perjantaina, huhtikuuta 12, 2019

HX Olemme tekemässä vuosisadan hankintavirhettä!

F-35 Lightning II



Merkittävämpi asia on pohtia onko koko hävittäjäpommittahankinta järkevää!

Suomi sai hyökkäyskykyä viimeisessä Hornet päivityksessä - nyt nato-yhteensopivasti suomalaiset Hornetit voivat koettaa ilmasta maahan hyökkäystä kauas itärajan taakse - onko se viisasta sotasuunnittelua, jää nähtäväksi ja ollen kuitenkin kohtalon kysymys - juuri meille. Suomi on allekirjoittanut tämän nato-yhteensopivuuden rinnalle Nato-Isäntämaa pöytäkirjan, joka antaa paljon oikeuksia USA' lle, joka on Naton ainaissotilasjohtaja. Nythän US- johdolla Suomen Lappiin - tuohon Kuolan niemimaan viereen on tulossa Naton suursotaharjoitus - ikään kuin uhitteluna ja veren kaivuuna nenästä, kun tiedämme Kuolan niemimaan tärkeyden Venäjälle!

Olisiko viisaampaa puolustuskykymme nimissä hankkia riittävän tehokas ja kattava ilmatorjuntakyky - ohjuksina ja raketteina? Ovat paljon halvempia. Nykyiset miehistölliset hävittäjäkoneet ovat riskialtis sijoitus - ne on helppo tuhota jo kentilleen. Tämän tuohoamistyön tekevät kaukaa ammutut risteilyohjukset, robolennokit ja kauempaa lähetetyt ohjukset - jopa matalasäteily-ydinasein. Lähimmät ovat Kuolassa ja Leningrad oblastin puolustusvyöhykkeellä. Kts. UPI-FIIA' n uusin selvitys!

Se tiedetään, että jo huomisen - ehkä 6-10 vuoden kuluttua parviälyiset robominilennokit ovat palveluskäytössä - ainakin Kiinassa. Yhdellä F-35 hinnalla saa 3-6 autonomista - ilman joy-stickiä - robolennokkia, teko- ja tukiälyllä. Robolennokit ovat pienempiä, jopa vain 1:4 kokoon kutistettuja miehistöhävittäjäpommittajiin nähden. Lentosäde on pidempi ja ketteryys omaa luokkaansa. Samalla häiveominaisuudet astuvat uudelle tasolle.

Parviälylennokit tukeutunevat uusiin avaruudellisiin mikrostalliittijärjestelmiin, toimien jopa aivan itsenäisesti - ennalta ohjelmoidun taktiikan ja kohdeajattelun mukaisesti. Niin, olisiko tähän 10-20 miljardin HX-hankintaan otettava vuoden kehitystauko ja katsottaisiin tarkoin ohjukselliset ilmapuolustusjärjestelmät ja nämä parviälyrobolennokit!?

...

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Parviälyiset robodronet valtaavat ilmatilan

Kiina on harjoitellut jo omien satelliittien tuhoamista f*laser-säteellä ja on rakentanut uusimpiin satelliitteihinsa suojajärjestelmät vastaavia tuhoamissäteitä yms. vastaan. Voisi ajatella, että noilla mikrosatelliiteilla on myös jokin muu käyttö - miniatyyri mahdollistaa entistä tarkemman hyötytilan käytön pienemmässäkin tilassa.

Valistuneesti arvaten voisi ajatella mikrosatellittien olevan myös autonomisten ja parviälyisten robotiikkalennokkien yhteysliikenteiden välittäjänä. Kiina suunnittelee perinteelliseen nähden noin mittakaavassa 1:4 minilennokkeja - yllättävällä hyötykuormalla - suojatakseen maailmanlaajuisia kauppareittejään - Silkkitievuokaavioita.

Paikannus - eikä vähiten uusi maapallon laajuinen pankkisiirtojen järjestelmä ei liene kaukaa haettu - irtautumista lännen valvomasta järjestelmästä ja tarjoten omaa kaikille - erityisesti kehittyville valtioille. Tähän voisimme miettiä miksi Kiina ostaa kultaa niin paljon. No - kaikki liittyy kaikkeen, Kiinassa.

...
~ https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/yritykset/drooniennatys-rikottiin-kiinassa-1-374-lennokkia-muodosti-kuvioita-yli-kilometrin-alueella-6723208 -

...

Ilkka Luoma kirjoitti...

~ https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/kl-peli-kovenee-h%c3%a4vitt%c3%a4j%c3%a4kaupassa-%e2%80%93-ohjelmajohtaja-lauri-puranen-%e2%80%9dt%c3%a4h%c3%a4n-meill%c3%a4-ei-ole-varaa%e2%80%9d/ar-AADgcii?ocid=sf -