perjantaina, huhtikuuta 01, 2016

Rasismi - lyhyt oppimäärä

[U]



...
Suomessa ei ole rasismia sen varsinaisessa merkityksessä ja jos hiukan onkin - ovat nuo rasistit hyvin harvinainen pienvähemmistö. Maassa eletään maan tavoilla, kaikkialla - niin Somaliassa, Sveitsissä, Ruotsissa, Kiinassa kuin Suomessakin. Suomalaiset ovat epäluuloisia ja varauksellisia tuntemattomia kohtaan. Olemme reviiripuolustuksessa.

Reviiripuolustus on kaikkialla ja se kumpuaa miljoonien vuosien takaa. Reviirit ovat meillä kaikilla; me puolustamme itseämme, arvojamme ja koskemattomuuttamme - emmekä kovin helposti halua uusia meille tuntemattomia vaikutteita. Olemme silti uteliaita - varovaisella tavallamme.

Reviirillinen yhteiskunta pohjautuu vuosisataisista maaseudun kehäasutuksista - kehässä oltiin suojassa pedoilta ja naapurikehäläisiltä - välillä haettiin vierasta geenistöä, jottei olisi syntynyt liiaksi vajaamielisyyttä.

Kiltti ja sinisilmäinen kansa
Suomalainen on pohjimmiltaan kiltti ja sinisilmäinen - uskoo ja luottaa, kun luottamus on voitettu ja todistettu. Arvostamme työtä ja tekemistä - arvostamme myös auttamista sellaisille, jotka syyttään kärsivät ja ilman laiskuutta apua tarvitsevat.
Meille saa tulla tekemään työtä ja maksamaan veroja - oli ihon väri mikä tahansa, kunhan on ahkera ja ottaa osaa yhteiseen tulontasaukseen ja valtioyhteisön kassan täyttämiseen.

Meille on turha tuputtaa vieraita tapoja -
olemme sen verran viisaista, että otamme vapaaehtoisesti sen vastaan, joka meille sopii ja passaa. Emme siedä tuputtamista, emmekä sitä, että arvojamme ja tapojamme kyseenalaistetaan - meillä eletään meidän sääntöjen mukaisesti, kuten kaikkialla muuallakin noudatetaan kunkin yhteisön, yhteiskunnan ja valtion sääntöjä - ei sen kummempaa.
Olemme reviiripuolustajia, kuten kaikki maapallon ihmiset - on vain erilaisia tapoja ilmaista se tai erilaisia keinoja toteuttaa sitä. Vahvemmat hyökkäävät, haluavat lisää elintilaa ja etuisuuksia. Me olemme rajoillamme ja pidämme niistä kiinni.
Ole mitä uskontoa tahansa, mutta älä yritä sitä meille väkisin syöttää, äläkä yritä peitota omilla vierailta mailta tuoduilla tavoilla meidän tapoja - meidän tavat ovat meidän.

Voimme lopuksi todeta, että jokaiselle ihmiselle maan päällä on oma koti- ja isänmaa - ja se on se valtio tai alue, jossa ihminen tulee parhaiten toimeen sekä tulee ymmärretyksi omalla äidinkielellä - tämäkään ei ole sen kummempaa!

Reviiripuolustuksen pitkä oppijakso:

Rasisti syytöksiä ja rasismi käsitettä käytetään leimakirveenä - usein ymmärtämättä mitä se todellisuudessa on, siis taitamatonta sanan ja sen sisällön käyttöä.

Ilkka Luoma



.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS: Jos puhuu ja käyttäytyy kuin rasisti, on rasisti
~ http://www.hs.fi/politiikka/a1459390489529 -

…. ... Rasismi on keinotekoinen ääri-ilmiö, johon moni karsinoidaan - väärin perustein. Rasismi yleisnimikkeen sijasta voisimme puhua reviireistä ja niiden puolustamisesta kuin niihin hyökkäämisestä.