lauantaina, maaliskuuta 30, 2019

Teflonpoliitikot rakennetaan varustamoissa!


Pertti Paasio


Syksyllä 1989 ulkoministeri Pertti Paasio toppuutteli, kun amerikkalainen geopoliitikko ennusti neuvostopanssarien tulittavan pian ihmisiä Berliinissä


...
Ilkka Luoma 

Pertti Paasio oli viisas poliitikko, jo isä ja tämän tausta velvoitti. Monia harmitti Pertin änkytys, jolla ei ollut mitään merkitystä teräviin päätöksiin, kykyyn nähdä metsä puilta ja osaamiseen neuvotella sekä oivaltaa miten yhteisiä asioita hoidetaan. Liian usein olematon ominaisuus kävelee todellisuuden yli - niin tässäkin. 

Tässä se oleellinen HS-ote Pertti Paasion kyvystä nähdä jo "muinoin" aita seipäiltä: " ... Geopolitiikan suuri guru Zbigniew Brzezinski alkoi vuodattaa kuulijoille, että Varsovassa syntyneenä hän tuntee Itä-Euroopan asiat ja Kremlin ajattelun – ja että ”viikon sisällä neuvostopanssarit tulevat ampumaan ihmisiä Berliinissä”. ”Toppuuttelin häntä, että enpäs tuota usko. Että me suomalaiset, jotka sijaitsemme vielä idempänä kuin puolalaiset, emme pidä nyt todennäköisenä Neuvostoliiton aseellista sekaantumista.” ... " 

Elämme tänään markkinaihmisten maailmassa, jossa maalataan todellisuuden päälle ehostusta niin peitteenä vajavaisuudelle kuin hämäyksenä puutteiden peittoamiseksi. Puetaan pukuja joista suivaantuneiden viskelijöiden kakkakikkareet kimpoilevat tahroja jättämättä. "Kallun enat" yms. siloittelu- ja varustelutoimistot rakentavat ehdokkaita vaaleihin, joiden todellisuutta ei näe "erkkikään" - siksi hyvin naamiot osataan asetella peittämään kaikki vajavaisuudet. Tavoitteenahan on täydellinen superehdokas, joka selviää kaikesta - ollen vailla mitään inhimillisyyttä tai sekin rakennettuna jees-jees mallina ... 

Politiikan valintahetket ovat show-businesta, jossa markkinaraha virtaa. Tarvitaan 40 t-euroa saavuttaakseen edustajapaikan. Niin - näin tämä rahakohokas pelaa - rahalla saa ja audilla pääsee. Rakkaus ministeri-mersun takanahkapenkille on pop ja sinne pitää päästä. Suurimmat vaalibudjetit lienevät jopa 100 t-euroa. Velkaakin otetaan. 

Entä se äly, osaaminen ja todellinen politiikan hoito? Onko tulevaisuudessa yhä enemmän "seinään ajoja" kuten soten osalta on jo nähty kolme kertaa. Taito yhteisten asioiden hoitoon häviää ...? 


...
Helsinki 88

Ei kommentteja: