perjantaina, heinäkuuta 22, 2016

Maailmanpoliisi – Yhdysvallat, roolitehtävä lähenee loppuaan




Näillä vanhentuvilla suursotakoneilla Yhdysvallat on ylläpitänyt sotilaallista maailmallishegemoniaansa - nyt nuo ovat helposti upotettavissa, kuten tulee tapahtumaan itse USA' n maailmanpoliisi roolille - enemmistöinen ihmiskunta ei enää taivu vähemmistöisen lännen ohjailuun, määräyksiin ja kiristelyyn. 
-teksti lisätty 24112023

***


(Yhdysvallat saa marraskuussa 2016 uuden presidentin – naisen, Hillary Clinton tai miehen, Donald Trump |1, liikemiehen tai poliitikon. Aktiiviset liikemiehet eivät ehdi sotimaan, mutta juonittelevat poliitikot ehtivät. Esimerkkejä on jo liikaakin!)



[ … kansalainen John on miettinyt, että amerikkalaisten liki jatkuvat sodat ylläpitävät mukavasti työllisyyttä; onhan Yhdysvallat maailman suurin asekauppias ja maailman tuhoisimman ja kalleimman armeijan ylläpitäjä – sotien ”rauhantehtävissään” kaikkialla maailmassa

kansalainen Alice on taas tyytyväinen, että USA harjoituttaa armeijaansa aina kaukana omilta rajoilta, mutta on samalla surullinen, kun veteraanit jo nuorina häiriintyvät, yksinäistyvät ja ryhtyvät monien osalta kostoväkivaltaan, jopa poliiseja kohtaan – ehkä siksi, että heidät on unohdettu, kuten aikanaan vietnam-veteraanit … ]



Nyt tänä vuonna Valkoinen talo saa uuden isännän tai emännän
[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224790.html - ][IS]

USA on murroksessa, sisäinen väkivalta on kiehunut yli äyräiden ja kotiaseista ei luovuta, koska se aikanaan luotiin jokamiehen oikeudeksi puolustaa itseään ja perhettä – lännenmies tyyliin. Asekulttuuria on tehostettu valtavalla arsenaalilla niin kodeissa kuin Yhdysvaltojen sotavoimissa. USA on mitä ilmeisimmin maailman sotinein valtio – viimeisen 80 vuoden aikana (?)



Trumppismi
[ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/07/trumppismi-jyraa-vaihe-one-maalissa.html - ]

Donald on toivottavasti eri maata kuin muinoinen Ronald (Reagan – presidentti ja B-luokan näyttelijä, kerrottiin). Ronald julisti Neuvostoliiton ”pahan valtakunnaksi” - Donaldilta ei ole vielä kuulunut mukaelmaa – ”Venäjä – pahan valtakunta” |2, |3, päin vastoin, Donald kertoi halustaan tulla toimeen toisen ydinasesuurvallan johtajan, presidentti Vladimir Putinin kanssa – aika näyttää.

|2 Mistä Venäjän uhkaa luodaan? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/02/venajasta-luodaan-hyytavaa-uhkaa.html - ]
|3 Venäjäkin pitää pilkkoa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/lannenmies-koettaa-luhistaa-putinin.html - ]



Ehdokaspuhe Trumpilta
[Presidenttiehdokas Trumpin valintapuhe ~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072221942785_ul.shtml - ][IL]

Nyt vaaditaan Natoon liittyviltä jäsenmailta täyttä panostuksellista osallistumista omaan puolustukseen ja sotilas- ja hyökkäysvoiman ylläpitoon ja kehittämiseen. USA ei enää tule sietämään vapaamatkustajia, ja jokaisen on avattava valtiokukkaron nyörejään, turvatakseen sotilasliiton yhteisen taisteluhalun – ”yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta” -muskettisoturien periaatteella.



Ratkaisijat

...
Lainaus suomalaisesta mediasta linkkinä
~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001224733.html -

A - Kommentti linkkiin … ”... Obaman aikakausi päättyy vääjäämättä. Uuden presidentin taas alkaa. Oli tämä presidentti mies tai nainen, jää nähtäväksi vetääkö USA taisteluvoimansa pois sodista, jotka se on paljolti kosto- yms. toimin aloittanut, osin jopa laittomasti ilman mitään kansainvälisen yhteisön mandaattia. Irak, Afganistan, Libya, Syyria, Yemen, Somalia ja niin edelleen. Linkki on oman kirjoituksensa arvoinen, siksi räikeää yksipuolisuutta se läntisen median esityksenä ylläpitää” [allekirjoittanut]

~ http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016072121941969_ul.shtml -

B - Kommentti linkkiin … ” … On vain ajan kysymys, jolloin USA' n maailmanpoliisirooli päättyy. Eurooppalaiset huolehtivat itse turvallisuuskysymyksensä maanosassaan, joka ulottuu aina kauas Venäjän sisämaahan - Uralille saakka |4. Katsomalla karttaa tilanne kirkastuu. USA on jo menettänyt maailman suurimman talouden tittelin IMF' n mukaan Kiinalle |5. USA ei ole enää suurin ja mahtavin, taloudessa”



Trumpin puhe, kun virallinen nimitys oli julkistettu - suomalaisanalyysi

Trump vaatii Yhdysvalloista suurta ja mahtavaa lain ja järjestyksen yhteiskuntaa. Nyt pitää katsoa, että USA on aina ykkösenä, kun tehdään päätöksiä kotona - muallekin Yhdysvalloista on tehtävä turvallinen ja maailman mahtavin. Työ alkaa kotoa, ja jatkuu kotiin.

Trump mahtailee: ”Minä tiedän miten se tehdään” - siis miten USA' sta tehdään jälleen ”Great”. Donaldia saattaa aprikoida idästä The Great Eastern – maailman suurin talous IMF' n mukaan – Kiina |6, jonka tuhansia vuosia vanha kulttuuri, kaupankäynnin mentaliteetti ja lännelle kummallinen toisten asioihin puuttumattomuus kasvaa tämän vuosisadan maapallovaikuttajaksi.



Trumpin uhka omalle The Greatille on juuri idässä,

mutta paljon kauempana, Euroopan läpi katsottaessa kuin Venäjä, joka voikin olla yllättäen liittolainen Yhdysvalloille! Kiina on jo niin suuri ja vaikutusvaltainen että USA ei tule edes kutistuneen EU' n kanssa yhdessä pärjäämään kiinalaisten talousoffensiiville, joka on käynnissä jo kaikkialla maailmassa |*.

|* ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/kiinalainen-mobilisaatio-ulottuu-yli.html -


Nyt ovat kiinalaisten talousmaihinnousut esimerkiksi yhtiöiden ostona käynnissä - painopistevaltioissa. Kiinan keskushallinnolla on sellainenkin harvinainen suunitteluelin kuin 100 vuoden toiminta- ja arvioennakointi!



Entä me EU-periferia Suomi ja suomalaiset?

Suomi on linjannut jo aiemmin kansakuntansa enemmistötahdon mukaisesti sotilaspoliittisen liittoutumattomuuden sekä omanlaisensa idän toimintapolitiikan. Meistä on jälleen nousemassa se venäjäntuntoja, jolta tullaan kysymään neuvoja. Tämä rooli sopii meille ja itäiselle karhunaapurille ja näin me säästymme konflikteissa sodilta ja maihinnousuilta – nythän vain länsi on tehnyt meille maihinnousuja, tosin ruahanajan merkeissä.



Meillä Suomessa on selvä tehtävä!


Valtio- ja ulkopolitiikan koneistomme on synnytettävä vahva näkymä Yhdysvaltoihin ja uudelle presidentille, että me tiedämme idän – tervetuloa kysymään ja keskustelemaan meille, aina – me junailemme uusia avauksia.

Me olemme valmiit ETYK II projektiin, jotta tilanne maailmalla saadaan rauhoittumaan. ETYK muuntuu MTYK -nimiseksi (Maailman turvallisuus- ja yhteistyökokous), koska kutsumme mukaan edesmenneen väkivahva isänmaallisuuspresidentti ja tohtori Urho Kekkosen hengessä maahamme myös Kiinan ja Intian valtiojohdon.

Tässä meille tehtävä ja päämäärä. Näin merkittävään voimainponnistukseen tarvitaan niin nykyinen presidentti Sauli Niinistö kuin ulkopolitiikan mestarit – kansanedustaja ja tohtori Erkki Tuomioja ja europarlamentaarikko ja tohtori Paavo Väyrynen – kaikki kolme. Tuomioja hoitaa lännen, Väyrynen idän ja Niinistö koordinoi kokonaisuutta. Tässä on Suomen uusi turvallisuuspolitiikan suunta ja päämäärä.


...
Tekstin lisäkirjoitukset
|1 Donald Trump haastaa koko median! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213353-trump -
|4 Eurooppa jatkuu Uralille asti! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2015/03/eurooppalaisen-puolustuksen-ratkaisu.html -
|5 ~ http://www.marketwatch.com/story/its-official-america-is-now-no-2-2014-12-04 -
|6 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/se-on-tapahtunut-kiinasta-tuli-maailman-suurin-talous-3467790 -





Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | VU | BL | BL | BLOG 83285

DOC maailman_sotapoliisi_22072016.doc – OpenOffice Writer
PVM 22072016






795 | 7153

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

EKSTRA

Ennakoinnin superviikonloppu - mihin tämä johtaa, ja miten nyt pitäisi varautua ja valmistautua? Tiedetty on nyt tullut esille rujona kokonaisuutena. Suomessakin asiantuntijat ovat pitkään kirjoittaneet tästä, ja se torpattu aina todisteettomana idän propagandana --- ennakoimmeko nyt oikeasti todellisuuden ja presidenttiehdokas Trumpin kautta preisidentiksi mahdollisesti valiintuessaan USA' n vetäytymistä maailmapoliisin roolista?

~ http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001225186.html -

.

Ilkka Luoma kirjoitti...

SENT 30072016 by email ---

jyrki.katainen@ec.europa.eu ; hanna.smith@helsinki.fi ; charly.salonius-pasternak@fiia.fi ; maria.lohela@eduskunta.fi ; teija.tiilikainen@fiia.fi ; markku.kangaspuro@helsinki.fi ; mika.aaltola@fiia.fi ; riikka.slunga-poutsalo@perussuomalaiset.fi ; li.andersson@eduskunta.fi ; sanna.marin@eduskunta.fi ; antti.rinne@eduskunta.fi ; petteri.orpo@vm.fi ; paavo.vayrynen@europarl.europa.eu ; juha.sipila@vnk.fi ; tasavallan.presidentti@tpk.fi


...