torstaina, heinäkuuta 27, 2017

Millaisen lahjan Venäjän presidentti Putin tuo Savonlinnaan?Meidän etukäteislahja oli tyrmäävä – sotaisa prikaatin kenraali Juha Eino Pyykönen |* maalasi Venäjän aggressiiviseksi ja imperialistiseksi |1. Ennen kuulumatonta ajattelemattomuutta ja osoitus kykenemättömyydestä antaa arvioita, suurvaltapolitiikkaa ymmärtämättömänä. Olisiko kenraalin parasta keskittyä karttaharjoituksiin miten Möhkön leirintäaluetta puolustetaan innokkailta karavaanareilta?


Media kohisee – presidentti Putin saapuu Savonlinnaan
[ ~ https://yle.fi/uutiset/3-9740754 - Topeliuksen puistossa - ]

Monenlaisista menetyksistä kärsinyt Suomen kaunein kesäkaupunki Savonlinna saa nyt medianäkyvyyttä tuuttien täydeltä. Savonlinna on sanan mukaisesti nyt Saimaan ja -Suomen keskipiste.

Näin annetaan savonlinnalaisille markkinointipurske, jota ainakin yrittäjien arvelisi hyödyntävän voimakkaasti – ehkä olisi kannattanut tehdä myös pitkäjänteinen suunnitelma miten ainoalaatuinen vierailu hyödynnetään – tehtiinkö se?


Miksi Savonlinnaan, tai oikeammin Punkaharjulle ja Savonlinnaan?

Katsokaamme ensin Kremlin näkökulmasta ja Pietarin kasvatin mieltymyksiä seuraillen. Olavinlinna, jossa Vladimir Putinille ja meidän presidentti Sauli Niinistölle esitetään venäläinen Pjotr Tsaikovskin Jolanta-ooppera – ehkä tekijänsä parhaita – numero I.

Punkaharjulla toimiva hotelli, jossa Niinistön sanoin hän voi puhua mistä haluaa |2, oli aivan ensiksi Venäjän tsaari Aleksanteri I' n luonnonsuojelema harjualue, jonne rakennettiin vähän myöhemmin tsaarin metsänvartijan talo – tuo talo on harjun laella edelleen – numero II.
|2 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9740489Suomen entinen Moskovan suurlähettiläs Himanen lausuilee.


Putin ja Niinistö viedään Olavinlinnaan tsaarille aikanaan tehdyllä huvipurrella Ss Saimaa höyryaluksella – ollen Suomen valtion ja Savonlinnan luotsipiirin silmäterä. Alus on huippukunnossa ja tsaarinkin kerrotaan käyttäneen sitä jo yli 100 vuotta sitten, huvialuksenaan (?) Ehkä Putinista on kiva orientoitua tsaariksi – numero III.

Savonlinnan Oopperajuhlat muun muassa taiteellisen johtajansa Jorma Silvastin |** johdolla järjestetään tunnetusti Olavinlinnassa, joka on saarella Kyrönsalmessa. Tuossa salmessa on kulkenut myös aikanaan tsaarin Venäjän ja Ruotsin kuningaskunnan raja (?) Olemme siis sananmukaisesti idän ja lännen vedenjakajalla – numero IV.
|** ~ http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/jorma-silvasti-putinin-vierailu-hieno-huipennus-itsenaisyysvuodelle-369129hieno huipennus Savonlinnalle – Jorma Silvasti/ sanomalehti Itä-Savo.


Savonlinnan talousalue toivottaa arvovieraat sydämellisesti tervetulleiksi, jo kolme prosenttia savonlinnalaisista on venäläisiä ja matkailijoita toivotaan tulevaksi Venäjältä kiihkeästi – raha puhuu, vaikka vähän hoikemmastakin lompakosta.

Itä-Suomi on idän vaikutteen alla voimallisemmin kuin turkulaiset. Karjalassa ja Savossa halutaan kaupallisia purskeita jatkuvana syötteenä myös Venäjältä – ja näin tulee myös käymään.


Entinen tähtitoimittaja rykäisee varsinaisen aivopierun – jo otsikollaan
[ - tässä kohtaa kannattaa avata linkki ja kurkata HS otsikointi – ajatelmia ennen Putinin juhlavierailua Savonlinnaan ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005300638.htmlteksti Jarmo Mäkelä]


Putin tuo meille suomalaisille jonkin lahjan

Putin haluaa muistaa viisi tärkeää asiaa:

1
Venäjän tsaari irrotti Suomen Ruotsista ja loi edellytyksen suomalaisen isänmaallisuuden nousulle – Finlandia, Sibelius.

2
Bolsevisti ja myöhempi generalissimus Josif Stalin lupasi Suomelle itsenäisyyden jo 11/1917

3
Suomessakin usein pakoillut Vladimir Lenin ja jo mainittu Stalin muiden mukana allekirjoittivat Suomelle itsenäisyystunnustuksen 4.1.1918 – jonka jälkeen tulivat useat muut valtiot ja näin Suomi sai lopullisen sinetin itsenäisyysjulistukselleen 6.12.1917.

4
Venäjä – Neuvostoliitto ja Venäjä on Suomen suurimpia kauppakumppaneita jo satojen vuosien ajan. Katso Markku Kuisma – Venäjän kauppa 1750 – 2015.

5
Suomen kansan suuri enemmistö vastustaa lännen sotilasliittoa Natoa yli 50 prosentin voimalla.


Savonlinna on nyt täpinöissään
[ - paikallista olutta ja kalaa ~ https://yle.fi/uutiset/3-9737945 - ]

Savonlinna on Saimaan Keskipiste ja Savonlinnassa on jo paljon venäläisten varakkaiden vesikulkuneuvoja – jahteja. Savonlinnassa odotetaan valikoivien ja ostovoimaisten matkailijavirtoja, vesille – venäläiset ovat luontainen mahdollisuus ja myöhemmin tulee Venäjän kanssa Itämerellä kauppareittejä puolustusharjoitteleva Kiina, jonka ostovoimatietoiset maailmanmatkaajat ovat oivaltaneet Saimaan ja sen Keskipisteen Savonlinnan mahdollisuudet tarjota ennenkokemattomia elämyksiä.


Putin

Suomi on tunnetusti idän ja lännen vedenjakajalla |3, itse meidän ollen niin lännestä kuin idästä. Olemme erikoisessa asemassa ja meillä tunnustetaan kaksi vahvaa itämaalaista kansanviisautta: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana” sekä ”Ellet voita vihollistasi – tee siitä ystävä” - näiden oheen natovastustuksemme perustuu paasikivimäiseen viisauteen osata tunnustaa todellisuus itsellemme eduksi ja hyväksi!


Tekstinumerot

|1 ... Tämmöiset prikaatinkenraalit ovat vaaraksi Suomen sotilaspoliittisesti liittoutumattomuuden maineelle. Korpraalin arvoa loukkaan, jos vertaan tätä kenraalia korpraaliin. Armeijan ylipäällikön pitäisi toimia tämän sotahaukan suhteen. Kirjoitamme aiheesta enemmän, mitä merkitsee aggressiivisuus ja imperialistisuus. ~ https://yle.fi/uutiset/3-9741008 -
|2 ... Järkevää liennytystä. Asioista tietävät ymmärtävät, millainen kokonaismerkitys on ollut ja on kokonaisuutena kaupasta venäläisten kanssa. Suomen olisi syytä irtautua kaikkinaisista poliittisista kauppapakotteista, jotka tuovat suomalaisille ongelmia ~ http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005303257.html -

EKSTRA 1

EKSTRA 2
Kansakuntamme ihmettelee suuresti tämmöisiä Venäjän vihaajia, russofobisteja, jotka pitävät toista silmää kiinni ja ”huutavat” mediaan manipulointiaan äänijänteet punaisina - miten on mahdollista, ettei HS vastaava päätoimittaja oivalla, että "kari huhdat" heikentävät lukijoiden luottamusta aiempaan arvolehteen - Helsingin Sanomiin. Kari Huhta on synkistellyt katkerana jo aiemminkin kitkerässä vihassaan ja natofantasioissaan. ~ http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005302901.html -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja – nyt Savonlinnasta

US | VU | T | BL | BL | FB | FB | BLOG 148170

DOC putin_savonlinnaan_26072017.doc – OpenOffice Writer
PVM 26072017

|721_6761|

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Tuli ensimmäinen kommentti, jota ei luokiteltu lähettäjän toimesta kahdenväliseksi ---
.
Arvoisa Ilkka,
kiitos palautteestasi.

Selvyyden vuoksi haluan valtiotiedettä yksinkertaistaen todeta, että imperialistinen valtio pyrkii lisäämään valtaansa ja vaikutusvaltaansa eri keinoin. Eikö tämä sovi ihan riittävän hyvin juuri Venäjän noudattamaan politiikaan.

Imperiaalinen valtio tyytyisi luomaan vakautta ja turvallisuutta omien rajojensa varmistamiseksi. Hegemoninen valtio puolestaan pyrkii ottamaan johtoonsa heikon valtion, kuten Yhdysvallat on tehnyt II maailmansodan jälkeen. Unilateraali sopii myös Yhdysvaltoihin Neuvostoliiton hajottua ja jätettyä sille vapaata tilaa laajentua eri elämänalueilla.

Aggressiivisuutta ei tarvinne määritellä, kun meillä on viime vuosilta pitävä näyttö Venäjän voimankäytöstä sen naapurimaissa.

Aurinkoista kesän jatkoa.

Juha Pyykönen

Security Analysis Oy/Ltd.
Valt. lis. Lic. Soc.Sc. (International Politics)
Prkenr (res) BGen (ret.)
+358 400 918191
juha.pyykonen@secan.fi