perjantaina, helmikuuta 12, 2016

Naton pakkopullassa Venäjä

69263 | 21:14 | 12022016 |
...


  • Lappeenrannan siviililentokentällä Nato maiden sotilaskoneita - ilman aseita. Kansainvälinen Ilmailunäyttely 4]
    Lappeenrannan siviililentokentällä Nato maiden sotilaskoneita - ilman aseita. Kansainvälinen Ilmailunäyttely 4]
Suomalainen media kaivaa tikun nokkaansa kaikki pienintäkään eripuraa synnyttävät kohdat itäisestä naapuristamme – Venäjästä. Viimeisenä Iltalehti *] hoksasi lähteä vertaamaan ydinasevalta Venäjän ja sotilaallisesti sitoutumattoman Suomen asevoimia – ymmärtämättä, että Suomen raja Venäjälle edustaa sen rajankäynnistä noin viittä prosenttia.
*] Otsikointi: ”Venäjällä taisteluvalmius tunneissa”  –10.10.2012.


Iltalehti ei katsonut Venäjän karttaa, eikä oivaltanut ilmeisen tietämättömänä, että Venäjän konfliktiherkimmät raja-alueet ovat aivan toisaalla kuin täällä meillä Pohjolassa. Suhteellisesti ottaen Suomen asevoimat ovat paljon suuremmat kuin Venäjän – jos katsotaan rajan pituutta, maiden pinta-alaa ja väestökokoa sekä rajoilla olevien eri kansallisuuksien määrää.

Venäjän kirjoittaminen uhaksi on muotilaji eräissä lehdissämme,
jotka aina silloin tällöin lietsovat kansan pientä vähemmistöä kiihottavaa aihetta – Venäjää, ja sen toimintamallia – unohtaen, että maidemme kohdalla kulkee kulttuuri-, uskonto-, kieli- ja historialliset rajat 1], jotka ovat kuin veteen piirrettyjä viivoja – olemme niin erilaiset, mutta niin lähellä. Suomi on itää ja länttä.

Medialla on aika-ajoin myös melkoinen hinku työntää natokypärää **] kansalaistemme päihin
Kansakuntamme suurena enemmistönä ja paasikivimäisesti valtioviisaana on oivaltanut jo ajat sitten tosiasioiden olevan realismin alkua – me emme yksinkertaisesti halua liittyä Natoon. Emme halua USA:n sotiin ja heidän usein sytyttämiin konflikteihin – tai ainakin USA:n herkästi omien suurvaltapoliittisin syin lietsomiin välirikkoihin.

Venäjä on suurvalta 2] – se on ainakin ydiasevalta
Venäjä on myöskin maailman suurin raaka-aineaitta ja sen pinta-ala on edelleen merkittävä osa koko maapalloa. Venäjällä on samoin kuin USA:lla suurvallan elkeet, joskin venäläisten aloittamia sotia on vain murto-osa verrattuna USA:n omiin sotilaalliin aktiivitoimintoihin. USA on tappanut eniten vieraiden itsenäisten valtioiden siviilejä viimeisten 70 vuoden aikana.
...
Venäjä on kuin rakas vihollinen,
jonka energia- ja rahavirroista elää merkittävä osa Suomea, ja näyttää siltä, että kauppa kasvaa – erityisesti vienti. Vientiteollisuutemme voisi ponnistella ahkerammin ja keskittyä aloihin, joiden tuotteista ja palveluista Venäjällä on huutava pula – ympäristö-, tietoliikenne-, ohjelmisto- ja muun muassa ekologisten asuinympäristöjen suunnitteluala.
...
1] Venäjän ja Suomen yhteinen histoa ja vaa´ankielinen tasapaino [2006]
2] Venäjä on löytämässä kadonneen mahtinsa [2006]

Kirjoitimme jo vuosia sitten suomalaisesta yhteishengestä, Venäjästä ja osin samakantaisesta historiastamme, tämän liittäminen tuntuu juuri nyt osuvalta – tässä [2007] :

Nato, Venäjä ja suomalainen yhteishenki

---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/02/nato-venj-ja-suomalainen-yhteishenki.html   ---

[ … Ye-majuri Rainer Peltoniemi väitteli Natoon liittymisen vaikutuksista ja siihen liittyi näkökulmia niin Nato-hyödyistä kuin haitoista - yritetäänkö nyt sinänsä tasapuolisella väitöskirjalla kääntää kansalaisten katseita läntiseen eilisen päivän sotilasliittoon, miksi väitös oli juuri nyt? … ]

Suomen kansa ei kysellyt puolustusliittojen perään silloin kun käsky kävi rajoille puolustamaan isänmaata. Huolimatta kansalaissodasta 20-vuotta aiemmin, kansa oli yhtenä rintamana Stalinin haittatekijänä kuvittelemaansa Suomen valloitukseen.

Kansalaiset ottivat asiat omakseen –
puolustivat maansa ja pitivät sen myös myöhemminkin yhden liittolaisen, Saksan osa-avulla, itsenäisenä. Neuvostoliiton generalissimus Josif Stalin antoi arvon suunnattomalle yhteishengelle ja jätti Suomen valloittamatta; tuli kiire Berliiniin ja Suomi olisi maksanut liikaa Puna-armeijalle. Suomi pysyi itsenäisenä, pysyi myös kylmät sodat, kuumat kekkoskaudet ja vieläpä noottikriisit ja armeijoiden yhteisharjoitus-ehdotustenkin yli.

Nykyinen Venäjä ymmärtää, että Suomi on vaikea vastus
[ … toki kaupallisesti myyjinä meidän pitäisi olla ”helppo vastus”, joka myy mieluusti, osaten kuitenkin puolustaa myös omat edut … ]
Suomalainen luonne on sisukas, kun on kysymys oman maan puolustuksesta. Nythän meillä on vain yksi mahdollinen uhka, ikiaikainen Venäjä, joka meille myös itsenäisyyden antoi ja "vapautti" Ruotsin vallasta. Suomi sai ainutlaatuisen rajalla olon ominaisuuden, joka luo mahdollisuuksia olla Venäjä-asiantuntija.

Miksi Suomea jengataan pienen vähemmistön myötä Natoon?
Suomessa on juuri nyt sinnikäs vaikuttajajoukko, joka ajaa Suomea Natoon kuin köyttä vessanpyttyyn. Suomi EU:n täysjäsenenä saa sen turvallisuuden, mitä se tarvitsee. Sehän on nykyisin enempikin taloudellista turvaa ja vakautta. Sitoutumattomuus Natoon tuottaa erityisasemaa Venäjän kanssa, jo nyt Venäjä on Suomen suurin kauppakumppani. Kumarrus Natolle on pyllistys Venäjälle.

Venäjän todelliset johtajat tietävät,
että Suomi ei ole helposti uhattavissa, saati sitten valloitettavissa. Mitä muuten Venäjä hyötyy Suomen valloituksesta, kun se ei sitä tehnyt syksyllä 1944:kään. Suomi on liittoutumattomana erinomainen kumppani Venäjälle.
Huomenna Suomi voi olla erikoissuhteessa osaajana myös muuta EU:ta ajatellen, vallankin kun suurin osa EU:ta on Natossa. Mikäli Suomi on Natossa, olemme myös automaattisesti Venäjän atomiaseiden maalitaulu läheisyydestämme huolimatta.

Miksi ja millä todellisella argumentaatiolla eräät piirit ajavat Suomea Natoon,
onko heille jäänyt menneisyyden muistot, epäluulot ja ylpeys länsimaalaisuudestaan levynä pyörimään tyhjään ajatusmaailmakoneistoon. Unohtuiko heiltä, että olemme eläneet idän ja lännen etuvartiona vuosisadat. Unohtuiko heiltä, että Suomi on arvostettu korkealle omastakin kyvystään huolehtia jopa miltei yksin itsestään.

Suomi ei tarvitse Natoa,
Suomen kansa ei sitä liittoa halua. Suomi on luotu vaikeina aikoina itää haistelevaksi länsimieliseksi maaksi, joka osaa elää rajalla luoden menestystä taloudessa niin idästä kuin lännestä.

Venäjä tulee jäämään enemmän yksin Euroopassa,
toisaalla Venäjä saa kumppanikseen idästä Kiinan ja Intian - nämä ovat huomisen menestyjät. Tämä vuosisata on idän vuosisata. Venäjä maapallon raaka-aineaittana, Kiina maapallon liukuhihnana ja Intia maapallon ohjelmisto-osaamisen tulevana keskuksena muodostavat ylivoimaisen koalition, jossa Suomen Venäjän asiantuntijana on hyvä olla puolueettomuussuhteessa. Erityisasemastaan huolimatta Suomi on osa EU:ta, joka on riippuvainen - tahtoi tai ei - vähintään seuraavat 10-15 vuotta Venäjän energista ja markkinoista omille tuotteilleen.

Paras puolustus Venäjän karhun syleilyyn on kauppa tämän kanssa
[ … Suomi eli kaupallista juhlakautta suuriruhtinaskunta-aikanaan, kun se ”syötti” Venäjän silloista helmeä – Pietarin kaupunkia … ]
Kaupankäyntiin taas Venäjällä kuuluu kulttuurin ja historian tuntemus, arvostus kumppaniaan kohtaan ja rehti meininki. Voisimme lisäksi opiskella Venäjän kieltä ja löytää kaupallisia kohteita myös kolmansista maista - näillä eväillä veli-venäläinen ei ehdi pohtia kovin sotaisasti meidän suuntaan, kun kaupallisilta kiireiltään eivät siihen ehdi. Lisäksi meitä odottaa bonuksena Karjala liittoutumattomuudestamme. Nato-Suomena voimme lopullisesti heittää hyvästit Karjalan itsenäisyyden palautukselle.

Suomen kansa sanoo seuraavan kerran sanansa eduskuntavaaleissa 3], jotka voivat olla ennenaikaisetkin
On mielenkiintoista nähdä, mitä Nato-kortteja ehdokkaat väläyttelevät, ja onko jokereita takataskuissa. Suurin jokeri tai monille mustapekka on kuitenkin äänestäjillä. Äänestäjät ovat vain kerran neljässä vuodessa kuninkaita - nyt jos milloinkaan kannattaa antaa äänensä kuulua.
Äänestänyt henkilö voi ottaa reippaasti kantaa, mutta jos ei ole omaa mielipidettään edes vaaleissa antanut, niin on vaikeaa myöhemmin arvioidakaan. Menipä tuo äänestys miten tahansa, niin tuo Suomen ja Venäjän raja ei siitä mihinkään lähde, oli Nato tai ei.
...
3] Miksi Venäjästä luodaan aina vaalien alla sotilaallista uhkaa?


Ilkka Luoma

...
4]
Kansainvälisissä lentonäytöksissä eri maiden ilmavoimien lentäjät mittelevät taidoillaan - suomalainen hävittäjälentäjä ei häpeä minkään maan kolleegoidensa joukossa. Kuvassa amerikkalaisen Stratotanker tankauskoneen siiven alla Falconit, Miraget ja Suomen Hornetit, takana vielä kurkistelee Suomen harjoitushävittäjät Hawkit. Kuvan yläreunan siipi kuuluu USA:n Ilmavoimien tankkauskoneelle, joka oli ensimmäistä kertaa vierailulla Suomessa [Boeing KC-135 Stratotanker].

Ei kommentteja: