torstaina, helmikuuta 18, 2016

Menetetty kilpailukyky on osa evoluutiota!

blogID 12100979
...


Evoluutio "loi" kilpailun pudottomaan epäkelvot eliöt/ oliot biosfäärin "ennenaikaiseen" ravinnekiertoon. Evoluutio "halusi olla yksi ja ikuinen kokonaisolio", ja siksi se loi lisääntymisen sekä teki siitä miellyttävän tapahtuman - jossa elollinen jakaantui uudeksi elolliseksi - syntyi samalla "kuolemattomuus". 

Kilpailu on keino, jolla tämä elonkierto jatkuu ja jatkuu ...
kilpailu parantuu vain sopeutumalla ja olemalla vähintään tasa-arvoisessa asemassa muiden eliöiden/ olioiden kanssa. Tasatilanteessa ratkaisee taistelu ja taistelua edeltää jännite, jonka täytyy aika-ajoin purkautua (tästä johtuvat useimmiten sodat). 

Kokonaistulon tasausjärjestelmä mahouttaa lopulta ihmiskunnan
Me ihmiset loimme yhteiskunnallisesti kokonaistuloa tasaavan järjestäytyneen ihmiskeskeisen oliorakennelman, jossa taistelumenetelmät ovat tarkkaan rajatut - lakikokoelmien mukaisesti. 

Emme halunneet anarkiaa,
vaikka se on paras tae täyden kilpailun onnistumiselle - koska tuolloin vain kaikkein kykenevimmät jatkavatsopeumansa hiomista. Tämä on aitoa kilpailua ja kykyä taistella paikasta elonkehällä - siis biosfäärissä.

Me ihmiset söimme oman biosfäärillisen kilpailukykymme olemalla liian ahkerasti muiden eliöiden/ olioiden "riisikupilla". Me emme ymmärtäneet täällä lännessä, että loputonta kasvua ei ole, eikä kasvuhokema ja -huuto vie kestävälle sopumauralle muun biosfäärin kanssa. Tukitsimme Raamattua kuin piru - lisäännyimme liiaksi ja järkytimme biomassojen ikiaikaisen tasapainosuhteen.

Luonnon oma keino palauttaa järjestys on raivaus - epäkelvon raivaus
Raivaukseen voidaan käyttää evoluution luomaa täyttä kilpailua ja vahvimman lain mentaliteettia - kisa alkakoot. Nyt ratkaistaan ihmiskunnan keskinäiset asetelmat ja tämän jälkeen - kuin itsestään - asemoituu roolimme kokonaisbiosfäärissä; uudelleen -ko?

...
Evoluution eräs selite ~ http://www.biomi.org/biologia/evoluutio/

Ilkka Luoma
...

Ei kommentteja: