sunnuntaina, toukokuuta 19, 2019

Huawei yhtymän suuruus ärsyttää lännenmiestä!
”Jos Huawei pääsee monopoli­asemaan, se on maalle melkein itse­murha” – Yhdysvallat rakentaa muuria Huawein ympärille, mistä kiistassa on kyse?
Ilkka Luoma 

US on trumppismina tunnustamassa vapaan kilpailullisen asemansa häviön Kiinalle. Nyt US pr. Donald Trump tykittää uusnormaaliaan: "Uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteettia. On otettu käyttöön protektionismi, joka on vastoin WTO-sopimuksia, joita juuri Yhdysvallat on taholtansa vaatinut. Kun kyky kilpailla on mennyt, on otettu työkalupakista muut keinot idella "The Great America", jonka uusin ilmentymä on rehti tunnustus millaisia maahanmuuttajia US tarvitsee - koulutettuja englanninkielen huippuosaajia. Heitä haluavat muutkin. 

Huawein kotimaa Kiina valmistaa joka vuosi 340 000 ylempää insinööriä maailman suurimmalle suunnittelu- ja tuotantokoneistolle. Kiina on jo maailman suurin kansantalous (bkt/ppp - IMF) ja suurin viejävaltio, ottaen näin taloudessakin osuutensa maailmamittakaavassa suhdeluvulla 1,4/7,9. Kiinalaiset yliopistot ovat jo huippuluokkaa ja tuottavat henkistä voimaa siten, että maapatenttien määrä Kiinasta on jo suurin - tosin menetelmä on hiukan erilainen kuin lännessä - patentteihin liittyen myös trade mark ominaisuuksia. 

Huaweita kohtaan on esitetty syytöksiä - ilman julkistettuja todisteita. Väitteet ovat siis niin kauan perusteettomia, kunnes ne vankoin näytöin varmennetaan. Tämä kertonee lännen tahdon suitsia Huaweita, joka on kasvanut informaatiologistiikassa teknologian osalta maailman suurimmaksi. 

Aikanaan Huawei olisi ollut halukas ostamaan koko Nokian - jo ennen Microsoftia ... Jossittelut sikseen, ja tilanne nyt, jossa Huawei etenee amerikkalaisten vastustuksesta, jopa parjauksesta huolimatta ... Maailma jatkuu US' n jälkeen laajalle ja Huawei on jo tuolla - lähinnä kehitysmaissa, jotka erityisesti tarvitsevat kansalaisilleen toimivaa, tehokasta ja edullista tiedonsiirtokapasiteettia - parantamaan kansalaistensa yhteyksiä - "parempaan elämään". 

Huawein todisteeton käsittely nostaa hitaasti kiiruhtavat kiinalaiset vastatoimiin, josta HS näyttää käyttävän sanaa "kosto" - herää kysymys, mitä HS tällä sanan valinnalla tarkoittaa?...
Lisätietoihin linkki tästä 

https://ilkkaluoma.vuodatus.net/lue/2019/05/huawei-kuinka-us-paljasti-kyvyttomyytensa-kilpailla


...

Ei kommentteja: