perjantaina, kesäkuuta 14, 2019

Case: Julian Assange - paljastuksia suoraan kansalaisille





HS:

Julian Assangen oikeudenkäynti luovutuksesta Yhdysvaltoihin alkaa: ”Kaikkien aikojen tärkein oikeudenkäynti lehdistönvapauden kannalta”


...
Ilkka Luoma 

Herää kysymys onko kansakunnilla oikeus tietää esimerkiksi miksi USA hyökkäsi Irakiin 2003 (sota ja miehitys kestivät yli 10 vuotta ja synnytti nykyisen ISIS-järjestön sekä vei Irakin kaaokseen), aloitti sodan Afganistanissa 2001 - jatkuen yhä ja meidän suomalaistenkin ollen siellä nykyään osallisena US/Naton operaatiossa, jota kutsutaan kriisinhallinnaksi. 

Ellei paljastuksia tehdä, jotka ovat aina jonkin valtion lain pohjalta laittomia - eivät kansalaiset eri maissa tiedä syitä miksi esimerkiksi todellisuudessa USAF pommitti Serbiaa ja "vapautti" Kosovon 1999 - ilman mitään osallistumisen lupamandaattia YK' lta. Wikileaks on "kunnostautunut" julkistuksissa - siis mitä vakoilun, salaisten päätösprosessien takana ja hallintoytimien keskuudessa tapahtuu ... 

... miksi Libya pommitettiin vuonna 2011 myös sekasortoon ja nykyiseen tilaan, jossa se toimii monien hukkuvien lähtösatamana pakomatkallaan EU' hun. Entä Syyria, mksi US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten salaisen CIA-aseistamisoperaation - ... paljon kysymyksiä, joihin nämä assanget, snowdenit ja manningsit ovat antaneet vastauksia eli paljastuksia - laittomasti, mutta moraalilla. 

Miksi vakoillaan, miksi suoritetaan väärin julkitiedoin operaatioita, joissa lähinnä siviilejä kuolee (Jemen esimerkkinä) - miksi näitä toimien todellisia motiiveja salataan, eikä haluta kertoa kansalaisille - edes omassa maassaan? 

Mikä on moraali, mikä on velvollisuus ja mitä ovat kansallinen turvallisuuskysymys kuin mitä on kansainvälinen turvattomuus, kun lähinnä suvereenit suurvallat operoivat iskujaan, sabotaashejaan ja itsekkäitä operaatioitaan - usein vielä kaukana omilta rajoiltaan ... salaten todellisuuden. 

Onko nyt Julian Assange kansallissankari, mutta minkä valtion, kun näyttää siltä, että hän on valtioton. Vai onko Assange lainsuojaton desperado, kun on rikkonut mm. US' n yli 100 vuotta vanhaa lakia - vai onko Julian Don Quijote, joka on jo tuomittu häviämään massiivisen "demokratiakoneiston" käsissä?
...

2 kommenttia:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
~ https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001798696.html -

...

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
Joku vuosi sitten US CIA/NSA vakoili Nato-kumppaninsa Saksan liittokansleri Angela Merkelin puheluita - siitä selvittiin "lyhyellä heristelyllä" Saksan suunnalta - toisaalta uutisoitiin myös, ettei lopullista näyttöä NSA-vakoilusta ollutkaan.

Se kuitenkin tiedetään, että NSA salakuunteli (salakuuntelee edelleen?) omia kansalaisiaan kuin myös se de factomaisesti, että yhteistyössä Israelin Mossadin kanssa ujutettiin CIA-operaationa Stuxnet-mato Iranin valtion ydintutkimuslaitokseen - tuhoten sen ultrasentrifugit. Iranista tuoksui US' n ja Israelin neniin ydinase - tosin Israelilla ydinase on omasta takaakin.

Joku vuosi sitten uutisiin ponnahti suurella kohulla amerikkalaiset kansalaispaljastajat - Edward Snowden, nykyään neiti Mannings ja US' n ulkoa amerikkalaista vehkeilyä paljastanut Wikilieaks ja tämän perustaja Julian Assange, jolle povataan jopa 170 vuoden vankeutta US' sta.

Tuo amerikkalaisten tapa ujuttaa haittaohjelmia vieraiden itsenäisten valtioiden järjestelmiin - ei siis ole uutta. Syyt tuohon mahdolliseen Venäjän sähköverkkoon ujuttautumisesta ei yllätä, vaikka se todentuisikin oikeaksi tiedoksi. Syy tuohon US- sekaantumiseen löytyy oletetusta Venäjän jenkautumisesta US-presidentinvaaleihin, joista Donald Trump valiintui presidentiksi toiseksi suurimmalla äänimäärällä. Tosin US ei ole vankoin todistein tuota Venäjän sekaantumista kyennyt todistamaan.

Nyt esiin ponnahtanut "paljastus todessaan" tuottaa hyvin kiusallisen tilanteen Yhdysvalloille, vaikkakin sen uusnormaaleihin tapoihin on kuulunut "uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteetti, esimerkiksi käynee Kiinaa ja Huaweita kohtaan esitetyt syytteet vakoilusta ja urkinnasta, jopa vaarasta, että Huawein laitteistojen ja kännyköiden kautta ujuttuu hakkerointia, haittaohjelmia ja uhkaa yhteiskuntajärjestelmiä kohtaan. Pata kattilaa soimaa tai olisiko niin, että varas toista varkaaksi luulee/ epäilee?

Olisiko kaikin osin nyt todisteiden vuoro puhua ja kertoa todellisuus?
.