torstaina, huhtikuuta 07, 2016

Panama Papers, moraali - Nordea ja Björn Wahlroos


A

JK – Panama Papers ja kotiin palautuva Nordea

(Nyt media ilakoi innoissaan pudotuspeliä – ensin Islannin pääministeri |1 ja nyt kotoisesti Nordea ja tämän värikäs hallituksen puheenjohtaja – kauppatieteiden tohtori Björn ”Nalle” Wahlroos |2. Alun mestaus on käynnissä – vaikka ainuttakaan todistetta ei julkisesti ole esitetty!)

[ … kansalainen Erkki ihmettelee Nordea-ajojahtia, samalla lasketaan jo lukua Wahlroosille, jonka terävyys ja sanankäyttösäilä koetaan liian pisteliääksi. Aiemmin Erkin mielestä ei ole uskallettu puuttua rahamaailman suomalaiseen ikoniin, mutta nyt kun säröilyä mediahuurrutettuna on tarjolla – hiiret hyppivät pöydille …, entä Moraali* - pohtii Erkki …

 … kansalainen Liisa pohtii eroaako Islannin pääministeri Sigmund Gunnlaugsson, vai ei. Ensin ilmoitti ja sitten muutti päätöksensä sisältöä. Heräsikö pääministerin reaalimaailma, tutkittuaan lakimiestensä kanssa omia salaisia kansioitaan, ettei mitään laitonta ole todellisuudessa tehtykään. Entä Moraali * - pohtii Liisa … ]
*
·         Nordea ajojahti - Pudotuspeli 1 ~ http://www.iltalehti.fi/talous/2016040621372420_ta.shtml -Kuka tai mikä käynnisti Panama Papers tietomurron, jonka panamalainen liiketoimijärjestelyihin erikoistunut asianajotoimisto Mossack Fonseca ilmoitti tietovuodon syyksi **. Millaiset tahot ovat tämän salaperäisen henkilön takana, tai hänen motiivit – tilattu työ, kenen toimesta ja millä rahalla. Henkeäkin on kuulemma uhattu. Panamassa se lienee mahdollista, sillä Yhdysvallat on kovin ottein puuttunut aiemmin tämän itsenäisen valtion sisäisiin asioihin |3.
|3. USA Panamassa (operaatio Just Cause) ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Just_Cause -


Aiemmin tuntematon ICIJ – mikä rooli tämän takaa löytyy?

Onko nyt menossa lännen median julkiasuroolin kirkastus ja tiedonvälitystoiminnan julkilaadun nostatus? Miksi tietovuoto – Medialeaks on karkeasti ottaen jaettu kahtia, on valtiojohtajat, lähinnä lännenvastaiset yksinvaltiaat, Venäjä ja Kiina … [katso myös ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/04/panama-papers-medialeaksin-vastaisku.html - ]

 … ja sitten likaisuuden puhdistus eli kapitalismin rökitys, suursijoittajina, pelureina, konnina ja yritteliäinä perijöinä, jotka yrittävät hamuta itselleen ansiotonta voittoa muiden kustannuksella – vältellen solidaarisuuden tulojakomekanismeja.


Vai onko meidän kaikkien tutkittava mitkä ovatkaan eri ihmisten ja toimijoiden maksamat kokonaisverot,

 … kun otetaan huomioon kulutusverot |4, muun muassa Suomessa arvonlisävero, jota suurkuluttajat maksavat paljon. Vai ostetaanko Ferrarit aina ulkomailta – säilytettäväksi ulkomailla, alhaisen verotuksen valtioissa.

Voivatko valtiot kisailla keskenään houkuttelevuudella – ”tulkaa tänne”, me piilotamme massinne, liiketoimenne ja saatte nauttia mammonoista rauhassa. Entä se ihmispopulaation suurmassa, joka lopulta kaikki viulut maksaa? Mikä on oikein ja mikä väärin sekä kenen näkökulmasta?


Väärin lienee se, että viedään yhteisestä varannosta!

Mitä tämä on? Se on maapallolliset yhteisvarannot, jotka valtiot ja niissä ihmiset jakavat kilpailun myötä ja jako menee aina epäoikeudenmukaisesti – kaikille ei voi riittää ahneuden riittävästi. Vai pitääkö olla niin, että vahva valtaa, ja heikko alistuu. Eläinkunnassa tilanne on vieläkin julmempi – vahva syö ja heikko tulee syödyksi. Voi sitä ahneuden määrää!

Mikä onkaan oikein, kun evoluutiokin koettaa kaikin, mutta hitain keinoin luoda rakennetta, jossa puolustuskyky olisi tehokkain mahdollinen ulkoisiin uhkiin nähden. Paapooko keskeneräinen demokratia ja ihmisten tasa-arvopyrkimys liiaksi tasaistamista ja aikaansaa näin evoluutiolle vaikeasti purtavan pähkinen.


Liika on aina liikaa - rahassakin

Miten massoiksi kasautuva ihmiskunta saa riittävän toimeentulon lisääntyvästä maapalloresurssien niukkuudesta. Siis rikas, rakas, tunne köyhä vai itsekäs lisääntyjä, muiden kustannuksella?

Käki, joka työntää muut pesästä – nyt sanotaan että rikkain prosentti omistaa yli puolet maapallovarallisuudesta |5. Kuka kertoo mikä on varallisuutta ja mikä elämälle lopullisesti arvokasta?
Näinköhän Björn Wahlroos miettii nyt Joensuun kartanossaan elämän syntyjä syviä ja odottaa meuhkaamisen laantumista ja astuu sitten ulos verbalisoimalla näkemänsä todellisuuden? Onko tämä Nallen todellisuus se prosenttitodellisuus, josta 99 prosenttia näkee vain unta?
On arveltu, että Wahlroosin kuningasajatus on tuoda Nordea kotiin – Sampoa takomalla ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/04/nalle-takoo-sampoa-tukholmassa-nordea.html -


Lisäkirjoitukset tekstiin

** TietomurtoOnko nyt niin, että tietomurron tekeminen ja tietovaraston kähveltäminen on silloin sallittua, kun yhteiskunnallisesti tuloksena "riittävä hyvä" saavutetaan. Kuka tai mikä vetää tuon hyväksyttävyyden ja hyväksymättömyyden rajaviivan?~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016040621372023_ul.shtml -

NORDEAIhmetellään Nordean tapaa toimia - mutta onko lopullista perustetta, ehkä Nordea pelasi "kaikkialla sijoitusmaailmassa maan tavalla peliä", viimeisenä - tai muut osasivat kätkeä tämän koiruuden? Pudotuspeli 2. ~ http://www.iltalehti.fi/talous/2016040621372419_ta.shtml -


|1 Ilta-Sanomat: ”Yön uutiset: Islannin pääministeri ei aiokaan erota, Panama syyttää hakkereita tietomurrosta...”
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001152803.html -... Islanti, Panama ja Saksa - mikä yhdistää?
|5 Rikkain prosentti omistaa yli puolet … ~ http://www.hs.fi/talous/a1421638371174 -

EXTRA Ilta-Sanomat: Niinistöltä tylyt terveiset veroparatiisiin rahojaan siirtäneille suomalaisille: ”Nyt on laskun aika”
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001152642.html -... Presidentti Sauli Niinistö pitää paljastumista hyvänä. Itse yhtiö sanoo kyseessä olleen tuntemattoman tahon suorittama tietomurto. Hyväksyykö nyt tämän tyyppisessä tilanteessa lakimies Niinistö tietomurron? Saako samalla herra Edward Snowden ja herra Bradley Manning synninpäästön omista luvattomista tietovuodoistaan?

EXTRA Ilta-Sanomat: Tällainen on veroparatiiseissa toiminut Mossack Fonseca -yhtiö: Perustajina kirjailija ja SS-sotilaan poika
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001151381.html -... Panamalaisyhtiön taustaa - löytyihän se natsikorttikin. Ovatko lapset vastuussa isiensä teoista? Mitä isä oli tehnyt, ehkei mitään poikkeavaa, mutta kortti on nyt median käsissä jokerina.

Toistaiseksi nykyinen ulkoministeri Timo Soini (Perussuomalaiset) Ilta-Sanomat: Soini turhautui Nordeaan: ”Voi helvetti tätä ihmisen ahneutta”
~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001152115.html -... Kiihko nousee, entä faktat?


Lopulta kaikki me haluamme purjehtia Paratiisisaarille ~ https://youtu.be/GRLkwKWeBAQ - Rod Stewart (I am Sailing) – suuri kansa haluaa tunnetta ja luottamusta!
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja ja – aktivisti

...
AL  |  US  |  PZ  |  BL  |  BLOG 72966
---06042016---

OTS Panama Papers, moraali - Nordea ja Björn Wahlroos”


DOC: JK_Panama_Papers_Nordea_06042016 – Microsoft Word Starter

833 |

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ http://m.taloussanomat.fi/rahoitus/2016/04/21/di-arvostelu-nordean-panama-kytkysta-jatkuu-ministeri-haukkui-wahlroosin/20164311/12 -

... Yritetäänkö Nallea kurmoottaa?