maanantaina, huhtikuuta 01, 2019

Nukkuvien osuus arvotaan eduskuntaan - kaikista ehdokkaista



HS:

Hiljaisen enemmistön on uskallettava puhua


...

Ilkka Luoma 

Hiljainen enemmistö, se tarkoittaa myös Suomessa sitä suurinta "puoluetta" - nukkuvia eli äänestämättömiä. Näitä unessa olevia on noin 30 prosenttia, kuten tullee nytkin olemaan - eduskuntavaaleista 2019. Miksi nämä yhteiskunnallisesti ja inhimillisesti täysin yhtä arvokkaat ihmiset eivät äänestä ja keitä he ovat. He ovat hiljaa, me emme tiedä mitä he haluavat, eivätkä he halua sitä kertoa demokratian kaikkivoipaisuutta huutaville. Nyt kohta valitaan 200 kansanedustajaa 70 prosentin kansanosalla. Se ei ole demokratiaa, sillä 30 prosenttia eli 60 edustajaa pääsevät Arkadian mäelle "siivellä" - tuon paljon puhutun "demokratian" siivellä.

Entä jos kunnioitamme näitä hiljaisia - suurimmasta puolueesta ja arvomme fiksulla arvalla nuo heidän osuuden eli 60 edustajaa? Olisiko näin saavutettu tulos sitä näiden maan hiljaisten kuuntelua, olisi se ainakin lähempänä todellisuutta, sillä se uskalletaan sanoa, että jos kaikki meidän äänioikeutetut äänestäisivät - olisi eduskunta kokoonpanoltaan ja eri puolueiden/kansanliikkeiden ryhmäosuuksien osalta aivan eri näköinen.

Yksi ääni per äänestäjä - se on demokratiaa. Voisimme viedä tätä demokratiaa eteenpäin myös rahalla - koko kansan rehellisellä vaalirahalla: Kymppi kouraan, kun lipuke vaaliuurnaan vilahtaa - verotta, kustannettuna puoluetuesta. Näin tuokin raha kohdistuisi aidosti äänestävään kansaan, joka on parempaa demokratiaa kun puoluetukien lipuminen turhanpäiväisiin vaalimainoksiin, joissa luvataan viisi hyvää, kymmenen kaunista ja 15 vieläkin koreampaa. On helppo luvata, mutta olisi mukava katsoa miten puoluejakauma olisi, kun äänestysprosentti nousi 80-90 prosenttiin idella - kympin voimalla.

Entä tuo arvonta niiden osuuden osalta, jotka kuuluvat "nukkuvien puolueelle" eli tyypillisesti 30 prosenttia. Ehkä nyt tilanne tänään on sellainen, että nukkuvat saavat nyt tappion ja kutistuvat 25 prosenttiin ... On aika kuunnella noita maan hiljaisia, he ovat yhtä arvokkaita kuin kuka tahansa muu!


...

[U] Äänestämättömyys kimpoaisi kansan omaan nilkkaan!

...
88 Helsinki

3 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

Äänestämättömyys kimpoaisi kansan omaan nilkkaan!
11.4.2011

On arveltu, että vaalirahan ryvettämä poliittinen kenttä vipuaa kansalaiset äänestysuurnille, voi pitää täysin paikkansa. Vipuamiselle voidaan antaa vahvistus- ja pelkokerroin maksamalla mm. puoluetuesta kansalle suora vaaliraha - 10 euroa puhtaana käteen, kun lippu uurnaan vilahtaa.

30102009 - Media käy omaa sotaansa kansan silmissä maineensa ja luottamuksen menettäneitä kansanedustajia ja puolueita kohtaan - kansa vastaa tavallansa, olemalla äänestämättä!?

http://www.adressit.com/vaaliraha

[ ... en mene äänestämään! - yhä useampi osoittaa mieltään äänestämättömyydellä. Kansanedustajat valitaan vähenevän aktiivikansan keskuudesta. Kansalainen yhä vähemmän uskoo aitoon edustamiseen, ja jättää äänestämättä. Tavallinen ihminen ei näe enää eduskuntaa pienoissuomena - edustajat etääntyivät omiin lokeroihinsa ... ]


Kansalaisia voidaan houkutella vaaliuurnille erilaisin houkuttimin - se olisi esimerkiksi vaalirahaa rehellisimmillään, sehän menee suoraan demokratian kasvattamiseen, ilman mitään välikäsiä.

Kun ehdotettiin annettavaksi 10 euroa puhtaana käteen heti lipun tipahdettua vaaliuurnaan - heräsi kahtiajakaantunut kansa: "Pikkurahan ahneita pummeja ei pidä laskea sotkemaan vakiintuneita käytäntöjä!"

Äänestysaktiivisuus on ainut suoravaikutteinen kansalaisteko, jolla on todella merkittävää vaikutusta demokratian toteutumiseen itse kansalaiselle, edes kerran neljässä vuodessa. Ideaali tilanne on 100 prosentin äänestysvilkkaus - joissain kansandemokratiossa oli joskus äänestyspakko.

Suomessa ei voida pakottaa uurnille. Meillä voidaan houkutella kansalaista kokemaan äänestys tärkeäksi ja mielekkääksi innostavilla ehdokkailla, kiehtovilla sekä uskottavilla vaaliteemoilla, ehdokaskarismalla ja koetulla luottamuksella. Arkinen keino vaikuttaa uurnille liikekannallepanoon on maksaa suoraa vaalitukea kansalaisille - vaali- tai matkarahana suoraan käteen - esimerkiksi 10 euroa.


700 suomalaista purnaajaa ja kiittäjää - vain kuudessa päivässä!

Ehdotuksen levitessä suomalaisten pariin, reaktiot olivat hämästyttävät: yli 400 puhelinsoittoa ja 300 tekstiviestiä. Palaute jakaantui alkuräjähdyksen laantuessa positiivisemmaksi. Alussa oli paljon nimettömiä soittoja, joissa tuomittiin "roskaväen" osto uurnille, koska oli pelko, että eduskuntaan ei valiinnutkaan sitä tuttua ja turvallista kokoonpanoa.

Kiihkon laantuessa tuli enenevästi soittoja sellaisilta ihmisiltä - muuten nimet mainiten, jotka eivät juuri koskaan ole äänestäneet ja moni kannanotto kohdistui mahdollisen "vaalirahan" motiiviin. Oltiin sitä mieltä, että valtiovalta on oikeasti kiinnostunut nostamaan äänestysprosenttiä, jos kannustamiseen uhrataan vajaat 50 miljoonaa - se kertoo, että valtio haluaa oikeasti yhteiskunnan äänihiljaiset uurnille rakentamaan edustuksellista todellista pienoissuomea.


Maailmalla arvostusta saanut kahtiajakaantunut kansakunta

Se tiedetään jo, että Suomi on kahtia jakaantunut kansakunta. On historiallisen suuren ostovoimanousun kokeneet kulutusihmiset, jotka enenevästi säästävät pankkiin - siis eivät kulutakkaan kuten olisi mahdollisuus ja sitten on pudonneet jonottajat, kuka mihinkin laarille ja ovelle.

Surullista oli havaita yhteydenotoista kahtiajako, myös itse kansalaistenkin taholta - oli hyväosaiset, jotka puolustaakseen omaisuuttaan haluavat vakiintuneen edustajiston Arkadian mäelle ja olivat äänestämättömät, syystä tai toisesta, jotka kunnioittivat demokratialaajentumaa houkutellulla äänestysaktiivisuuden lisäämisajatuksella.


Ilkka Luoma kirjoitti...

2

Laiskojen ja ymmärtämättömien houkute uurnille on miltei kansalaisrikos!



Miksi tuli yhteydenottoryöppy päin korvia ja naamaa - jopa selityksellä, että ymmärtämättömien houkuttelu vaaliuurnille on kansalaisrikos, koska tällöin kukaan ei voi tietää millainen hihhuleitten ja soinilaisten eduskunta siitä kehkeytyykään! Tämä informaatio jo itsessään nostaa äänestysaktiiviasuutta. Kansa laittoi Jäätteenmäen Brysseliin, Soini nappasi historialliset EU-äänet ja Juhantalo nousi rakettina valtakunnanoikeuden jälkeen takaisin eduskuntaan.



Kansa valitsemaan myös suoraan omia ehdokkaita vaaleihin - kansalaisliikeaktivismia



Rahallinen äänestyshoukute ei ole ainut asia, jolla nostetaan aktiivisuutta ja osallistumista. Seuraavina ovat kansalaisehdokkaat suoraan kansan riveistä, esim. kaupunkikortteli - ja maaseutukylä -periaatteella, jossa kansa valitsee ylenevästi ehdokaistaan seuraavaan laajempaan piiriin ja aina suureen saliin saakka. Tänään on 'de facto' puolueiden monopoli ehdokasasettelussa.



Edustajat ovat eri painoarvoisia, koska ääniäkin on yksilöllinen määrä



Kolmas tekijä on sisään päässeiden ehdokkaiden todellinen äänivalta suuressa salissa suhteuttamalla edustamansa aatteen saamaa kokonaisäänimäärää omaan todelliseen äänisaaliiseen. Edustajat ovat eri painoarvoisia eduskuntaäänestyksissä, koska heillä jokaisella on oma suhdeluku, joka lasketaan mm. henkilökohtaisesta äänimäärästä.



On selvää, että edustaja, jonka takana on 35.000 ihmistä käyttää suhteutettuna suurempaa vaikutetta kuin kaveri, jolla on 3.500 ääntä, ja vähää-äänisemmän läpimenokin johtui vain ryhmän kokonaisäänimäärästä.



Tärkeintä on saavuttaa uhkaavan äänikadon sijasta uusi äänestysvilkkaus seuraaviin eduskuntavaaleihin, koska tämä uusi 2011 valittava eduskunta joutuu useisiin hyvin vaikeisiin "selkä seinää vasten" päätöksiin.



Seuraava eduskunta on päättäjien eduskunta, jossa kipeätkin ratkaisut tehdään kansan täydessä luottamuksessa - voi olla, että on koko Suomen etu, että nämä äänestämättömät saadaan nyt vaikuttamaan - koska puheiden aika on jo mennyt. On tekojen aika - Äänestä!



...

Adressi 10 euron vaalirahalle - rehelliselle rahalle aitoon kansalaisdemokratian kasvattamiseen!

http://www.adressit.con/vaaliraha

Ilkka Luoma kirjoitti...

3

Ilkka Luoma

http://ilkkaluoma.vuodatus.net



...

Alla kansalaisen mielipidekirjoitus, jossa ehdotettiin jaettavaksi valtion verovaroista suoraa vaalitukea kansalaisille - 10 euroa pudotetusta vaalilipusta uurnan heti puhtaana käteen --- tämä kirjoitus nostatti ryöpyn jakaantuneesta kansasta - puolesta ja vastaan:



Sent:

paivi.rasanen@eduskunta.fi ; anni.sinnemaki@tem.fi ; jyrki.katainen@vm.fi ; matti.vanhanen@vnk.fi ; paavo.arhinmaki@eduskunta.fi ; jutta.urpilainen@eduskunta.fi ; pekka.ravi@eduskunta.fi ; timo.kalli@eduskunta.fi ; sauli.niinisto@eduskunta.fi ; presidentti@tpk.fi ; timo.soini@europarl.europa.eu



....

Sent: Saturday, October 17, 2009 10:28 AM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Saammeko lisää äänestäjiä - edes rahalla?



...

Kansalaiset äänestysaktiivisiksi vaikka kymmenellä eurolla!



(Uutisoinnin jauhaessa poliitikkojen epärehellisyydestä, uskottavuuskriisistä ja kansalaisten luottamuksen menetyksestä - moni ennen äänestänyt suunnittelee jättävänsä seuraavan äänestyksen väliin - erityisesti nuorten äänestysprosentti alenee hälyttävästi 1/)





[ ... kansalainen astelee äänestyskoppiin pohtien kuka heistä olisi äänen arvoinen. Äänestäjä unohti sillä silmänräpäyksellä median otsikoinnin, kun sen saman "tutun ja turvallisen" valitsi - ei niihin muihin voinut luottaa. Oma suosikkini pettää sekin, mutta pettää tutusti ja turvallisesti - pohti kansalainen, kun lippunsa uurnaan pudotti ... ]



Yhteiskunnallisesti ja demokratian 2/ nimissä aleneva äänestysprosentti on hätähuuto kansalta **/. Äänestysvälinpitämättömyys ei johdu laiskuudesta, vaan äänestämättä jättäminen johtuu luottamuksen puutteesta ja hengettömyydestä juuri niiden taholta, jotka yleensä valiintuvat suureen saliin. Ei ole riittävää kierrätystä - kuinka se vanha voi muuttua, kun teesit ovat vuodesta toiseen samat?



Kansakunta käy nyt rauhanajan suurinta muutosprosessiaan. Meillä on menossa maailmanlaajuinen työn uudelleen jako, jossa työmme arvioidaan kansainvälisillä kentillä ehkä liian kalliiksi. Työ on velvollisuus ja työ on oikeus. Nyt kehittyvien maiden "halvemmat" toverit ovat lisäämässä leipänsä määrää, ehkä makkarankin - meillä on vielä kinkkua ja filettä. Samalla on alkanut maapallollisten raaka-aineiden ja energiavarojen uudelleen jako - mm. Kiina ottaa omansa ja vieläpä väkilukunsa suhteessa.