perjantaina, kesäkuuta 28, 2019

HS-kommenttikooste 28062019 - Venezuelasta Naamakirjaan

  • 1 - 11
  • Kirjoittaja - kommentoija

  • 1
  • Venezuelan hallinto kertoo estäneensä vallankaappaus­yrityksen ja presidentti Maduron salamurhan, oppositiojohtajan mukaan väite on keksitty

    Ilkka Luoma 
    Väkisinkin tulee mieleen kauempaa Etelä-Amerikasta, US' n takapihalta (kurten US haluaa kutusa) - Chilesta, kun kansan demokraattisesti valitsema Salvador Allende kaadettiin ja murhattiin (?) - tosin tuo murha on osin kiistetty, sen olleen erehdys, vahinko tai jopa itse aiheutettu. Se on kuitenkin totta, että US CIA sekaantui Chilen sotilasjuntan valtaan nousuun ja Pinochetin hirmuhallinnon syntymiseen. Entä nyt Venezuelassa, jossa nyt väite kuuluu HS-jutun mukaan noin, miten se on kirjoitettu? kts. linkki ~ https://yle.fi/aihe/termi/yle/18-187072 - 

    Kiintoisaa on se, että US vaatii UM. Mike Pompeon suulla Venäjää pysymään poissa US' n pallonpuoliskolta - Venezuelasta. Herää kysymys jatkuuko USA' n pallonpuolisko myös Lähi-itään, jopa Korean niemimaalle, jotka enempikin olisivat Kiinan ja Venäjän "pallonpuoliskoja". Niin tai näin, nyt on kyse Venezuelan omista sisäisistä asioista, jotka he itse ratkaisevat ja myös sen, kenen/ keiden apua laillinen hallinto pyytää. 

    Syyria lienee vertailukelpoinen tilanne, jossa US CIA sekaantui Syyrian laittomien kapinallisten aseistamiseen jo vuonna 2013 - tosin US pr. Donald Trump päätti tuon laittoman aseviennin vuonna 2017! USAF aloitti Syyrian pommitukset - ilman mitään kansainvälisen yhteisön lupaa - vuonna 2014. Venäjän tuli mukaan Syyrian hallinnon pyytämänä 2015. 

    Entä kauppapakotteet? Mikäli Kiina ostaisi öljynsä Venezueasta - kilpistyisi US-pakotteet lähes kokonaan. Maksu öljystä voitaisiin suorittaa Kiinan renmimbeinä - sillä se on jo kova valuutta ja vakaa. Miksi muut maat "pelkäävät" US-pakotteita? Entä Suomi, millä perusteilla Suomi tunnusti Venezuelan kapinaopposition lailliseksi hallinnoksi - kuka kertoo?
  • 2
  • Bloomberg: Huawein työntekijät ovat tehneet tutkimusyhteistyötä Kiinan armeijan kanssa

    Ilkka Luoma 
    Millaista yhteistyötä tekevät amerikkalaiset ase- ja tietoliikennevalmistajat US-puolustushallinnon kanssa? Boeing, Rockwell, General-Dynamics ja vaikkapa Hugghes suoraan Yhdysvaltain armeijan ja/tai puolustusministeriön kanssa? Voimme kysyä samaa Microsoftilta, Inteliltä, Motorolalta, Alphabet Inc.' ltä ja vaikkapa operaattori Sprintiltä. 

    Luulemmeko me täällä Suomessa, että eivät tee yhteistyötä siellä ja täällä? Toki luuloa mahtuu maailmamme, mutta näinkin vakavissa väitteissä tai oikeastaan suuntaavissa vihjauksissa negatiivisin tavoittein olisi oltava realisti, arkijärjellinen ja mittasuhteiltaan liioittelematon. On selvää, että pyydettäessä kaikki yhtiöt tekevät yhteistyötä maansa puolustuslaitoksen kanssa! 

    US' ssa velvoitetaan kaupallisia yhtiöitä edesauttamaan terroristien/"terroristien" etsinnässä, kiinnisaamisessa ja jäljittämisessä - näin tehdään myös Kiinassa, Venäjällä, Ranskassa jopa Sveitsissä. 

