maanantaina, kesäkuuta 03, 2019

Rakkauden anatomia jaksaa odottaa!




HS:

Nyt ja silloin – kuvia rakkaudesta



Ilkka Luoma 

Sattuman laki kilpailee rakastumisen voiman kanssa. Hämeenlinnasta kotoisin olevana tiedän hitauden momentin - jotkut sanovat sitä lepokitkaksi. Saattaa mennä paljon aikaa - kuitenkin avaruudellisesti häviävä sekuntti. Silti odottavan aika on pitkä - vaikka unohdus saattaa armahtaa. Armossaan tunteiden kemiallinen verkosto loi myös varastoitumisen, jossa elämänliemi kypsyy ja säkenöi sen oikean kohdalla. 

Hieno kirjoitus, ja varmasti niin moni palasi menneisyyteen - sinne nuoruuden väkevän rikkaaseen tunne-elämään, jota vuodet ovat kuluttaneet, hälventäneet ja lopulta kirkastaneet viiltävään kipuun - "tuliko tehtyä väärä päätös?" Ehkä oli - ehkä ei . Fifty-sixty - rakkaus ei lue lakia, eikä toimi aikuisjärkevästi. Se vie ... 

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ihminen on. Tunne on - elä virrassa, joka kuljettaa. Sitten myöhemmin, kun katse kääntyy taakse - on jo myöhäistä, vai onko? 

Tähän ei voi kuin vain suositella erityisen lämpimästi 1990-luvun mestarielokuvaa, jossa Clint Eastwood ja Meryl Streep tekivät sellaisen roolityön, jossa kukatkaan eivät koskaan varisseet ... "Hiljaiset Sillat". ... Tuhka sirottui hiljaa virtaavaan veteen.

Ei kommentteja: