksiin ja ’broileroituneihin poliitikkoihin’, joiden arkityökokemus on miltei puhdas nolla.

Valtaan olivat nousseet ’jyrkikataiset’17], ’ilkkakanervat’18], ’paavoväyryset’19] … ja muut, jotka olivat ’teflonoituneita poliitikkoja’ 20].

Nämä teflonit eivät aina ymmärrä, mitä on niukkuuden käsite arkityöstä – siksi hulppeat palkkiot kansanedustajat saavat reilu kahdeksan kuukauden vuosityöstä 20]. Olivatpa lisäksi erkaantuneet omaksi lahkokseen, omine maailmoineen - kauas kansasta.


Jytkyssä nousi eduskuntaan monia persuja, joilla oli oikeaa työkokemusta –

 … oli sahuri Teuvo Hakkarainen, ja oli muitakin, joille työ ja arki olivat oloa hiki kainalossa ja tuska työstä kuin oppi yhteistoimintaneuvotteluista.  Tämä innosti tavallista kansaa, ja heräsi ajatus, että nyt meidän asioita ymmärretään – oli aika laittaa perinteellisiä poliitikkoja ruotuun 21] ja se tarkoitti ensin Keskustalle ja sitten SDP’ lle 22] liukua alamäkeen. Molemmat kävivät vesirajan alapuolella – noustakseen uuden toivon herätessä.


Nyt persut ovat tosiasioiden edessä!

Kansa, joka äänesti perussuomalaisille jytkyt ja jytkytykset oli suivaantunut berberien kääntyilyyn – takin napit pitää osoittaa rintamalle, ei selustaan. Oli ollut toivo uudesta, sellaisesta uudesta, jossa kansaa kuunnellaan, eikä Audien takanahkasatuloiden houkute ole liian suuri taipua perinteellisten puolueiden tahtoon. Nyt veivataan, vatkataan ja harjataan.

Selite romahtaneeseen mielipidetulokseen on työmiehen laarista ja säätiöityneen puoluetoimiston tornista mediaa syyttävä, ja siitä, että hallitusvastuu teettää kompromisseja. Näinhän se onkin, mutta miksi annetaan katteettomia vaalilupauksia?


Persut pääsivät valtaan äijä - energialla – ja hiljalleen lämpenevistä naisista

Nyt tosielämää nähneet miehet antoivat jyrisevän varoituksen, ja säikyt hauet kaislikoista kaikkosivat kallupeissa demareiden ja/tai nukkuvien riveihin – ehkä odottamaan niitä todellisia itsenäisyyden palauttajia 23], joiksi perussuomalaiset oli mielletty tiukkoine euro- *], EU- ja natokantoineen.
*] Tapahtuiko EMU-kytköksessä valtiopetos, kun käveltiin perustuslain yli? ~ http://jontikka.blogspot.fi/2014/12/markasta-euroon-petos-raskauttavien.html -


Nyt tehtaillaan pakkolakeja ja ollaan pääministeri ja hallitustoimitusjohtaja Juha Sipilän lieassa 24], koska vastuu velvoittaa ja puiden takaa ei huudella. ”Rintamalta ei karata, eikä p*rsettä myydä”, raikuu soinismin megafoni. Kypärän remmejä kiristellään – taisto on vasta alkanut, onhan kansakunnan äänestäneiden valtakirjaa vielä jäljellä leijonan osa.
24] Sipilän isällinen ote, maltalaiset käännökset ja peruutukset ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1209860 – ja ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/09/yhteiskuntasopimus-3.html -


Leijonat saattavat karata häkistä – immoslaiset 25] teroittavat kynsiään sisuuntuneina

Leijona rintamaan ovat liittymässä myös kurinpalautuksen saaneet saarakkalalaiset ja tynkkysläiset – nimiäkin on kentältä kerätty. ’Mäntsälä mielessäin’ rakennetaan poliittisia barrikadeja, halutaan pelastaa persuihin uskoneet äijä - energeettiset voimat. Persuissa on paljon herkästi lipeäviä äänestäjiä, joille isänmaa, itsenäisyys 26] ja oma reviiri ovat arvokas ja puolustuksen arvoinen elämän perusedellytys.