    Armeijat ovat merkittäviä kauppakumppaneita kaupallisten yhtiöiden välillä - vaikkapa USA' ssa, joka on valtiona maailman suurin asekauppias ja jolla on maailman suurin hyökkäyspotentiaalin ylläpitobudjetti - unohtamatta jatkuvia sotia kaukana US' n omilta rajoilta. Tietoliikenne on osa armeijoiden oleellista kykyä vastata niille asetettuihin kansallisiin puolustus- ja sotilaspyrkimyksiin. 

    Suomessa esimerkiksi Insta Oy tekee läheistä yhteistyötä armeijamme kanssa - eikä siinä ole mitään pahaa, eikä salattavaa. Insta toimii myös siviilipuolella, hyvin, täsmällisesti ja osaavasti - eikä se sotke yhtiönsä eri osastoja toisiinsa. Luottamus on täälläkin kaiken a ja o. 

    Moni lukija on varmaan huomannut miten jo mediassakin käydään täyttä informaatiosotaa lännen ja idän välillä (West trolling manipulation - ja East trolling propaganda -ilmiöt). Lännenmies pelkää menettävänsä vähemmistöisen enemmistöasemansa maailman "hegemoniointimääräilyssä" - käykö tämä myös median itsetunnolle - jää kysyttäväksi?
  • 3
  • Maailma jännittää Trumpin ja Xin tapaamista Japanissa: ”On tehty sellainen virhe, että tullit on tuomittu vain Trumpin hulluudeksi”

    Ilkka Luoma 
    Protektionismi eli kaupanrajoittaminen ulkomaalaisten kanssa ja erityisesti tuonnin osalta oli keino turvata omaa kansantaloutta – näin joskus kauan sitten, kun oli kykyä omavaraisuuteen. 

    Luotiin Gatt ja sen jälkeinen WTO estämään ulkomaankaupan rajoituksia – luoden vapaalle kaupalle edellytyksiä – kilpailutilanteiden luojana ja edistäjänä. Kilpailussa vahvat voittavat, kuten meitäkin ohjaava evoluutio on määrännyt jo miljoonia vuosia sitten--- 

    Yhdysvaltoja on pidetty vapaan kilpailun ihannevaltiona – osin näin onkin, mutta kun kyseessä on amerikkalaisten oma etu – eivät kauppasota ja protektionismi ole olleet mitään harvinaisuuksia. 

    ... 
    Suomessa kansantalouden ja talousasioiden omatuntona tunnettu ministeri Raimo Sailas sanailee --- 

    ” … Tuskin mikään laki on tuottanut maailmaan yhtä paljon kurjuutta kuin USA:n tullimuurit 1930-luvulla, nyt on Donald Trumpin vuoro horjuttaa maailmantaloutta. Vaikka Yhdysvallat usein mielletään vapaakaupan lipunkantajaksi, se on ollut myös Trumpin edeltäjien aikana hanakka rajoittamaan tuontia hallinnollisin päätöksin … ” -HS/Mielipide - 
    ... 
    ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005626618.html – HS 

    Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan linkkikirjoitukseen: 

    ”... Elämme kiinalaisten vuosisataa. Tämän kauppasodan häviää US ja lännenmies, sillä heitä on vähemmän kuin kiinalaisia, ja koko muu maailma ei ole kauppasotimassa Kiinaa vastaan. Kiinan toimintamallista saa kuvan perehtymällä heidän kaupalliseen ja yhteistoiminnalliseen malliin – Afrikassa, joka on tuleva taloudellisten resurssien jättiläisvaranto ja eripuraisuudessaankin vieläkin suurempi kuin Venäjä. Nyt US pr. Trumpin aloittaman kauppasodan häviää Yhdysvallat. Venäjä seuraa tilannetta ja käy runsaasti kauppaa Kiinan kanssa ”
  • 4
  • Energiaviljely voi pelastaa maatalouden ahdingosta

    Ilkka Luoma 
    Maatalous on tulevaisuuden uusmahdollisuus, sillä ihmiskunta tarvitsee ravintoa, ja sitä voidaan saada biosfäärillisestä kierrosta - maataloudesta ja kalastuksesta kuin metsästyksestäkin, mutta aina luontaisia eliökantojen määriä kunnioittaen, jottei synny liiallista vähenemään sotkemaan biodiversiteettiä. 

    Suomi on kohta ilmaston- ja ympäristönmuutoksien myötä ihanteellinen (?) maatalousmaa - koska eteläinen EU kuivuu, aroutuu jopa aavikoituu - mikä saattaa tuottaa meille ilmastopakolaisia seuraavien vuosikymmenien aikana ... muistamme Japanissa asuvan 120 miljoonaa ihmistä pienemmällä elinkelpoisella maapinta-alalla kuin mitä meillä täällä Suomessa on! Entä jos emme olekaan "ihanteellinen" maatalousmaa? Mistä tuomme ravintomme, jos koemme maatalouskatastrofin?* 

    Emme voi polttaa biosfäärillisesti kasvavaa ja/tai kierrossa olevaa biomassaa liike-energiaksi - autoliikenteeseen; sinne ratkaisu on esimerkiksi sähkö, joka alussaan tuotetaan ydinvoimalla ja myöhemmin varastoidulla suora-aurinkosähköllä. 

    On liki ympäristörikos ja lyhytnäköisyyden huipentuma puuttua vuosimiljoonaisten kierrossa olevien biomassojen polttamiseen/käyttämiseen liikkumistarpeemme täyttämiseksi. Muutoinkin käytämme omaa lihasmoottoria aivan liian vähän, eikä jatkuvasti lisääntyvät moottorikilometrit ole enää millään tavoin kestävä ratkaisu ympäristöllemme, joka lopulta ravintona meidät kaikki elättää. 

    Meille ihmiskunnalle nuo meitä elättävät biomassat lajikohtaisine keskinäissuhteineen ovat vielä paljolti tuntemattomia tapahtumaketjuja. Vanha sanonta: "Vie tuhkatkin pesästä", on kornia metsätalouspolitiikkaa, ja jos nyt siihen liitetään maatalousmaan viljely liike-energian alttarille; olemme tuhon moottoritiellä. 

    Nyt on viisasta perehtyä monikansallisesti biomassojen edustavuuteen, lajikohtaisiin suhteisiin ja niiden kaikkinaisiin keskinäisvuorovaikutuksiin. Me emme voi näpelöidä liiaksi omin itsekkäin tavoittein sellaiseen elämän kokonaisuuteen, josta edustamme vain pientä vähemmistöä!
  • 5
  • Tervetulotoivotus Natoon ei Kaikkosen mukaan yllättänyt: ”Kuvaa hyvää yhteistyötä”

    Ilkka Luoma 
    2 Nato Isäntämaa MoU pöytäkirja 

    Ote: " ... 2.Tarkoitus 

    2.1. Tämän yhteisymmärryssopimuksen tarkoitus on sopia periaatteet ja menettelytavat toiminnallisten kohteiden perustamiseksi ja isäntämaatuen antamiseksi NATO-joukoille isäntämaassa, tai isäntämaan tukemana, NATOn sotilaallisten toimien aikana. 

    2.2. Tämä yhteisymmärryssopimus ja sen jatkodokumentit on tarkoitettu suunnittelun pohjaksi asianomaisille isäntämaan tahoille ja NATOn johdolle ennakoimaan isäntämaatukea erilaisille NATOn sotilaallisille toimille. Nämä tehtävät sisältävät toimet, joihin lähetettävät joukot ovat tiedossa, sekä ne, joihin joukot eivät vielä ole tiedossa. ... " 

    Täältä löydät koko pöytäkirjan: 
    ~ ~ https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/valiokunnat/ulkoasiainvaliokunta/Documents/HNS%20MoU%20suomi.pdf - - 

    ... 
    Nato – Isäntämaa [MoU] pöytäkirja on myös kuuma peruna, 

    … sillä Suomi vietiin siihen ohittaen eduskunnan käsittely – toisin kuin Ruotsissa |5, jossa valtiopäivät otti allekirjoituksen jälkeen aikalisän ja siirsi kyseisen sopimuksen myöhempään ratifiointiin, jota siis meillä ei tehty. 
    … 
    |5 ~ https://yle.fi/uutiset/3-8709498 - 
    |5 ~ http://natoutredningen.se/ - 

    Salattiinko eduskunnaltamme jotain, salattiinko kansakunnaltamme jotain – on nyt ajankohtaista, sillä tuo pöytäkirja on vaarallinen mahdollisuus täällä idän ja lännen vedenjakajalla. 

    Kansakunnallemme ei ole kerrottu kaikkea ja nyt on aika saada totuus kaikille tiedoksi! 

    Ruotsi oli puuhaamassa aktiivina maailmalle YK:n kautta ICAN – ydinaseiden täyskieltoa. Suomi ei ollut valmistelussa mukana, miksi – kysytään. Syy saattaa olla yksinkertainen, sillä Suomen Puolustusvoimien komentajan – kenraali Jarmo Lindbergin allekirjoittamassa Nato – Isäntämaa pöytäkirjassa* ei ole mainintaa ydinaseiden tuontikiellosta Suomeen. Suomi ei halunnut näin riskeerata Naton kanssa tekemäänsä sopimusta!
  • 6 
  • Tervetulotoivotus Natoon ei Kaikkosen mukaan yllättänyt: ”Kuvaa hyvää yhteistyötä”

    Ilkka Luoma 
    Olemmeko jo Nato-sotakoneen etuvartio - idän ja lännen vedenjakajalla? 

    (Venäjältä saimme viestin |*, jossa olisimme myyneet itsemme jo Naton ja lännenmiehen sotakoneelle sen eteentyönnetyksi itäiseksi vartioksi ja suurvaltakonfliktin taistelutantereeksi - myimme siis puolueettomuutemme?) 

    [ ... kansalainen Erkki ymmärsi tunnekuohujensa raoista vuonna 1975, että olimme hyväksytysti puolueettomuuden ja liittoutumattomuuden esimerkkivaltio - tunnustettuna. Erkki oli tunteillut kohdassa, jossa presidentti Urho Kekkonen oli nuijan kopautuksella päättänyt ETYK-kokouksen ... 

    ... kansalainen Liisa on jo pidempään ihmetellyt miksi lännenmiehen yhdysvaltaltainen sotakone tulla tupsahti maahamme vuonna 2016, F-15C taisteluhävittäjineen. Liisa on insinööri ja ymmärtää mitä tuon hävittäjän Suomeen tuonti itse itsensä pyytäen merkitsi. F-15C oli ilmaherruushävittäjä, jota mainostetaan voittamattomaksi ja juuri nuo sotakoneet lensivät Kuopion Rissalasta kohti itärajaa - Venäjän suuntaan näyttämään voimaansa- täältä tullaan - “sinitakit ratsastavat jälleen!” ... ] 
    ... 
    |* ~ http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005153449.html - 

    Aikanaan Neuvostoliitto YYA-aikautena ehdotti Suomelle sopimuksen mahdollistamia sotaharjoituksia. Valtiojohtomme oli tarkkaavainen, vastaus oli kohtelias: “Ei kiitos!”. Näin tilanne oli selvitetty ja puolueettomuuskäsite käytännössä ylläpidetty. Tärkein kaava on pitää Suomi tyhjänä muita uhkaavien vieraiden valtioiden taistelu- ja sotajoukoista. 

    Me emme voi olla välillinen uhanluoja itään eikä länteen. Suomi ei saa muodostaa syytä ajatusmalleihin, että on varmuuden vuoksi valloitettava valtiomme - joidenkin suurvaltapyrkimysten turvaamiseksi ja/tai edistämiseksi. 
    ... 

    Nato - isäntämaapöytäkirja (MoU) 

    Suomi solmi Puolustusvoimain komentajan Jarmo Lindbergin allekirjoituksella kuuluisan Nato-Isäntämaa pöytäkirjan. On sanottu useasta suusta, ettei se automaattisesti tuota meille läntisen miehen Nato-/ USA-sotakonetta, jotain vastaan ja joillekin suojaksi.
  • 7
  • USA:n pakoteuhka venäläistä Nord Stream 2 -putkea vastaan kasvoi taas – ”Voimme vain seurata tilannetta”, sanoo Fortum

    Ilkka Luoma 
    Joku voisi kertoa miten Nordstream I putkipari on aiheuttanut uhkaa, pelotetta ja vaaraa eurooppalaisille käyttäjille - erityisesti tanskalaisille, jotka kanittavat talousvesialueellensa NS II rakentamislupaa. 

    Toisekseen voisimme kysyä Saksalta miten edulliseksi se kokee tämän uuden putkiparin, koska sen haluaa. Kolmanneksi kysyisimme EU-alueen yhtiöiltä - miksi he ovat niin voimakkaasti investoineet tuohon kakkosputkipariin. 

    Voisimme myös miettiä miksi US uhkaa, kohta kiristää ja valmistelee jo pakotteita ulkoisena toimijana tätä Nordstream II hanketta vastaan. Sen me tiedämme, että US haluaa myydä omaa säröytettyä LNG-kaasua laivakuljetuksina Atlantin takaa - joku talousasiantuntija voisi laskea sen kilpailukyvyn venäläistä maakaasua vasten - putkikuljetteisena. Millaisen ympäristöjäljen tuo laivakuljetteinen säröytys-LNG jättää kontra venäläinen maakaasu putkea pitkin - elinkaariympäristöjälkineen. 

    Onko siis lopulta kysymys amerikkalaisten kilpailumetodeista, joilla koetetaan torpata ilmeisen ylivoimainen kilpailija pois häiritsemästä. Onko tässä kaasukiistassa amerikkalaisten toimet sen uusnormaalia kauppapolitiikkaa? 

    Entä venäläisen kaasun läpivirtauttaminen - muiden kolmansien valtioiden läpi - esimerkiksi Ukrainan? ... Palataan vuoteen 2006, miksi - tämän vuoksi, sillä se liittyy kaasunvälitysdraamaan - Ukrainan osalta, kun alkoi "hammasten kiristely": 

    Venäjä halusi neuvotella uudet hinnat Ukrainalle kaasusta, Ukraina maksoi vain noin 25% läntisen EU:n maksamista saman kaasun hinnoista. Riippumatta vallitsevasta sopimuksesta tuntuu superale liittolaishinnalta, vapaassa markkinataloudessa ei synny samasta hyödykkeestä näin suuria hintaeroja. 

    EU ei ole kärsinyt toimitushuolimattomuuksista tai vähennysuhkauksista. Nopeasti ajateltuna kyseessä on kaksi asiaa: Venäjä haluaa markkinaehtoisen hinnoittelun ja Ukraina pitää kiinni "saavutetusta edusta". Ukrainan olisi pitänyt ymmärtää, että puoli-ilmainen ajanjakso päättyy aikanaan. ... Loppu onkin historiaa.
  • 8
  • Facebookin viestintäjohtaja HS:n haastattelussa: Facebook ei halua olla ”totuus­poliisi”

    Ilkka Luoma 
    Jukka Aakula: ”Minusta ei ole kohtuutonta, jos toivomme käyttäjien toimivan tiettyjen sääntöjen mukaisesti. Facebook tarjoaa käyttäjilleen ilmaisen tilan sosiaalisessa mediassa. Pyydämme vain, että käyttäjät kunnioittavat sen sääntöjä." 

    On varmasti kohtuullista. 

    Tosiasia on kuitenkin se, että kun Facebook antaa henkilölle vaikkapa kuukauden bännin jonkun kielletyn sanan käytöstä ja jos käyttäjä tämän jälkeen korjaa käytöstään ja eksplisiittisesti myöntää virheensä, rangaistus voidaan kuitenkin toistaa vaikkapa 10 kertaa. 

    Logiikka on seuraava: henkilö saa ensimmäisen rangaistuksen sanan R käytöstä vaikka 1.1.2017, jolloin käyttäjä korjaa käytöstään. Facebook löytää sitten vuodelta 2016 uuden sanan R käytön ja antaa uuden rangaistuksen. Kuukauden rangaistuksen jälkeen Facebook löytää seuraavan sanan R käytön vaikkapa samalta vuodelta 2016 ja antaa taas kuukauden bännin. Tämä jatkuu esimerkiksi vuoden ajan. 

    Luultavasti kyseessä on tietoinen politiikka. En ole varma.
    [2009] Maailma on nyt verkoiltaan avoin ja tavallinen kansalainen voi jo harjoitella omaehtoista itsepäätäntää niin kulutusinformoinnissa, politiikassa kuin muissakin yhteisissä asioissa. Maailma muuttuu kansalaista kohden poistaen täyttä riippuvuutta edustukselliseen länsidemokratiaan - olemme tiellä kohti suoraa kansalaisvaikutetta.
  • 9
  • Facebookin viestintäjohtaja HS:n haastattelussa: Facebook ei halua olla ”totuus­poliisi”

    Ilkka Luoma 
    2 - "Löydä lisää omaan - siitä voi syntyä uutta ja saan vahvistetta itselleni - olinko oikealla vai väärällä tiellä" -- 

    Tekijöille annettiin arvo - ryhmät IBM:n sisällä kehittivät vapaasti muotoutuen kehitysprojekteiksi, joille esimiehet antoivat edellytysten täyttyessä rahoituksen. Malli oli aivan uusi. Mallia tuki oma sisäinen "naamakirja" - koska se avautti mieliä, ideoita ja näin innovaatioille oli tie viitoitettu. Jatkuvasti kompleksoituva maailma vaatii yhä suurempia panoksia ymmärtää, oivaltaa ja haluta tehdä yhteisesti synergiaa ja harmoniaa ratkaisuiksi, kuin itse yksin siihen pystyisi. 

    Huomista maailmaa tehdään jo nyt yksityisten kansalaisten toimesta netissä ja näissä "naamakirjoissa", joissa ryhmätyö hakee nyt suuntiaan ja menetelmiään - ollen tiensä alkutaipaleella. Tarpeemme salata asioita heikkenee, koska olemme ymmärtäneet, että vain yhä suurempi yhteen hiileen puhaltava keskitetty vapaan tiedonmuodostuksen "frame" -kehys, voi ratkoa jatkuvasti suurentuvia yleismaailmallisia ongelmia, jotka eivät ole enää yksittäisten maiden, vaan koko globaalin yhteisön yhteisiä. 

    ... 
    Facebook ja muut naamakirjat avaavat rajat, sekoittavat rodut, värit, uskonnot ja mielipiteet, jättäen silti reviirit sellaisiksi, joissa turhaa sotaa maasta, vedestä ja puhtaasta ilmasta ei tarvitsisi käydä. Suomi on suomalaisille ja Ranska ranskalaisille. Verkko ulottuu yli rajojen turvallisesti - ilman fyysistä jännitettä, kun metrossa väri- ja uskontokirjot ylittävät kiusallisuuden rajat. 

    Naamakirja on avoin kaikille 

    Suomalaisia tuolla yhteisössä lienee noin 200.000 ja luku kasvaa. Verkossa ovat myös blogit, kuva- ja videoarkistot kuin keskusteluareenat - kullekin mieltymyksiensä puitteissa. Yhteisöllisyyden verkostollinen vallankumous alkaa näiden Flickr -, Panoramio -, "naamakirjojen" ja blog-alueiden yhdistelystä. Yhdisteleminen synnyttää virtuaalisia maailmoja tekijälleen juuri siihen tarpeeseen mitä halu, uteliaisuus, tarve ja kyvyt uskallukseen pystyvät synnyttämään. 
  • 10
  • Facebookin viestintäjohtaja HS:n haastattelussa: Facebook ei halua olla ”totuus­poliisi”

    Ilkka Luoma 
    Yhteisöllisyyden naamakirjat - Facebook avaa ihmisiä -kirjoitus 10 vuoden takaa, kun Facebook oli alussaan --- 

    Netissä ihmisten kesken leviää ilmiö Facebook - "Naamakirja", jossa tehdään sitä mitä on aina tehty. Uutisointi seurailee kansalaisten omaa suoravaikuttamista, uutisvälitystä ja seurustelupäiväkirjaa. 

    [ ... ihminen sosiaalisena eläimenä haluaa hyväksyntää, osallistumista ja joukkoon kuulumista. Internet kaikkien verkkojen äitinä yhdistelee ujommankin äänettömänä tai äänekkäänä, nimellä tai ilman sitä. Naamakirjassa puhutaan vapaasti, avoimesti ja osin salaisuuksia varjelematta - myös valehdellen ... ] 

    Mitä tämä paljon puhuttu "Naamakirja" oikein on? 

    Facebook ja muut vastaavat ovat yksinkertaisesti kohtaamisareenoita, joissa haetaan tunnettuutta, erikoistumista ja esilläoloa - kukin vapaaehtoisesti tavallansa. Tietonsa ja tekemisensä saa kukin ilmaista sillä vapaus- ja avoimuusasteella, mikä itselle ja omalle persoonalle parhaalta tuntuu. Facebook on avatun elämän areena, jossa käyttäjät ilmaantuvat omin erityispiirtein "kehiin" etsimään muita - tuttuja ja ehkä tuntemattomiakin. 

    Hiljainen tieto, yhteisöllisyys ja tallenteet jälkipolville 

    Parhaillaan työelämää vaivaa "hiljaisen tiedon" karkaaminen eläkkeelle. Hiljaista tietoa on kaikissa ikäluokissa, ei vain suurissa. Itse suuri sininen, IBM - tuo tietokoneyhtiö, joka muuttui palveluoperaattoriksi yhdistelemään osaamista, rahavirtoja ja ihmisiä rakennutti oman "facebookkinsa" omaan sisäiseen verkkoonsa. Naamakirjat ovat jo arkipäivää IBM sadoille tuhansille työntekijöille. 

    IBM koki murroksensa samoihin aikoihin kuin kotoinen Nokiamme, 

    ... 1990-luvun alkutaipaleella. IBM oli aaltonsa pohjalla - nyt, kuten Nokiakin - aaltonsa huipulla. IBM hyväksyi tosiasian, että ihmiset kaikilla tasoilla tekevät busineksen ja asiakaspalvelun, ei organisaatiot tai käskytykset korkeuksista. Kaiken ideaksi syntyi avoimuus, uteliaisuus ja yhteenkuuluvuus kuin keskustelu anarkistiskollektivisteina. >2
  • 11
  • Facebookin viestintäjohtaja HS:n haastattelussa: Facebook ei halua olla ”totuus­poliisi”

    Ilkka Luoma 
    Yhteisöllisyyden naamakirjat - Facebook avaa ihmisiä -kirjoitus 10 vuoden takaa, kun Facebook oli alussaan --- 

    Netissä ihmisten kesken leviää ilmiö Facebook - "Naamakirja", jossa tehdään sitä mitä on aina tehty. Uutisointi seurailee kansalaisten omaa suoravaikuttamista, uutisvälitystä ja seurustelupäiväkirjaa. 

    [ ... ihminen sosiaalisena eläimenä haluaa hyväksyntää, osallistumista ja joukkoon kuulumista. Internet kaikkien verkkojen äitinä yhdistelee ujommankin äänettömänä tai äänekkäänä, nimellä tai ilman sitä. Naamakirjassa puhutaan vapaasti, avoimesti ja osin salaisuuksia varjelematta - myös valehdellen ... ] 

    Mitä tämä paljon puhuttu "Naamakirja" oikein on? 

    Facebook ja muut vastaavat ovat yksinkertaisesti kohtaamisareenoita, joissa haetaan tunnettuutta, erikoistumista ja esilläoloa - kukin vapaaehtoisesti tavallansa. Tietonsa ja tekemisensä saa kukin ilmaista sillä vapaus- ja avoimuusasteella, mikä itselle ja omalle persoonalle parhaalta tuntuu. Facebook on avatun elämän areena, jossa käyttäjät ilmaantuvat omin erityispiirtein "kehiin" etsimään muita - tuttuja ja ehkä tuntemattomiakin. 

    Hiljainen tieto, yhteisöllisyys ja tallenteet jälkipolville 

    Parhaillaan työelämää vaivaa "hiljaisen tiedon" karkaaminen eläkkeelle. Hiljaista tietoa on kaikissa ikäluokissa, ei vain suurissa. Itse suuri sininen, IBM - tuo tietokoneyhtiö, joka muuttui palveluoperaattoriksi yhdistelemään osaamista, rahavirtoja ja ihmisiä rakennutti oman "facebookkinsa" omaan sisäiseen verkkoonsa. Naamakirjat ovat jo arkipäivää IBM sadoille tuhansille työntekijöille. 

    IBM koki murroksensa samoihin aikoihin kuin kotoinen Nokiamme, 

    ... 1990-luvun alkutaipaleella. IBM oli aaltonsa pohjalla - nyt, kuten Nokiakin - aaltonsa huipulla. IBM hyväksyi tosiasian, että ihmiset kaikilla tasoilla tekevät busineksen ja asiakaspalvelun, ei organisaatiot tai käskytykset korkeuksista. Kaiken ideaksi syntyi avoimuus, uteliaisuus ja yhteenkuuluvuus kuin keskustelu anarkistiskollektivisteina. >2

Ei kommentteja: