torstaina, elokuuta 29, 2019

Kiinalainen viestintä leviää ystävällisesti ja isäntämaan asioihin puuttumatta!




...

Helsingin Konfutse-instituutin johtaja pitää Kiinaan erikoistunutta laitostaan taakkana kaikille: ”Pitäisi miettiä tarkasti, halutaanko tällaista”

.
Ilkka Luoma 

1 - Kiina on yhteiskuntamalliltaan usein mainittu maailman vanhimmaksi yhtäjaksoiseksi korkeakulttuuriksi* --- nykyinen Mao Zedongin perustama alussaan kommunismiin orientoitunut malli täyttää 100 vuotta vuonna 2049. 
... 
* ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri

Suomi oli yksi ensimmäisistä, joka tunnusti Maon Kiinan Kansantasavallan. Tunnustus muistetaan ja tiedetään erinomaisesti Pekingissä. 

Suomi on tänään saavuttanut hyvän suhdeluottamuksen Kiinaan - olemme polulla, josta ei arvostella toisten itsenäisten omia sisäisiä asioita - emme mekään halua meitä arvosteltavan omistamme. 

Tänään Kiinassa virittyy uus-kungfutselaisuus, joka hakee linjaansa. Uus-kungfu otti vauhtia mystisestä Deng Xiaopingin kannustuksesta omilleen: "
Menkää ja rikastukaa"; tuosta alkoi 40 vuotta kestänyt talouden suurreformi, joka tuotti sen mikä Pekingin Keskushallinnosta asetettiin - Kiina kasvoi maailman suurimmaksi, edustaen muutoinkin populaatiollaan 1,4/7,9 suhdetta maapallostamme. 

Kiinan nykyinen vahvamies - presidentti Xi Jinping kertoi jokin aika sitten, että Kiinan yhteiskuntamalli on jo vientituote - sitä vapaaehtoisesti haluaville. Kohteina olisivat kehittyvät - ja kehitysmaavaltiot. 

Kiina aloitti nyt 40-vuotisen taloussuurreformin jälkeen uuden reformin - "Vihertyvä Kiina", joka tulee korjaamaan nyt noin 30 vuoden aikana tapahtuneet ympäristövahingot. Kiina on sanonut, että se voi ottaa johtavan aseman ympäristöongelmien ratkaisijana. Kiina korjaa ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä>


...
Ilkka Luoma 
2 - Kiina haluaa esittää asiapohjaisesti mallia, jossa Kiina ja kiinalaiset (laajana käsitteenä) ovat eläneet tuhansia vuosia - perusperiaatteet eivät ole mihinkään muuttuneet. Kiina oli jo paljon aikaisemmin kuin yksikään läntinen maa - samaan aikaan kuin Egyptin faaraoiden korkeakulttuuri. 

Kiina suunnittelee oman kehittyvän uuskungfutselaisuuden esittelyä - erityisesti sen vuoksi, että voitaisiin ymmärtää se erilaisuus mikä koetaan juuri lännessä outona, pelottavana ja oudoksuttavana. 

Kun ymmärtäisi kiinalaista tapaa elää, olisi varmasti helpompi tehdä sellaista kauppaa, josta ei tarvitsisi etsimällä etsiä "huaweilaista" problematiikkaa - keksien jopa syytteitä - ilman vankkoja näyttöjä. 

On aivan selvää, että Kiina hakee asemaansa kokonsa puitteista - yhtenä maailman merkittävämpänä potentiaalina ja voimavarana. 

Kiinaa ei voida enää ohittaa - se on yksi valtio ja osin kaksi järjestelmää - on itsestään selviä asioita, joista Kiina ei neuvottele ulkoisten kanssa, niiden ollen sen omia asioita. 

Savonlinnaan halutaan Kiinan kulttuurin ja kielen tutkimuskeskus, tästä on suunnitelma - se on esitelty Pekingissä. Rahoitusta mietitään. Keskus ei ole poliittinen, mutta opastava vuosituhantiseen kiinalaiskulttuuriin. 

Kommunismi on vain nimellinen kuori, jota on turha lännestä paisutella. Kiina kehittää voimallisesti omanlaista yhteiskuntajärjestystä - kokonsa ja uuden maailman vaateiden pohjalta. Kiina seuraa kiinnostuneen uteliaana EU' n omaa yhteiskunjärjestyksen kehitystä! 

Tänään kiinalaiset miettivät tiiviisti mitä Deng lopulta tarkoitti kehotteella: "Menkää ja rikastukaa!". 

"Kahlatun joen tuntemattomia pohjakiviä on tutkittu varpailla" - jo pidemmän aikaa - on tietoa ...
E

...

Ei kommentteja: