torstaina, marraskuuta 17, 2016

Alex Stubb pysykööt lestissään – kansa ei halua Natoon!


(Entinen pätkäpääministeri Alexander Stubb laukoo kummallisuuksia ja puuttuu muiden kolmansien asioihin |1 – on täysin Yhdysvaltain tulevan presidentin asia, miten hän operoi ja lievittää vastakkainasettelua itäiseen naapurimme, Venäjän kanssa)

[ … kansalainen Erkki on jälleen ihmeissään, kun takavasemmalle työnnetty Stubb laukoo asiaseikkoja julkisuuteen, joita kansalaisemme eivät oikeastaan halua edes kuulla. Erkki tietää, että kansakuntamme on sanonut ja sanoo yli 10 vuoden jaksolla aina täyden yli 50 prosentin kieltäymyksen Natoon

 … kansalainen Liisa on tyytyväinen, jos Yhdysvaltain uusi presidentti Donald Trump pystyisi liennyttämään idän ja lännen suhteita kaupallisempaan suuntaan – purkaen vastakkainasettelua. Liisa tietää, että meillä vähemmistöpoliitikot pitävät natokorttia eräänlaisena jokerina povitaskussa. Liisa miettii vielä, ettei vain jokeri jäisi Musta - Pekkana pelaajiensa käsiin? … ]


Trump tuskaa ei pidä purkaa kansalaisiimme |2

Rehellistä niin itään kuin länttä kohtaan olisi sanoa suoraan, ettemme liity mihinkään sotilasliittoon, joka voisi olla uhka meidän rajanaapureillemme. Näin toteutuisi kansan tahto, samalla jäisi historiaan loputon jänkkääminen Natosta, joka on lähentynyt voimallisesti itäistä naapuriamme. Me emme halua Natoon – olemme Pohjolan Sveitsi, täällä lännen ja idän vedenjakajalla.


Stubb pysyköön lestissään

Alexilla oli aikansa, tuolloin olisi pitänyt käyttää saadut valtuudet hyväksi. Ei käytetty, oli saatu liian vaikea perintö EU – Brysseliin paenneen edeltäjän ja nykyisen palkkioviran EU - komission varapuheenjohtajan tittelin kuitanneelta Jyrki Kataiselta. Alexille jaettiin huonot kortit, mikä ei tietenkään ollut Stubbin syy tai vika. Nyt ei kuitenkaan kannata puuttua ydinasesuurvaltojen liennytyspolitiikkaan.


Euroopassa oli 25 vuotta kestänyt suojasääkausi

Tilanne muuttui Ukrainan Kiovan Maidan aukiolta, jossa ulkoa johdettu verimellakointi ajoi laillisesti valitun presidentti Viktor Janukovitsin maanpakoon – epäselvissä olosuhteissa. Alkoi uusi rajoitettu Euroopan ilmanalan hyytyminen, josta nyt on ulospääsyn elkeitä – USA: n tulevan uuden presidentin ennakkopuheiden myötä.


Suomalainen turvallisuuspolitiikka

Me olemme Euroopan peräpohjola, ikään kuin Suomen Kainuu. Me olemme lisäksi täysin poikkeavassa asemassa muihin EU – valtioihin nähden. Olemme niin kutsutusti kriittisessä geopoliittisessa paikassa – suoraan Leningrad Oblastissa ja Kuolan niemimaassa kiinni.
Pieni historiakertaus - Pietari on Venäjälle ainakin toiseksi tärkein kaupunki, jo historiansa vuoksi. Pietaria – entistä Leningradia – ei valloitettu 1941 – 1945 kestäneessä Isänmaallisessa sodassa (venäläinen ilmaisu II Maailmansodan Itärintaman sodasta).

Kuolan niemimaalla ovat taas Venäjän strategisten pelotevoimien – ydinsukellusveneiden tukikohdat. Tämän ymmärtäessään – voimme arvata Venäjän katsovan rajaamme erityisellä silmällä – siihen heillä on oikeus, kuten meillä toisinpäin.

Niin me kuin venäläiset muistavat vuodelta 1941, kun Suomi luovutti koko Pohjois-Suomen Saksan kolmannen valtakunnan sotilaalliseen haltuun! Samoin venäläiset muistavat, kun Suomi luovutti 1939 kesästä lähtien ilmavakoilukuvat Leningradin ympäristöstä Saksalle – aina syksyyn 1939 saakka. Viimeisen tiedon mukaan Neuvostoliiton silloinen johtaja Josif Stalin tiesi tästä Blenheim - vakoilukuvien luovutuksesta Molotov – Rippentrop sopimusliittolaiselleen jo loppusyksynä 1939! |*
|* Nyt voimme jäädä toistaiseksi arvailemaan miten Stalin käsitteli vakoilukuvapaljastusta, kun lähestyttiin Mainilan laukauksia ja Neuvostoliiton hyökkäystä maahamme, joka tunnetaan paremmin Talvisotana.


Stubb on voimakas natottaja ja rehellinen pyrkimyksissään |3

Nyt kansalaisiamme ihmetyttää Alexin luoma uhkakuva, ettei meillä olisi optiota Natoon. Se on arvailua, ja perustuu vain Stubbin omiin olettamuksiin. Ehkä tuleva presidentti Trump voi sopia, ettei Venäjän rajoille Nato enää laajene, mutta tuo asia ei ole meidän, eikä edes kuulu meille. Meidän on huolehdittava itse oma turvallisuusvajeemme tai – tyhjiö. Paras tae turvallisuudesta on pitää ystävät lähellä ja viholliset kaukana. Toinen seikka on huolehtia itse oma puolustuspolitiikka – riittävällä omavaraisuudella.

Suomi Pohjolan Sveitsinä rakentaa huomenna uutta identiteettiä välittäjänä, yhteiseurooppalaisen turvallisuuspolitiikan kannattajana sekä antaisi fiksuimmillaan turvatakuut naapureilleen, ettemme laske vihamielisiä ja/tai mahdollisia viholliskandidaatteja uhkakuvina, vieraiden sotilaina ja asevarikoina maahamme.

Olen ollut ymmärtämässä, että kokein ulkopolitiikan asiantuntijamme, kansanedustaja Erkki Tuomioja on määritellyt omaa näkökulmaansa |4 samankaltaisesti, ettei Suomi voi olla rakentamassa omalta osaltaan sotilaallista vastakkainasettelua mihinkään ilmansuuntaan.


Tekstin linkkiviitteet

|4 Aiemman ulkoministeri Tuomiojan vastine pm. Stubb’ lle ~ http://www.hs.fi/politiikka/a1423277242879 - (07022015)


EKSTRA
Suomea ei edes otettaisi Natoon – professori Pekka Sutela ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/06/suomea-ei-hyvaksyta-naton-taysjaseneksi.html -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä


AL | US | PZ | BL | BL | T | VU | BLOG 97230

DOC Alex Stubb pysykööt lestissään_17112016 – Microsoft Word Starter
PVM 17112016


|653|

Ei kommentteja: