keskiviikkona, heinäkuuta 17, 2019

Miksi EU omii koko Euroopan käsitteen?




...

HS:

Euroopan kilpailukykyä on vahvistettava



Ilkka Luoma 

Hyvin kiintoisa tapa omia Eurooppa-käsite EU-Euroopalle. Eurooppa ja EU ovat kaksi eri asiaa - yhdellä yhteisellä ominaisuudella - Euroopan maanosana, joka on Euraasian suurmantereen etäinen niemimaa, josta pinta-alallisesti suuri osa sijaitsee Venäjällä - tosin väestöllisesti painotus on EU-maissa, mutta se ei anna oikeutta omia Eurooppaa EU-Brysseliin!

Sen sijaan toteamus Euroopan kilpailukyvyn kasvatuksesta lienee ajankohtainen, vallankin kun oivallamme yhdistää eurooppalaisuuden kokonaisvaltaiseen Eurooppaan, josta Venäjä on merkittävä pinta-alaosa, niin raaka-aineina, ravintona kuin väestöllisenä potentiaalina - noin 100 miljoonaa, ollen suurempi kuin Saksa tai mikään nykyinen EU-jäsenvaltio.

Euroopan kilpailukyky kohenee voimalla, kun hoksataan ottaa kehitykseen Venäjä mukaan, onhan se kuitenkin maailman suurin raaka-aineiden ja makean veden lähde - unohtamatta ravinnontuottopotentiaalia - vaikkapa kuivuvalle Etelä-Euroopalle, joka onkin sitten tuota EU' ta.

EU' n "elämänkysymys" on juurikin tuo Venäjä, sillä sitä ei tulisi laskea Kiinan "taskuun", sillä tuo kaksikko olisi lännenmiehen hienostuneelle yhteiskuntamallille pyrkimyksineen jo liian kova pala ja laaja Venäjän ja Kiinan yhteistyö saattaa levitä muuallekin maapallolle, josta EU-lännenmies on edustukseltaan vain noin 0,52/7,9 populaatiosuhteella (engelsmannit vielä mukaan laskettuna).

Samalla olisi viisasta oivaltaa, että Venäjä on Euroopan rauhan takuumies - se toinen ydinasesuurvalta - siksikin sitä ei kannta hyljeksiä, ja rummuttaa krimiläisten tahtoa olla osa Venäjää, joka juontuu jo 1990-luvulta [ ~ https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/03/21/krim-halusi-irti-ukrainasta-jo-1990-luvulla - ] - ei myöskään kannata jatkuvasti toistaa Ukrainaa, jonka Maidanin mellakoita ei olla vieläkään uskottavasti ja puolueettomasti tutkittu! Eihän US' n laittomia hyökkäyksiä Irakiin ja Syyriaan niitäkään jatkuvasti lännen mediassa rummuteta - kohtuutta pyydetään informaatiovirran ilmansuunta-ajatteluun.

1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
~ https://www.facebook.com/groups/tilannehuone/permalink/1173624976180761/ -
.