lauantaina, huhtikuuta 30, 2016

[Link] Nato-selvitys 2016

ORIG ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/nato-selvitys-toispuolisella-ja.html  - 
(30042016)
...


Tekstin numerot lisäteksteihin ja viitteisiin

1 Suomen Lapin läpi hyökkäys Kuolan sukellusveneasemin? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/08/mista-luodaan-systemaattista-venajan.html -
4 Emme pelkää Venäjää, emmekä liity Natoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/emme-pelkaa-venajaa-ehka-vahan-omiamme.html -
6 Viron Ämarin rynnäkkötaisteluvalmistelut ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/01/harjoittelemmeko-virossa-itsemme.html -
7 Viro kutsuu amerikkalaiset sotajoukot maahan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/viro-pyytaa-usan-aseturvaa-kuten.html -

15 Kuuban ohjuskriisi ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuuban_ohjuskriisi - [LT]
17 Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1452220736021 -

23 Olli Kivisen muistolle – toimittaja Kari Huhta ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/12/kolumnisti-olli-kivisen-muistolle-han.html -



Mediapoimintoja - kommentoiden

A
... Kerrotaanko raportissa mitkä ovat velvoitteet, jos liittyy Natoon hakemaan toivottua turvaa - tiettävästi nuo velvoitteet ovat maksaneet Virolle jo yhdeksän sinkkiarkkua. Tuskin artikla 5 suojaa saa vapaamatkustajana. Mihin meitä vietäisiin, muuhunkin kuin Viron ilmataistelukyvyn ylläpitoon.


B
... UPI-FIIA johtaja Teija Tiilikainen arvioi kansanäänestyksen olevan tarpeeton - perustuslain näkökulmasta. Tiilikainen edustanee natouskovaisten kantoja, haluten ehkä ohjailla maatamme kansantahdon vastaisesti lännen sotilasliittoon. Mikäli Tiilikaisen ajatusmaailma on noin yksipuolinen, olisi syytä katsoa karttaa ja miettiä huolellisesti miten maailman toinen ydinasesuurvalta reagoi, kun sen Kuolan niemimaan ja Pietarin viereen tulisi Nato + koko 1300 itärajakilometrin matkalle.

Teija voisi pohtia Suomen roolia idän ja lännen vedenjakajalla olevana lännen ja idän konfliktien sovitteluvaltiona ja tämä edellyttää oloa ilman Natoa. Jääkiekkopeleissä on aina erotuomari, sitä me emme ole, mutta paitsion ehkä voisimme viheltää.


C
... HS lähentää kiihdyksissään venäläiskoneen etäisyyttä amerikkalaissotalaivaan juttu jutun jälkeen - nyt välimatka on enää muutama metri. Milloin saamme tiedon todellisuudesta - todistein? Mikä on median vastuu totuudellisuudesta? Kuinka lukijat voivat muutoin näin jopa manipuloivaan tapaan reagoida kuin lopettamalla lehden tilaamisen?


D
... Meillä media ei oivalla kysyä sotilasasioiden asiantuntijoilta mitä nuo tiedustelu- eli vakoilukoneet tekevät toisen valtion liki välittömässä läheisyydessä. Näyttää olevan Helsingin Sanomilla natoselvityksen julkistusanalyysien yhteydessä tärkeämpää saattaa Venäjä uhan aiheuttajaksi.

Molemmat suurvallat tietävät mitä vakoilukoneet operoivat, eivät vain sitä selkokielellä kerro. Noilla signaalitiedusteluilla on kirjoittamattomat säännöt ja niiden herrasmiessopimusta valvotaan. Nykypäivä on teknologisesti jo niin kehittynyttä, että voidaan toisen osapuolen sotilaallisiin puolustus- ja/tai hyökkäysjärjestelmiin istuttaa tietojärjestelmäviruksia ja -vakoilijoita, jopa langattomasti.

Kaliningradissa on Venäjän merkittävät puolustusjärjestelyjen etähavainnointisysteemit puolustuksellisine torjuntaohjuksineen. USA on sijoittamassa Eurooppaan omat ohjusjärjestelmänsä, yhä lähemmäksi Venäjää. Tässä on se kohta, jota venäläiset kuvaavat Naton laajentumiseksi aivan Venäjän rajoille saakka.

Samalla tavalla Yhdysvallat koki ahdistusta Kuuban ohjuskriisin aikana 1960-luvin alkupuolella. Kuuban selkkaukseen kannattaa perehtyä huolella, sillä silloin oli III Maailmansota lähellä. Entä nyt?


E
... Trumppismi on jo ilmiö, joka repii ja arvattavasti ajaa amerikkalaisia yhä syvemmälle kahtiajakoon. Trump ei halua olla eurooppalaisten rauhanolettamuksen maksumies. "Kukin maksakoon osuutensa täysimääräisenä", Trump on muotoillut.

Yhdysvaltain presidentinvaalit voivat olla Euroopan sodanuhanahdistelun vedenjakaja. Trump voisi tuoda amerikkalaissotilaat pois Euroopasta. Näin eurooppalaisille jäisi oman maanosansa turvallisuuskehitys omiin käsiin.

Maantiedettä lukeneet muistavat jo kansakoulusta Euroopan jatkuvan Venäjän Uralille asti. Trump on lisäksi kertonut, että ottaa selvää Venäjän presidentti Vladimir Putinista, vihjaissut jopa siitä, että tulisi tämän kanssa toimeen.

Trump ei myöskään halua väkisin viedä länsimaalaista kulttuuria sinne, minne sitä ei haluta. Trump oivaltaa, että läntinen maailmanosa on pallostamme vain noin vajaa kolmasosa ja väestöltään sitäkin vähäisempi.


F
... HS-toimittaja Kari Huhta jättää tavallisen enemmistösuomalaisen kuin nallin kalliolle, jonka päälle suuri saapas astuisi, Suomen ollessa Naton jäsen. Huhta ei noteeraa kansalaisiamme, jotka enemmistönä vastustavat Natoa. Huhta jatkaa voimakasta edesmenneen kolumnisti Olli Kivisen valitsemaa Nato linjausta, mennään sisään sotilasliittoon Venäjän aggressiivisen arvaamattomuuden vuoksi - tajuamatta historian viestiä, mitä merkitsee ydinasesuurvallan amerikkalaisvaikutuksen ulottaminen toisen kotivesille sumputtamalla se Suomenlahden pohjukkaan.

Nyt on jäänyt lukematta Kuuban ohjuskriisin ulottuvuudet ja alkuperäissyyt. Tapaus on kuin vastakkainen verranto ja näin osaamme jo etukäteen nähdä muun muassa taloudelliset reaktiot, hyvinkin pitkäksi aikaa. Kuuban USA kauppasaarto jatkuu edelleen. Jaetaan katsominen avaisi toimittajan silmiä.

Huhta analysoi selvityksen tuovan turvaa, jos suomalaiset vietäisiin vasten tahtoaan Natoon. Turvaa Natoon liittyminen ei tuo - juuri Suomelle, mutta asettaa Suomen viholliskandidaatiksi koko 1 300 kilometrin itärajan matkalta ja tätä jo oman Nato selvityksen tehnyt kansamme kavahtaa.

Suomaiset osaavat ymmärtää vanhan kiinalaisen sanonnan "pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana". Samoin suomalaiset täällä idän ja lännen vedenjakajalla paasikivimäisesti osaavat arvostaa toista kiinalaista sanontaa: "Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä". Natoon liittyminen veisi meiltä huomisen rauhankehittäjän tittelin pois. Nyt voimme olla Pohjolan Sveitsi. Ilman Natoa valtiona voimme olla konfliktien vuoropuhelujen ylläpitäjä. Naton jäsenenä emme omaa enää uskottavaa YK-rauhanturvaamisoperaatioiden luottamuspohjaa.


G
... noin 53 000 avausklikkausta kopauttanut äänestysnappeja. Noin 55 prosenttia avaajista sanoo: Ei Natolle. IS nettikysely, ei gallup arvoa.

H
... Olemme löytäneet nykyajan Eljas Erkon - hän on Alexander Stubb. Ennen Talvisotaa ulkoministerinä oli HS Eljas Aatoksen isä Erkko. Eljas ei halunnut käydä vakavasti maanvaihtoneuvotteluja Josif Stalinin kanssa. Tuolloin ei kuunneltu sellaisia herroja kuin Rudolf Walden, J.K. Paasikivi ja C.G.E. Mannerheim. Noiden kolmen rooli muodostui itsenäisyytemme peruskivijalaksi. [18LT]


K
... Ruotsalaisetkaan eivät halua Natoon; ei kansana eikä hallituksena.


L
Suomella on vain yksi ratkaisu - se on oma itsellinen päätös, joka tehdään itse. Tuon päätöksen tekee kansanäänestys. Nyt tehdyn arvion laatu on tynkä, sillä ryhmä ei nauti kaikinpuolista tietämystä. Ryhmästä puuttuu vastine natovaltion edustajalle! Kansa päättää liitymmekö vai emme Natoon. Kokoomuksessa on kansanedustaja Ilkka Kanervan johtama ryhmä, joka veisi Suomen Natoon, jopa väkisin - ohi kansanäänestyksen!


M
... Ryhmä, joka laati selostuksen, on vajaamittainen - joka tapauksessa. Ryhmässä natovaltion edustaja, mutta ei "vastinta" tälle.


N
... Missä on nyt se Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan johto, joka ymmärtää kansalliset etumme syvällisesti? Jo tämän asiaosaamisen puutteen vuoksi olisi hallitus vaihdettava. Nyt ovat väärät miehet vastuuposteilla. Nyt tarvitaan paasikivimäistä harkintaa, jonka oireita jo Eero Heinäluoma esitti torstain a-talk: ssa (Yle).









....

Ei kommentteja: