tiistaina, kesäkuuta 18, 2019

HS: Venäjä kertoo havainneensa ja torjuneensa Yhdysvaltojen kyberhyökkäyksiä


Suomessa Fingridin suurjänniteverkkoa - Vantaalla


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006145914.html 

...
Ilkka Luoma 

Kun itseään laatumediaksikin kutsuva New York Times kirjoitti enemmän tai vähemmän totuudellisen kirjoituksen CIA/NSA ujuttautumisesta hakkereina Venäjän kansalliseen sähkötuotantoon ja sen jakeluun - ei Venäjälle jäänyt kuin yksi vaihtoehto: 

Oli kerrottava kuten kerrottiinkin (julkistettiin), eli kyllä se huomattiin ja osattiin jopa eliminoida hakkeroinnin tulos. Tarua vai totta, mutta sen me tiedämme, että jo 1960-luvun alussa Neuvostoliitto osasi ampua alas ilmatilastaan amerikkalaisen Lockheed U-2 vakoilukoneen; sen ei pitänyt US' n mukaan olla mahdollista, sillä U-2 lensi niin korkealla! --- 

Kuitenkin merkittävin tekijä tässä uusimmassa informaatiosodassa oli esille tulo - US tunnusti rehellisesti sekaantuneensa vieraan valtion energiantuottojärjestelmiin ja samaan aikaan Argentiinan ja Uruguayn kansalliset sähkönjakeluverot romahtivat alas - sattumaa vai konkreettinen testi ja samalla varoitus, mitä voi tapahtua, jos tulette sormeilemaan meidän järjestelmiä. Viitattiin varmaan arveluihin ja ennen kaikkea väitteisiin, joissa Venäjä olisi sormeillut US-presidentinvaaleja, joista Donald Trump valiintui toiseksi suurimmalla äänimäärällä US-presidentiksi. 

Oliko juttu NY' ssä totta vai tarua - jää nähtäväksi. Ilmoitteliko Venäjäkin lämpimikseen havaintonsa, vaikka ei mitään havainnutkaan, kun ei mitään havainnoimista ollutkaan - sekin jää nähtäväksi. Se on selvää, että maailmojen verkot, teko- ja parviäly autonomioina mullistavat digitaalisen elämän ja siihen vaikuttamisen. 

Robodronet eivät vain konkreettisesti lennä ilma- ja kohta avaruuskehissä - vaan myös binääriset "digidronet" matkailevat maailmojen verkossa - autonomiaohjelmoituina, ollen kuin nukkuvia vakoilijoita, joita kerrottiin vakoilutrillereissä venäläisinäkin USA' ssa uinuneen konkretian 1960-luvulla. Niin tai näin - meitä ohjataan verkoista. On lopulta vain yksi keino - käännä laitteiltasi virtakytkin off-asentoon ja halaa metsän puita; niistä saat viherenergiaa ilman ulkoista manipulaatiota! 


...

Ei kommentteja: