tiistaina, heinäkuuta 30, 2019

De Gröna ja perussuomalaiset jytkyttävät uus-suomalaisuutta





...

HS-analyysi: Kolme vanhaa valtapuoluetta koki ennen­näkemättömän romahduksen – Hallitsevatko perus­suomalaiset ja vihreät tulevaisuuden politiikkaa?

.
Ilkka Luoma 

Jäsenkunnan profiili kertoo paljon De Grönasta ja Perussuomalaisista. Jokainen voi tuon profiilieron helposti huomata - sometuksesta, lehtikirjoituksien yleisönosastoista ja laatumedian hienostuneesta kirjoitussävystä - niin, ja tutkimukset voi kätevästi googlata netistä - en lähde tässä ruotimaan ps-kannattajien profiilia enkä vihreiden nuorta korkeasti koulutettua naisvaltaisuutta ... 

Nämä kaksi edustavat maailman kahta eri puolta. Kumpi olisi oikeassa (miten se mitattaisiin); en lähde sitäkään erittelemään tai yrittää löytää jotain viisasta kummallekin eduksi tai haitaksi. Ero on kuitenkin valtava - joku voisi sanoa toisen edustavan staattista pysyvyyttä ja toinen voisi olla dynaaminen liikkuja ympäristönenällä. Se on kuitenkin varmaa, että molemmat elävät vain ja ainostaan ympäristön biomassojen kierrosta. 

Kiintoisaa on näiden kansanliikkeiden voimakas eroavuus. Joku voisi sanoa, että toisella puolen on kiinnitetty huomiota opintoihin ja urakehitykseen - toisella puolen taas yrittäjyys, palkollisuus ja toverillisuus ovat valtatekijöitä. Isänmaallisuus ja oma itsenäisyys ovat selkeästi toisen roolikartassa - äijäenergiaa unohtamatta! 

Omavaraisuuden hyve on voimallista toiselle, kun toinen taas luottaa EU-eurooppalaisuuteen ja kansalaisten vapaaseen liikkuvuuteen. Kiintoisaa olisi tietää kumman kannattajat tuottavat enemmän verovaroja yhteiskunnalle, joilla muun muassa kustannetaan maahanmuuttajat, joita taas toinen ei mielellään omaan isänmaahansa ottaisi - tai jos ottaisi - niin vasta sitten, kun omat on huolehdittu. 

Eräs yhteinen piirre lienee selvä - molemmat kannattajaryhmät eivät halua Natoon, kuten ei Suomen koko kansan selkeä enemistökään - aina yli 50 prosenttia sanoo Natolle - "Kiitos ei". Toinen näistä kansanliikkeistä on rauhan kannattaja ja toinen ei epäröisi tarttua aseeseen, kun isänmaa on todelisen uhan alla. Onneksemme meilä ei ole ulkoista uhkaa? 

Se voidaan sanoa, että pääpersut ovat käyneet riittävät sisäsiisteyskurssit!

...
.
.

Ei kommentteja: