perjantaina, elokuuta 23, 2019

Miksi Jyrki Katainen valittaisiin Sitran uudeksi yliasiamieheksi?




...
HS:
Sitran uuden yliasia­miehen valinta on loppu­suoralla: Ennakko­suosikit ovat ex-pääministeri Jyrki Katainen ja professori Markku Wille Wilenius
.

Ilkka Luoma 23.8.2019 -  11:08

1 - Paperilla tuo CV ja urapolku näyttää Jyrki Kataisen osalta komealta - aina nuorisopolitiikan kokousvaltuutuksista aina EU-komission yhdeksi useammasta varapuheenjohtajasta.
Katainen iästään huolimatta on kahlannut puoluejohtajan, valtiovarainministeriön ja valtioneuvoston johtajuudesta aina poliittisen testamenttinsa päättökirjoitukseen saakka - tehden sanojensa mukaan tilaa vaimonsa poliittiselle karriäärille. Hyvä näin ja kunnioitus ja arvostus peperilliseen urapolkuun ...
Btw. Ehkä Jyrki oli myös väsynyt politiikan sulle-mulle kenttään? Ehkä Jyrki myös ajatteli, että Suomen paluun osalta - kansa saattaa muistaa, eli poliittinen valiintumisura on päättymässä, joka tapauksessa?
Nyt kun valitaan Sitran yliasiamiestä, olisi kiinnitettävä huomiota todelliseen osaamiseen, saavutuksiin kansakuntamme eduksi ja ominaisuuksiin mitä EU-tasolla voidaan saaavuttaa. Puhumattakaan ammattimaisuudesta luoda Suomesta kiinostavaa ja uteliaisuutta kaupallisuuten herättävää kuvaa maailman suurimpiin eli Kiinaan, Venäjään ja Yhdysvaltoihin- unohtamata kehitysmaiden tarpeita, kun ratkaisevat omia kasvavia ympäristöongelmiaan.
Sitra on myös ajatushautomo, erikoisin valtuuksin ja rahavaroin. Suomen itsenäisyyden juhlavuodenrahasto - Sitra) voisi hallintoneuvostona päättää sellaisen osaamiskeskittymän valintaan, joka ymmärtää innovaatiot, keksintöjen merkityksen, reaalipolitiikan, kaupalliset kyvyt liiketoiminnan todellisena ymmärtämisenä sekä kyvyn neuvotella vieraiden kulttuurien kesken - sekaantumatta niiden omiin sisäisiin asioihin.
Me tarvitsemme vientiä ja emme ole bulkin tuottajia - vaan erikoisuuksien, joilla toivottavasti on runsaasti ympäristöllistä hyötynäkökulmaa meille ja muille.
Miten muuten aikanaan entinen PM myöskin - Keskustan Esko Aho pärjäsi Sitran yliasiamiehenä? >2

...


...

Ei kommentteja: