torstaina, tammikuuta 31, 2019

HS: "Toivon jäljillä"

https://www.hs.fi/elama/art-2000005982327.html  - 




Ilkka Luoma 

Suuren Kiitoksen arvoinen kirjoitus - luo toivoa, mahdollisuuksia ja ennen kaikkea yrittämisen sinnikkyyttä. "Jokainen ihminen on aina ollut ja on laulun arvoinen" -sanotaan siinä kuulussa laulussa. Usein narkomaanin sisällä asuu pieni ihminen, jolta on viety jotain ja se koetetaan saada takaisin paolla sielun sopukoihin, joista kuiskuttelee harhaisen kemian seireenit, niiden olematta lopulta pelastavia enkeleitä.

Kirjoituksessa esille nostettu tunne osallistumisesta, olosta yhteisössä, jossa arvostetaan ja halutaan osoittaa juuri Sinulle - sinun tarpeellisuutta - on inhimillisen elämänasenteen ydinkysymys. Turvaverkot rakentuvat tuntemuksesta, että sinun halutaan olevan mukana - osana kokonaisuutta, jossa muutkin elävät - tunne tarpeellisuudesta on arvokkaimpia tuntemuksia ja se jos mikä luo elämän tahtoa.

En ole koskaan tavannut täydellistä ihmistä. Inhimillisyyteen kuuluu auttaa, olla mukana ja arvostaa heikkoakin, joka voikin olla jo huomenna vahva auttamaan Sinua. Kaikki me tänne synnyttiin alastomina, viattomina ja avuttomina. Elämän koulu ei vain ole kaikille yhtä armelias, ja vaikeuksia syntyy myös oman tahtomaailman ulkopuolelta - aina ei vastustamisen henki ole riittävän voimakas ja horjahteluja tulee.

Tue kaatuvaa, nosta hänet pystyyn - se on teoista jaloimpia ja näyttää siltä, että luonto antaa kiitoksen auttajalle - sillä kukaan ei tiedä missä tilassa kukin ylihuomenna sattuu olemaan --- 

...
Huumekulttuuri on Suomessakin muuttumassa radikaalisti. Perinteisen huumekaupan, maastokätköjen ja huumeiden orjien rinnalle on kehkeytynyt verkon saloissa käytävä muuntohuumeiden kauppa, kotitekoinen kokkaaminen ja design-käyttö.







1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

1
~ https://www.tiede.fi/keskustelu/79587/hs-toivon-jaljilla?changed=1548928518 -

.
2
~ https://keskustelu.suomi24.fi/t/15543375/toivon-jaljilla -

.