Jäljelle jäävät uussoinilaiset, joiden identiteetti, ideologia ja aate ovat haennassa

Mutta – viimeinen valssi on käymättä ja Soini osaa temput ja jytkytykset. Timo on kansanmies, ja pieni peruutus ja rivit ovat mallikelpoisessa suoruudessa, kunhan usko palautuu ja luottamus herää uudestaan.


Soini on oikeassa – vain vaalit ratkaisevat,

 … kallupit ovat vain terve vasen- tai oikeasuora, joka pitää ottaa tosissaan ja nöyrtyä työnantajille, joilta vaalilipuke takaa sitä puoluetukea, josta perussuomalaiset eivät enää puhu, eivätkä edes perusedustajat vapaaehtoisesti toveria muista – alentamalla omia palkkioita, malliksi ja ohjenuoraksi.


PS. Kirjoituksessa on käytetty paljon lausahduksia, termiyhdisteitä kuin vitsailevia sanainnovaatioita tarkoituksella, joilla korostetaan Timo Soinin tyyliä hurmata kansaa ja äänestäjiä – ehkä näin peitellen syvällisempää asiajohdattelua [?]

EXTRA – ”Kuinka te kehtaatte, ja kyllähän te kehtaatte” ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/06/miten-te-kehtaatte-ja-kyllahan-te.html -  


Tekstistä numeroidut kohtiot 1 - 26 löytyvät sivustolta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/link-jytkyttaen-oppositioon-soinismin.html  – 28. lokakuuta 2015 alkaen.


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


...
AL  ..  IL  ..  Vf  .. Pz  ..  BL  ..  BLOG 62586
---23102015---

doc.: Jytkyttäen oppositioon_23102015 – Microsoft Word Starter

961s [94]



...

keskiviikkona, lokakuuta 21, 2015

Itsenäisyytemme viimeinen säie – on olla ilman Natoa



Kuva: ~ https://slideplayer.fi/slide/4870646/ - lisäksi eräitä arvioita miksi Neuvosto-Venäjä tunnusti Suomen itsenäisyyden, katso myös ~ http://itsenaisyys100.fi/suomen-itsenaisyyden-tunnustaminen/


***


(Yle Puhe haastatteli 21. lokakuuta 2015 kahta kansanedustajaa – perussuomalaisten Tom Packalen’ ia ja Rkp’ n puheenjohtajaa ja entistä puolustusministeriä Carl Haglund’ ia. Natokriittisyys ja ”natottaja” olivat vastatusten, miksi näitä nato-uskovaisia kutsutaan – tässä sotilaan näkökulma – tohtori ja evp. ev. Pekka Visurin puheenvuoro ~ http://uusi.voima.fi/blog/arkisto-voima/ei-osu-eika-uppoa/ - )


[ … kansalainen Erkki ihmettelee sitä, miksi monet äänekkäät poliitikot eivät osaa nähdä kansakuntamme vakaata enemmistömielipidettä olla ilman Natoa. Samaan aikaan kansalainen Liisa, äitinä pohtii sodan vievän poikansa. Liisa ymmärtää, että natojäsenyys tekisi konfliktissa meistä idän ja lännen välillä automaattisesti vihollisen ja taistelualustan. Siksipä naiset eivät miehiä vähemmän halua Natoa … ]

Nato on USA johtajansa vuoksi sotaisa konklaavi. USA’ n sotien määrä 1] on vertaansa vailla, ja aina kaukana omilta rajoilta, muiden maille rynnäköiden ja toisten valtioiden alueilla sotien. Irakin sota, Kosovon pommitukset ja Syyrian 2] jo vuosi sitten aloitetut USAF ilmavoimarynnäköinnit ovat vieläpä toteutettu ilman mitään kansainvälistä mandaattia.


Suomi on poikkeuksellisessa asemassa, monen syyn vuoksi

Olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme itse, niin lännestä kuin idästä, ja meillä on poikkeavan monivaiheinen suhde itään – alkaen Novgorodista Ruotsin alamaisena ja jatkuen Venäjän tsaarien kanssa Suuriruhtinaskuntana. Lopulta Venäjällä bolsevikkien oma vallankumousaamu myönsi meille itsenäisyystunnustuksen 4. tammikuuta 1918 itsensä Leninin ja Stalinin nimikirjoituksilla - katso Erkki Räikkönen: ~ https://www.finlandiakirja.fi/fi/catalog/product/view/id/192005 - .


Jotta voisimme katsoa syvällisesti suhdettamme itään,

 … nimenomaan EU-alueen pisimmän Venäjän maarajan haltijana; on meidän nähtävä myös rajanaapurimme tarpeet. Rauha ja ystävyys säilyvät vain molemminpuolisella ymmärryksellä toistensa tarpeista. Meidän vieressä välittömästi on Venäjän toiseksi tärkein ja merkittävän kaupunki – Pietari.

Pohjoisessa, reilu 1000 kilometrin päässä ovat Venäjän, ydinasesuurvallan tärkeimmät atomisukellusveneiden tukikohdat, jotka ovat Naton ja USA’ n erityisen mielenkiinnon ja huolen kohteina. On varmaa, että Venäjä puolustaa ydinasesuurvaltana 3] kaikin keinoin näitä kahta maa-aluekohdetta, jotka varmasti ovat Naton sotilaskartalla maalikohteina.


Pohjoisen ulottuvuus ja Suomen mahdollisuudet

Venäjällä on Naton kanssa pieni pätkä maarajaa pohjoisessa, Norjan kanssa. Meille on mielenkiintoisena mahdollisuutena Petsamon, ”oikean kätemme” uudelleen järjestelyt, joissa Venäjä pääsisi samalla eroon harmillisesta natomaarajasta. Meille Jäämeren radan ulottuminen aina Petsamon satamaan Liinahamariin saakka olisi kaupallinen lottovoitto – pitkällä jänteellä.

Nyt jo tiedämme, että Kiina etsii kaupallisia väyliä Eurooppaan ja Koillisväylä on yksi sellainen – lyhin merireitti Eurooppaan. Me voisimme vuokrata Saimaan kanavan tavoin maa-alueen Petsamoon ja aina sulaan Jäämeren satamaan saakka ja luoda sinne eräs Koillisväylän päätepiste. Uskoisin, että Kiina olisi halukas rahoittamaan tätä hanketta [?]


Suomi tarvitsee idänpolitiikkaan win – win tilanteita

Edellä oleva on loistoesimerkki, siinä Venäjä saisi ”puskurin” itsensä ja Naton väliin. Samalla tavalla Ruotsin kuningas 1809 päätti tehdä itäisestä maakunnastaan – Suomesta, puskurin Tukholman ja Pietarin väliin; ja tuostahan alkoi Ruotsin yli 200 vuotta kestänyt rauhanaika. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä oikeasti onko Ruotsi hakemassa lopulta Naton jäsenyyttä, joka ei sinänsä meidän kansalaisia ole innostanut sen enempää Natoon, vaikka Ruotsi siihen liittyisi!*]
*] Suomi ei Natoon – vaikka Ruotsi liittyisi [2013] ~ http://yle.fi/uutiset/suomalaiset_ei_natoon_edes_ruotsin_perassa/6689463 -


Ruotsi valtiona heittäytyi puolueettomiksi, kun Talvisota 4] alkoi

Suomalaiset muistavat Ruotsin valtion ehdottoman periaatteen olla auttamatta Suomea, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen – Talvisota oli näin syttynyt. Näinköhän Ruotsi haluaisi sitoutua Suomen itärajaan 5] – joko natokumppanina tai Ruotsin ja Suomen välisenä sotilaallisena yhteistyönä?


Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmoittanut,

 … että hän kunnioittaa 6] Suomen omaa näkemystä Natosta, tähän on uskominen, sillä Putin tietää kansakuntamme vakaan ja kestävän natovastustuksen. Ehkä meissä kansalaisissa elää presidentti J.K. Paasikiven viisaus tunnustaa tosiasioita. ”Pidä ystävä lähellä ja vihollinen kaukana”.


Eteläinen naapurimme Viro on Natossa

Viro oli osa Neuvostoliittoa vuosikymmenet ja maassa asuu suuri venäläisvähemmistö – meillä ei, vaikka venäjänkieli kohta ylittää pakkoruotsimme. Viro pelkää ja heidät laitetaan pelkäämään. Viron eräät poliitikot suorastaan kerjäävät sotilaallista huomiota 7]. Muistamme Ämarin ilmasotaharjoitukset 8] kesältä 2015, jonka harjoitusviholliskohteeksi itse USA’ n presidentti Barack Obama nimesi Venäjän. Meidät kutsuttiin mukaan, mutta miksi?


USA on käynyt kaikki sotansa 100 vuoden ajalta kaukana omilta rajoiltaan

Viro ja Baltia ovat kaukana ja Baltialla on natotakuut, jotka lopulta antaa USA.  USA on tänäänkin niin monessa sodassa mukana, ettei se halua hajottaa armeijaansa kaikkialle. Kiina aiheuttaa kaikkinaisessa kasvussaan 9] erityisiä pohdintoja USA’ ssa, miksi sen pitää olla aina maailman poliisi?*]


USA haluaa, että Suomi huolehtisi Viron ilmahyökkäyskyvyn

 … ja näin sitoa suomalaiset mahdolliseen Itämeren – Suomenlahden konfliktiin, jossa Nato haluaa pussittaa Pietarin ja Kaliningradin (samalla ymmärrämme Murmanskin radan ja Kuolan kuin Koillisväylän huomisen tärkeyden, reittinä sisäiseen Venäjään). Toinen pussitus tapahtuisi Turkin kapeikossa, missä Mustameri padotaan.

Mikäli Viro joutuisi konfliktiin Venäjän kanssa, olisi USA’ n etu, jos Suomi kantaisi sotilaallista vastuuta Viron suuntaan – ja natojäsenenä se tehtävä meille loksahtaisi, kuten Ruotsille natojäsenenä Latvia ja Liettua. Tämän meidän kansalaiset ymmärtävät – on eräs syy, miksi kansakuntamme ei halua Natoon *].


Eurooppalainen rauha ja Ukrainan sisällissota

Ukrainasta 10], kiovalaisista ja Krimistä 11] on puhuttu paljon. Mediamme näkee asian hyvin mustavalkoisesti, unohtaen Kosovon vastaavuuden ja Syyrian USAF pommitukset. Ukrainassa tulee aina muistaa todelliset syyt Maidan aukion verimellakoihin ja Odessan murhapolttoihin.
Ukraina on viime kädessä slaavien keskinäinen mellastus 12], ja moni suomalainen ihmettelee miksi USA ja CIA *] touhuavat kiovalaisten puolella – aseistaen ja rahoittaen. Kyseessä on myös venäläinen ruletti ja - reviiripuolustus.


Eurooppa jatkuu tarkkaan katsoen Uralille saakka 13]

Eurooppa on paljolti EU ja Venäjä. Eurooppalainen rauha takautuu parhaiten Saksan ja Venäjän yhteistoiminnalla, joka olikin hyvin käynnissä edellisen liittokansleri Gerhardt Schröderin aikakaudella – tehtiin ”rauhanpiippu”, Nordstream kaasuputki, jota nyt kahdennetaan toistamiseen.
Voimme pohtia, että yleisrauha Euroopassa 15] säilyy niin kauan kuin putkessa virtaa muiden kolmansien kiristyksen ulottumattomissa olevaa kaasua.

Eurooppalaiseen rauhanmahdollisuuteen kuuluu vahvasti USA’ n poistuminen sotilaallisena ja ydinaseellisena sodan mahdollistajana koko Euroopasta. Sen sijaan kauppaa voimme edistää kaikin keinoin kaikkiin ilmansuuntiin.


Saksa kaivannee omaa eurooppalaista puolustusominaisuutta

Saksassa on aika-ajoin virinnyt keskustelua eurooppalaisten omasta puolustuksesta, jopa venäläisten kanssa yhdessä 16] – tässähän toimisi hyvin vanha kiinalainen sanonta: ”Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä”.


Suomi ilman Natoa

Kansalaistemme näkemys on kirkas, väkevä ja selvä – emme halua Natoon, koska se toisi ongelmia lapsillemme ja heidän lapsilleen 17]. Kansalaisviisaus näyttää estävän jatkossakin liittymisemme läntiseen sotilasliittoon 18].

Kaikkien puolueiden johtajat ovat lisäksi luvanneet presidenttiä myöten, ettei Natoon liitytä ilman kansanäänestyksen antamaa mandaattia *]. Näin on hyvä, sillä lopulta ”ne ovat eri miehiä, jotka ruumiita tekee ja ne, jotka niitä pesee”.
*] Tosin maassamme vaikuttaa mikrovähemmistö, mutta äänekkäänä vaatii jopa Natoon liittymistä ilman kansanäänestystä … ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1170117


Suomi on erinomainen rauhanturvaamisen suurvalta!
Suomi ilman Natoa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden olla rauhanturvaamisen pieni suurvalta 19]. Olemme uskottavia maailman melskeisiin, kun meillä ei ole sidosta yksipuolisesti, eikä asennetta mihinkään sotilaalliseen ilmansuuntaan. Suomella on erinomainen kyky olla YK- vahvistamien ja -johteisten rauhanturvaamisoperaatioiden toteuttaja, meillä on jo paljon kokemusta kaikkialta maailmasta.

Oma puolustuksemme on koko kansakunnan asia

Koska kansalaisemme eivät halua natoliitosta, on meillä suuri velvollisuus huolehtia itse oma turvallisuuspolitiikkamme, jonka perusta on sotilaallisesti puolueettomassa ja toistaiseksi EU-ulkopolitiikassa. Venäjä mittaa meidän kykyä estää USA’ n ja/tai Naton mahdolliset eskalaatiot 20] maahamme – matkalla Venäjälle (Pietari ja Kuolan niemimaa). Muistamme meille ”yllättäen ja pyytämättä” synnytetyn Nato-isäntämaa pöytäkirjan *], jonka venäläiset ovat varmaan tarkkaan lukeneet.
*] Nato-isäntämaa pöytäkirja – suomeksi, kun mikään virallinen taho ei sitä halunnut suomeksi kääntää, niin se teetätettiin yksityisin varoin – Itsenäisyyden ystävien toimesta ~  http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/02/nato-isantamaa-mou-poytakirja.html  –


Meidän on kyettävä olemaan uskottava, niin itään kuin länteen –

 … meille ei luvatta ja yllättäen tulla, sillä se käy kalliiksi hyökkääjälle. Kansa on valmis maksamaan armeijan kustannukset. Lisäksi me voimme perustaa jo sisäistenkin uhkien hallitsemiseksi Suojeluskunnat ja Lottasvärd’ in – uudelleen [LINK], niiden kunniallisen historian jatkamiseksi. Suomi takaa turvallisuutensa niin ulos kuin sisään.


Yle Puhe – Packalen ja Haglund

Oli erinomaista, että Yle esitti haastattelun, toistamiseen, sillä sieltä kävi jälleen selväksi Carl Haglundin vaaralliset ja ajattelemattomat heitot 21] ja pohtimattomat mielipiteet. Mietelmistä näkyi selvästi, ettei Kallella on kykyä hahmottaa syvällisesti puolustustarpeiden sisimpiä kytköksiä. Kalle oli sitä mieltä, että suin päin liitymme Natoon, jos Ruotsi niin tekee *] – kysymättä kansalta.
*] Kaksi näkökulmaa Ruotsin mahdollisesta liittymisestä Natoon
b] [HS] ” … Vastausten perusteella niukka 54 prosentin enemmistö ei näe Suomelle syytä hakeutua Natoon, jos Ruotsi sattuisi tekemään niin. … ” ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1426400466811 -


Voimme jopa sanoa, että Haglund on vaarallinen poliitikko Suomen kansan turvallisuudelle 22]. Sinänsä Yle ei oivaltanut kysyä kummaltakaan kansanedustajalta mielipidettä kansamme antamasta selkeästä näkökulmasta liittyen Natoon liittymättömyyteen!


Suomen voima on sotilaallinen puolueettomuus,

sillä se takaa meille poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet idänkauppaan. Venäjä, Neuvostoliitto ja jälleen Venäjä on merkittävimpiä kauppakumppaneitamme, ja tämä nykynotkahdus *] ei toivottavasti jatku pitkään, ja että saamme menetetyt venäläisasiakkaat vielä takaisin 23]. Voisimme erota välittömästi venäjäpakotteista – vetoamalla meille aiheutuneisiin poikkeuksellisen suurin taloudellisiin tappioihin ja niistä aiheutuneeseen lisätyöttömyyteen.


Lopuksi voimme todeta, että olemme osanneet elää idän karhun kanssa, niin pahassa kuin hyvässä. Emme pelkää Venäjää, ehkä vain hiukan epäluuloisuutta havaittavissa 24]. Tosin meillä on äänekäs ”natouskovais-russofobiaattien” pienvähemmistö 25], joiden informaatiosota 26] koettelee reaalimaailman todellisuutta.

Toisaalta haukkuva koira ei pure, se voi vain olla häpeäksi suurvaltapolitiikkaa 27] sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tunteville vaikuttajahenkilöille.


Tekstiin liittyvät lisäosat 1-27
löytyvät 25. lokakuuta 2015 lähtien sivulta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/10/link-itsenaisyytemme-viimeinen-saie-on.html -


2] Kuka sitä Syyrian sotaa lietsoo? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=952149 – [44 274]
3] Venäjä asennoituu USA’ n kutsumuskohtaloon? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1145632 – [9 838]
5] Näinköhän ruotsalaiset sitoutuisivat itärajaamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047174 – [8 672]
6] Putin kunnioittaa kansamme natomielipidettä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1077063 – [28 812]
7] Viro pyysi amerikkalaiset maahansa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1047115 – [17 747]
8] Harjoittelimmeko Ämarissa viholliskandidaatiksi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1177743 – [10 160]
9] Kiinalainen mobilisaatio – ympäri maapallon ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 – [24 869]

10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1062291 – [13 374]
12] Venäläistä rulettia ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1032334 – [13 024]
13] Eurooppa jatkuu Uralille saakka! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1190875 – [5 896]
14] ZERO
15] Eurooppalainen rauha takautuu Venäjän kanssa ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=943618 – [18 495]
16] Saksa ja Venäjä yhdessä rauhan takuumiehinä ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048367 - [16 786]
18] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [42 791]

23] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 – [17 495]

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL ..  IL  .. Vf  ..  Pz  ..  BL  ..  BLOG 62483
---21102015---

doc.: itsenäisyytemme viimeinen säie_21102015 – Microsoft Word Starter

1 535s  | 1 739s