sunnuntaina, kesäkuuta 25, 2017

Mitä Sinä todella tarvitset?



Yle kirjoitti väkevästi avaavan tekstin Heikki Mäntymaasta |1 - keskeltä kaupunkikulttuuria, jossa osataan kuluttaa, enemmän ja nopeammin, mutta Heikki katkaisi asunnostaan jopa sähköt, koska kiinteämaksu oli reilusti enemmän kuin itse kulutettu sähkö – kustannuksina. Heikki ei ymmärtänyt miksi hänen pitää maksaa valmiudesta enemmän kuin kulutuksesta! Siispä sähkösopimus poikki.

Kommentti linkin alaiseen tekstiin – allekirjoittaneelta:

... Vastakohtaelämä - Pentti Linkolakin |2 hymyilee, harmittelee vain sitä, että Mäntymaan kaupunkiasunto lämpiää kaukolämmön kautta saastuttavalla kivihiilellä eli ammoin kuolleella ja kivettyneellä elämällä


Oletko valmis puolittamaan kulutuksesi?

17.1.2011 17:48  
19 kommenttia
Meillä on eräs Euroopan halvimmista sähköistä. Olemme yksiä suurimpia kuluttajia. Energiaa on loputtomasti - mutta saamme sitä vain rajallisesti. Energia muuttaa materioita ja materiamuutokset ympäristöä. Oletko valmis puolittamaan oman energiankulutuksesi?
---
[ ... Elinmahdollisuutemme ratkaisee energia - me kulutamme sellaista, joka on lainassa. Ihminen käyttää historian varastoja liian nopeasti. Me omaksuimme käyttö- ja kulutustavan, jolle katteen ja vastuun antoivat mennyt elämä ... ]
09102007 - Niin ihmisyhteisöllä kuin koko luomakunnalla on energiatase; maapallo on suljettu systeemi, joka ammensi ja ammentaa energian historiasta suljettuna sisuksistaan ja ulkopuolelta saatuna säteilynä. Energia on tunnetusti materiaa ja materia energiaa. Siis me "syömme" itseämme.
 
Puhutaan myös, että energia ei häviä - kuten eivät häviä haitatkaan, ne vain voivat muuntua ja kasautua. Käytämme energiavarantoja niin kiihtyvästi, että haitallisuus normaaliin muutokseen nähden luo ongelmavarastoja kierteeksi, jonka seuraukset ovat ilmassa ja näköpiirissä.


Herättelylinkkejä ---

1] Näyttötaloudesta huomioimisen talouteen ~ http://jontikka.blogspot.fi/2013/02/nayttataloudesta-luonnostaan.html -
2] Emmekö tahdo ymmärtää ympäristömuutoksia? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 – [17763]
5] Energiaperiaate (materian- ja energian häviämättömyyden laki) ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Energiaperiaate- W
6] Gaia kuumenee – vähennämmekö kulutustamme? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [28539]
7] Biomassaakaan ei voi loputtomiin polttaa! ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=823551 – [10798]
8] Mihin metsiemme ja peltojen hiili katoaa? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=941544 – [8404]


Eräs viisaus toisaalta ---

” … kaikkien eläinten ja eliöiden pitää sovittaa mahdollinen hyöty mahdolliseen menetykseen – yleensä hyöty on hieman suurempi kuin riski, mutta menestyksen ja menetyksen välinen ero pieni” ... tämän pitäisi herättää ”paatuneimmankin” kasvukiihkoilijan.



Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoitaja Helsingistä

US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 146717

DOC mitä sinä tarvitset_20062017.doc – OpenOffice Writer
PVM 20062017







|378_3863|

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

... Rock, osa 2. Jatkoa Heikin minimalismille. Yli 100.000 lukuavausta muutamissa päivissä. Sähkötön Heikki kiinnosti suuresti.

~ https://yle.fi/uutiset/3-9683682 -

.