torstaina, elokuuta 31, 2017

Uhoa ja henkselien paukuttelua* – Pohjois-Korea vs. YhdysvallatPohjois-Korea laukaisi testitorjuntaohjuksen avaruuteen ja alle sattui jäämään Japani, joka miehitti koko Korean niemimaata [1 ja osaa nykyistä Kiinaa 1930 -luvulla [2.

Suomalainen media unohti uutisoinnistaan pari pientä yksityiskohtaa – pohjois-korealainen testiohjus asekärjettömänä oli Japani alueen kohdalla noin 550 kilometrin korkeudella maasta ja ohjus putosi kauas Japanista, mereen, kansainväliselle alueelle. Mainittakoon, että avaruusasema ISS lentää noin 400 kilometrin korkeudessa ---

YK turvaneuvosto paheksui Pohjois-Koreaa – heristi sormea, eikä lisännyt enää tavallisten pohjois-korealaisten tuskaa. Mitä ilmeisimmin ennen uusia pakotteita – neuvotteluissa Kiina ja Venäjä kielsivät uudet pakotteet – tuloksia tuottamattomina [3
Kim Jong-un myhäilee - trumputtaa ohjuksillaVenäjä sekä Kiina näkevät Korean niemimaan tilanteen myös toisin silmin

Kiinan tavoitteena on poistattaa kaikki vieraat kolmansien valtioiden sota- ja taisteluvoimat aseineen koko Korean niemimaalta. Korea oli aikanaan eheä kokonaisuus, joka jaettiin väkisin II Maailmansodan todellisten voittajien kesken – Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen pakottamana – kysymättä korealaisilta alussaan mitään. Paikalla ovat enää pohjois-korealaisten ainoa uhka ja viholliskandidaatti – Yhdysvaltain armeija.


Nyt Kiina vaatii riitapukareita samaan pöytään

Toinen riitapukari, uhkaava Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ärähti – puheet eivät ole ratkaisu [4; tämä oli selvä vihje uudesta uhasta. Trump testasi o aiemmin Floridan datsallaan Kiinan johtajaa ja iski jälkiruoan aikana Syyriaan raskaan ohjusiskun – mainiten siitä ohimennen, lusikoinnin välissä presidentti Xi Jinping' lle. Pullistelua maailman suurimmalle?


Entä meillä – miten media näkee läntisen maailman silmin tilanteen?

Lännenmies kulttuureineen ja markkinatalouksineen edustaa Telluksen ihmispopulaatiosta vajaa 20 prosenttia – pitää Yhdysvaltoja maailmanpoliisina ja turvana aina Itämerelle saakka, jonne koplattiin Krimin tapahtumat ilman mitään todellista yhdistettä tai uhan todistetta [5.


Kuinka aggressiivisesti lännenmies puolustaa hyökkäävästi kulttuuriaan ja tapojaan?

Vuosien takaa pohdiskeltiin Israelin ja Pohjois-Korean pullistelua – molemmat lienevät tänään ydinasevaltioita, sillä erolla, että Israel saa tehdä miltei mitä haluaa – eikä se juurikaan välitä YK turvaneuvoston päätöslauselmista. Ovatko pakotteet tai tuomiot eri mittakaavaisia eri valtioiden välillä? Näin kirjoitettiin pullistelusta yli kymmenen vuotta sitten ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/07/pohjois-korea-ja-israel-pullistelevat.html -

Nyt Pohjois-Koreaa pidetään lännenmiehen sylkykuppina – pohtimatta, miten pohjois-korealaiset näkevät amerikkalaiset taistelujoukot rajansa takana jatkuvana uhkana – aina, vain aselepoon päättyneestä Korean sodasta lukien … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/241240-pohjois-korean-kuritus-on-lantisen-kulttuurin-puolustushyokkays -Odottaako US presidentti vain syytä aloittaakseen kertaiskun – ja vaarantaen maailmanrauhan?Tekstikohtionumerot
[3 ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005345675.html - ”Uusia ohjuksia Japanin yli” - Kim?
[4 ~ https://yle.fi/uutiset/3-9806781 – ”Puheet eivät ole ratkaisu” -Trump
...

  • Henkselien paukuttelu” oli suora ja oikea käännös Kiinan ulkoministeriön tiedottajan sanoista, kun Kiina ilmoitti, että ”riitapukarien” tulee ryhtyä samaan neuvottelupöytään – koska käännekohta on nyt kriisissä saavutettu. Molemmat televisiokanavamme katkaisivat suomalaisilta harmillisesti kiinalaisen uutisvirran juuri siinä kohdassa, jossa olisi selostettu kahden osapuolen mittely ja sen seuraukset – huonoimmillaan.

EKSTRA
Yle Areena – Ulkolinja ~ https://areena.yle.fi/1-3397730 - Kuka on Kim Jong-un?


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

US VU T BL BL BL FB FB BLOG 149843

DOC trump_kim_30082017.doc – OpenOffice Writer
PVM 30082017

460_4688

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

"Vakava varoitus: Sota ei ole ollut Koreassa näin lähellä 24 vuoteen

ARNO RYDMAN | 13.02.2018 | 15:33- päivitetty 13.02.2018 | 20:06 - Verkkouutiset

Asiantuntijoiden mukaan USA:n pitäisi ryhtyä sotilaallisiin toimiin vasta siinä vaiheessa, kun Pohjois-Korean hyökkäysaikeista on selviä todisteita ... "

~ https://www.verkkouutiset.fi/vakava-varoitus-sota-ei-ole-ollut-koreassa-nain-lahella-24-vuoteen/ -

.