maanantaina, helmikuuta 18, 2019

Ajaako presidentti Niinistö Suomen puolueetonta liittoutumattomuutta?




Sauli Niinistö on ensinnäkin suomalainen, senkin vuoksi, että kansakuntamme on väkevästi Nato – lännen sotakonetta vastaan; toisekseen Sauli oivalsi, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka.

Pisteenä i -kirjaimen päälle: täältä idän ja lännen vedenjakajalta on hyvä ponnistella Pohjolan sveitsittymisen kautta konfliktoituneiden valtioiden neuvottelupöytien kattajaksi – luottamuksella!



Putin - (Trump) - Niinistö -presidentit

Presidentti Niinistö toivoo Euroopasta keskipitkän matkan ydinaseetonta vyöhykettä, jos INF-sopimus raukeaa


Ilkka Luoma kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen 17.2.2019 – 8:38:

Presidentti Sauli Niinistö lausui näin: ”Tarkoitan Eurooppaa laajalti, Uralilta Atlantille”, Niinistö sanoi lauantaina Münchenin turvallisuuskonferenssissa. ”Eurooppaan ei sijoitettaisi nyt INF-sopimuksen kieltämiä aseita.” -ote HS-jutusta.

Niinistö meni näin lähemmäksi kokonaisvaltaista eurooppalaisuuden käsitettä - joko tarkoituksella tai tilanteeseen nähden painottaen. Niin tai näin - Niinistö on nyt oikeilla jäljillä.

US trumppismina vetäytyy rakentamaan "The Greatest America verbalisointia" ja pystyttää revirismin vallassa muurejaan - niin todellisina kuin kaupallisina, erityisesti Kiinan suuntaan.

Ydinaseissa maailmassamme on kaksi ylivertaista ydinasesuurvaltaa - US ja Venäjä, heillä on noin 80 prosenttia kärkien lukumäärästä ja räjähdevoimasta. Kiina on näissä atomiasemittelöissä vielä kääpiön asemassa, kuten muutkin - vaikkapa Israel ja Pohjois-Korea (näinköhän korealaisilla ydinase toimii kombinaationa - ohjus ja itse ydinlataus?).

US voisi vetää kaikki sota- ja hyökkäysvoimansa pois Euroopasta, ja näin kokonaisvaltaisuuden nimissä Venäjä vähentää kaikkinaisesti Euroopan puoleisesta osastaan kaikkia ydinaseita Ranskan ja Englannin ydinaseiden määriä vastaaviksi. Samalla niin Englanti, Ranska kuin Venäjä sitoutuvat INF-uudistamiseen.

Kiina on luku sinänsä - se on noussut jo talouden osalta maailman suurimmaksi (BKT/PPP) ja sen ydinaseistus on joko hyvin vanhan aikaista tai sitten supermodernia, mutta määriltään vaatimatonta luokkaa - mutta kasvanee, ehkä siksi, että Kiina ottaa tässäkin populaatio-osuutensa eli 1,4/7,8 suhteella -miten se olisi ydinaseiden osalta?

Eurooppa jatkuu Niinistönkin sanoin kauas Venäjän Uralille - viisas huomio täältä Suomesta, missä olemme idän ja lännen vedenjakajalla. Olemme poikkeavassa asemassa jo ydinaseidenkin osalta - niitähän meillä ei ole, mutta Nato-Isäntämaa pöytäkirja |1 ei kiellä niiden tuontia maahamme, ja tämän Venäjä tietää erinomaisen hyvin.

Vieressämme - aivan likellä on Kuolan niemimaa Venäjän strategisine ydinsukellusveneineen - Borei + Bulava yhdistelmineen – kts ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Borei-class_submarine ja ~ https://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava - !





Ilkka Luoma

DOC INF_17022019.doc – OpenOffice Writer
PVM 17022019

VU 24 T BL BL FB BLOG 194193

IF05

1925

Ei kommentteja: