lauantaina, syyskuuta 24, 2016

Tanskalaiset suojelevat hyvinvointivaltiotaan


(Uutisointi kertoo Tanskan kiristävän pakolaispolitiikkaansa |1 – nyt halutaan varata mahdollisuus käännytykseen heti rajalta, eikä Tanska ota toistaiseksi edes kiintiöpakolaisia – Yle Aamu - TV 23.syyskuuta 2016)

[ … Suomessa Erkki mietiskeli miksi ruotsalaiset auliisti ohjasivat maahansa tulleita lähinnä Lähi-idän pakolaisia Haaparantaan ja sieltä rajan yli Suomen Tornioon. Erkki pohti, että ruotsalaiset tuumivat, että Suomenkin on otettava osuutensa, olihan Suomi ikään kuin Ruotsin selän takana itäisessä periferiassa

 … kansalainen Liisa taas ajatteli, että Tanska joviaalina valtiona oli tullut rajallensa, mitta oli täyttynyt ja käynnistyi reviiripuolustuksen moodi. Itse luotua hyvinvointia ja maallista autuutta ei jaettaisi enempää ja että omistamme pidetään jatkossa parempi huoli … ”Tanska Saksan jatkeena oli aiemmin jyrätty eurooppalaisin voimin – Saksan rynnistyksenä 1940. Samaan aikaan Tanskakin otti suomalaisia sotalapsia |2, osoitti näin pohjoismaista solidaarisuutta – ikään kuin viikinkiyhteisönä, vaikka Suomi on kaukana Tanskan mentaliteetista ja elämän käsitteistöstä. Suomi on aivan omansa ja Tanska on Keski-Euroopan vaikutteille altis ja hyväksyväinen, silti omine erikoisuuksineen.


Tanska ottaa irtiottoa EU yhteisön keskinäissopimuksista

Toinen EU – valtio Unkari rakentaa jo erottautumisaitaa, eikä Itävaltakaan ”saksalaissolidaarisuudella” pakolaisia/ elintasopakolaisia enää katso. Itse Saksakin jo kanslerinsa Angela Merkelin katumuksin pyörtää pakolaisten sisäänottokykyään |2 – oliko miljoona jo liikaa, halpaa työvoimaa hamuavalle EU’ n talousjättiläiselle – sen osavaltio ja muut vaalit sitten lopullisesti sinetöivät.
|2 Liittokansleri Angela Merkel: ”Jos voisin, kääntäisin aikaa taaksepäin” ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/a1474258674192 -


Kysymys on reviiripuolustuksesta

Rasismia sanana käytetään herkästi väärissä paikoissa. Rasismi puhtaana ilmiönä on yksiselitteisen tuomittavaa, jopa toistaiseksi ulkoministeri Timo Soinikin tuomitsee aidon rasismin selkein sanoin. Sen sijaan äärijärjestöjä (mitä ne muuten ovat – tarkasti mietittynä?) Soini selostelee sisäkilpailijansa Jussi Halla-ahon kanssa ristikkäin. Soini sanoi – saa tutkia, Jussi EU – Brysselistä julisti, ettei tarkkaan tehtyä yhteisö- ja yhdistystutkimusta voida tehdä rikkomatta lakia – niin tai näin, Jussi on reviiripuolustaja. |3 Timo Soinista ei aina ota selvää.


Tanska suojelee nyt omiaan

Ehkä voileipäkansa miettii, että nyt on tehty riittävästi maailmasolidaarisuuden eteen. Onhan vapaakaupunki Kristianissakin jo mellakoitu ja yhteiskuntarauha on järkkymässä. Epäillään, että joutilaat pakolaiset aikaansaavat uutta hermostuneisuutta, jo toimettomuudessaan.

Normaali ihminen haluaa olla osallisena toimeliaisuudessa; tehdä työtä ja osallistua – kokea tarpeellisuutta ja hyväksyntää. Myös pakolaiset ovat ihmisiä ja haluavat mukaan yhteisöihin, nyt kysytäänkin kuka ja ketkä osaavat kotouttaa!


Jännitteet eri kulttuurien välillä

Lähi-itä, jossa nyt soditaan, erityisesti Syyriassa, on tavoiltaan, uskonnoltaan ja historialtaan aivan eri junassa kuin me täällä Pohjoismaissa – puhumattakaan meidän itäpohjoisen nurkasta – idän karhun jatkeena Suomenniemellä olevasta Suomesta.

Tanska on samassa tilassa, se on Saksan niemimaan jatke pussiin, johon ei enää työnnetä pakolaisia – näinkö tanskalaiset ovat, ehkä EU – vastaisesti, päättäneet? Mekin olemme täällä Suomessa niemimaan loppuosa ja Lapissa Venäjältä työntyi junailtuna tai sattumalta esivaroituspakolaisia, jostain merkiksi, mitä meillä ei saateta ymmärtää?


Tanska pysyy tanskalaisena

Nyt voidaan sanoa, eräs tulenkestävä totuus: ”Maailmassa on jokaiselle ihmiselle juuri se oikea isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään” |4 – näillä mennään ja lännenmiehen on lopulta hyväksyttävä tosiasia, ettei hän edusta kuin 20 prosenttia maapallon väestöstä ja ettei tällä ole enää oikeutta mennä puuttumaan vieraiden valtioiden omiin sisäisiin asioihin ja ongelmiin.
|4 Visio itsenäisyydestä maailmanlaajuisesti ajatellen on lause jokaiselle maailman ihmiselle: ”Kullakin ihmiselle on oma ja rakas isänmaa, jossa hän tulee toimeen omalla äidinkielellään – saa ymmärrystä ja huolehdintaa siellä, missä oma suku asuu


Pääsäännön mukaan jokainen itsenäinen valtio huolehtii omat juttunsa, ja erityisesti ydinasesuurvallat voivat pysytellä poissa noista valtioista. Väitän painokkaasti, että kokonaisturvallisuus on parempi, kun erityisesti Yhdysvallat pysyy poissa maailmalta sotakoneineen ja keskittyy vain kaupankäyntiin, kuten kaikki muutkin valtiot.

Ahkera kauppamies ei ehdi sotia, ja sodat ovat perussyy pakolaisongelmaan ja nyt Tanskan tekemiin päätöksiin padota hallitsematon pakolaisaalto – vaikka se kuinka pahalta sydämissä tuntuisi.
Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | VU | PZ | BL | BL | T | BLOG 88518

DOC Tanskalaiset suojelevat hyvinvointivaltiotaan_23092016 – Microsoft Word Starter
PVM 23092016 – 08:38


646

Ei kommentteja: