maanantaina, toukokuuta 13, 2019

HS: Paavo Väyrynen eroaa perustamastaan Tähtiliikkeestä

Paavo kantaa mukanaan Kekkosen perintöä!


HS


Ilkka Luoma 

Paavo on kannattajilleenkin yllätysten lähde ja toiveiden kaivo. Ehkä Keskusta tarvitsee kotiinpalauttajan -alkiolaisuuteen. Olihan juuri Paavo, joka alkiolaisuudesta puhui jo ennen eduskuntavaaleja 2019 - Keskustan siitä ilmaisematta mitään. Kyllä Paavo tietää. Teki sovun Kansalaisliikkeensä kanssa, jonka perusti, rakensi ohjelman kansanliikkeelle hyvällä nimellä, sitten Tähtiliike italialaisittain ja Keminmaan hyväksi. Nyt ero ja paluu kotiin - Keskusta kaipaa isäntää rökäletappion jälkeen. 

Paavo vie hukassa olevat keskustalaiset kotiin ja palauttaa kekkoslaisen mentaliteetin - vahvan johtajuuden ja alkiolaisuuden vähäväkisen kansanosan iloksi (?) Paavoa äänesti presidentinvaaleissa 2018 noin 180 000 suomalaista! Ollessaan Sauli Niinistöä vastassa tämän ensimmäiselle kaudelle - ääniä komeat puoli miljoonaa. 

Monia saattaa hymyilyttää, mutta takana on suuri viisaus, mutta se avautuu hitaasti, mutta vakaasti ;-) 

Väyrynen on selviytyjä, eikä teeseissä ole ollut mitään vikaa - ei aikanaan ollessaan Keskustan johdossa, ei kunniapuheenjohtajana, ei Kansalaispuolueessa, eikä edes Tähtiliikkeessä. Kansakuntamme komppaa Paavon ohjelmakohtia, joista natottomuus on turvaa, koko maa asuttuna järkevästi tuo sijaa kauemmaksikin kuin Kehä III ja eurokriittisyys on todettu eurona jo meille talousasiantuntijoidenkin mukaan ongelmaksi, josta on vaikea erota - kuten Jussi Halla-ahokin sanoo. Mikä onkaan Jussin ja Paavon poliittinen suhde - jää nähtäväksi? 

Aikanaan mietittiin, että Keskustan ja PS' n pitäisi yhdistyä - nyt juuri tehtynä se olisi noin reilu 30 prosentin puolue ja olisi vahva vastakohta (?) yhdistyvälle vasemmistolle, jossa SDP + Vasemmisto olisivat myös liki 30 prosentin puolue - yhdessä hallituksessa komeasti yli 60 prosenttia - se olisi siinä! 

Paavolle menestystä - etsikkoaikaa on jäljellä - kansa tarvitsee väkevää johtajaa, vaikka nykyinen on ainakin mieskuntoinen! ;-)

...

Ei kommentteja: