tiistaina, huhtikuuta 09, 2019

Ajelehtivat nuoret miehet siirtyvät kauas oikealle!



Vihaiset nuoret miehet kääntyvät politiikassa jyrkästi oikeaan päin



...
Ilkka Luoma 

Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin. On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. 

Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä. Nyt eivät puheet riitä. Eduskunta harrastaa riittävästi puhumista, on kansalaisten vuoro tarttua tekoihin. Nyt nostetaan nuoret elämän syrjään kiinni. Esimerkkiä antaa ME – säätiö, joka on Supercell yhtiön perustajien masinoima säätiö, joka on luvannut rahoittaa aina 200 miljoonan saakka syrjäytyneitä nuoria |2. Sanoisinko, että supervastuunkantoa. 
… 
|2 ~ http://www.talouselama.fi/uutiset/200-miljoonaa-nuorille-nain-supercell-miljonaarien-saatio-aikoo-pelastaa-syrjaytyneet-6588994 - 

Nuoret pelaavat ympäri maailman – niin myös Suomessa. Supercell yhtiö takoo rahaa – peleillä. Juuri niillä peleillä, joita nuoret ostavat muutamilla euroilla, dollareille, juaneilla tai millä tahansa valuutalla, noista puroista muodostuu miljardivirtoja. Nyt uusien omistusjärjestelyjen myötä palautettaisiin nuorille tuo luvattu 200 miljoonaa euroa. Superlahjoitus tapahtuu asiaan – juuri asiaytimeen. 

Nuoret ovat tulevaisuudet muotokuva. Onko meidän huomisen muotokuva kohdallaan? On enemmistön kohdalta, suuri osa jaksaa nykyisessä markkinatalouspuristuksessa, näyttö- ja vertailutaloudessa kuin kilpailussakin paikasta auringossa, jossa usein kiilto on tärkeämpää kuin hyvä pohjamaali. Eräät meistä maalasivat suoraan ruosteen päälle, ja nyt ruoste kukkii läpi. Läpivalaisu jäi tekemättä – vahinko on jo tapahtunut ja syrjäytyneet nuoret eivät ole juurikaan osallisia hitaan kehityksen taakkaan, jota nyt kantavat harteillaan. 

Evoluutio antoi meille vain yhden tehtävän. Meillä on suvunjatkamisen pakote geeneissä, sillä se takaa aina sen siihen saakka kestäneen geeniperimäkuolemattomuuden, joka syntyvän lapsen kohdalla joka kerta jokaiselle kohdistuu. 


Jatkuu ... 

88 HELSINKI

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS: Vihaiset nuoret miehet kääntyvät politiikassa jyrkästi oikeaan päin

Ilkka Luoma 9.4.2019 - 21:50:

2 - Suvunjatkamisen kylkeen on evoluutio luonut kasvattamisen eli huolehtimisen siihen saakka, kunnes jälkeläinen on itse kypsä lisääntymään. Tämä on laki, joka ei pala tulessakaan. Nyt joidenkin osalta tuo lisääntymisen kylkeen ohjelmoitu huolehdintakäsky jäi puolitiehen ja nyt on suuren korjaussarjan vuoro.

Korjaussarja. Mitä pitää tehdä? Korjaussarja tuo meille kaikille mietittävää. Tämä ei ole läpihuutojuttu. Syrjäytyneitä on eräiden tilastojen mukaan jo noin 80.000, luvun ollessa suuri, kun kuitenkin puhutaan vain ikäluokista noin 16 – 28 -vuotiaat. Entä tulevat uhat? uutisointi tuo meille lisää ongelmia – nuoria ennen ovat lapset!

Kouluista kuuluu hätähuuto! Opettajat ovat ihmeissään mitä tehdä, kun jo 8-vuotiaan tekoset vaativat poliisin kutsumisen paikalle |5. Tai opettajan viesti vanhemmille, että ostakaa uusia vaatteita, kun lastanne kiusataan. Näin opettajien keinovalikoima on supistettu minimiin. Ei ole mahdollisuuksia, kun jo koululaisetkin sanovat, ettette te meille mitään voi, ette voi tehdä meille mitään. Opettaja - auktoriteetti on kuristettu olemattomiin, vain vahvimmat pärjäävät yhdessä yhteiskuntamme tärkeimmissä tehtävissä.

Koulukiusaaminen lisääntyy, tai sitten media käy herkempänä kuin ennen. Nyt kohoaa uutisointiin jopa opettajakiusaaminen, jota tosin oli jo 1970 – luvulla. Koulukiusaaja usein jatkaa työpaikkakiusaajana ja uutena ilmiönä nettikiusaajana. Missä olemme menneet metsään? Mihin on jäänyt kasvatusvastuu? Tässä korostan, että edelleen enemmistö soljuu mukavasti yhteiskuntaan ja näin syntyy tehdyn työn myötä tulontasausta valtion ja kuntien kukkaroihin vastaisuudessakin.

Eduskunta voi oikeasti tehdä nyt jotain – ja kerrankin ohi puoluepolitiikan. Mitä jos eduskunta puhaltaisi nyt yhteen hiileen ja rakentaisi pelastusohjelman. Näyttäisi siltä, että yksityistä rahaa olisi tarjolla, kun valtion kassa toimii ulkomaalaisella velalla. Ministeriaitioon olisi hyvä ilmestyä oikea perheministeri, joka koppaa pallon, ohi puolueiden.

Jatkuu

...
88 HELSINKI

Ilkka Luoma kirjoitti...

HS: Vihaiset nuoret miehet kääntyvät politiikassa jyrkästi oikeaan päin

Ilkka Luoma 9.4.2019 - 21:51

3 - Perheministeri ... ottaa kokopäivätyön vain ja ainoastaan perheiden hyvinvointia, yrittämistä, tulevaisuuden uskoa ja me – henkeä vaalimaan ja raivaamaan kaikki turhat esteet pois.

Tavoite on palauttaa ajautuneet lapset ja nuoret raiteille, joista itse nuoret voisivat ammentaa tulevaisuuden uskoa ja välittämisen osaamista itselleen ja muille. Olemme verkostoitunut yhteiskunta, joka ei voi hukata yhtään syntynyttä jäsentä. Kaikkia meitä tarvitaan, kukin omalle oksalleen omien kykyjen, valmiuksien ja tarpeiden mukaisesti |6. On tekojen aika.

The END

...
88 HELSINKI