perjantaina, elokuuta 02, 2019

Mustan aukon "pohjalla" absoluuttinen tyhjiö?





...
HS:

Jättimäinen musta aukko kotigalaksimme keskustassa kiepautti lähelle eksynyttä tähteä ja osoitti Einsteinin teorian oikeaksi

...

Ilkka Luoma 

Kosmologit ovat takaisinlaskennalla päässeet hyvin lähelle alkuräjähdystä (jopa sen "taakse"), joka on voinut alkaa super-mustasta aukosta tai sitten jostain meille täysin käsittämättömästä. Absoluuttisen tyhjiön periaate voisi olla ratkaisun avain ymmärtää "olematon neulanreikä", josta purskahti liki ääretön voima lähes äärettömällä nopeudella.

Absoluuttinen tyhjiö kuroutuu täydellisesti kasaan - siis puhtaaksi nollaksi, siellä olematta mitään - ei siis kerta kaikkiaan mitään, näin tilavuus olisi myös nolla - olematon. Mikä voisi laukaista täydellisen tyhjiön käänteisyyden eli "paluun olevaisuuteen"?

Vetovoiman alku on myös mystinen, sillä voi olla niin, että aivan alun ensimmäiset "hetket" (käsittämättömän lyhyt meille ymmärrettynä aikajakson palasena) laajeni Alkuräjähdyksen seuraus täydellisessä harmoniassa, jossa vetovoimaa ei ollut, vaan silloinen huomattavan pieni universumi laajeni "pienempienkin osasten" osalta absoluuttisessa järjestyksessä, jossa yksikään "hipunen" ei vetänyt toistaan puoleen, vaan laajeneminen tapahtui täydellisessä paossa jokaiseen "hippuseen" nähden --- Mutta!

Sitten tapahtui jotain - jälleen meille käsittämätöntä - jostain tuntemattomasta syystä absoluuttiseen laajenemiseen syntyi häiriö, ja kaksi "pienintä laajenemassa olevaa hippua" havaitsi toisensa, ja syntyi vetovoiman esiaste - prototyyppi, josta alkoi nykyisen universumin muodostuminen - josta osataan takaisinlaskennalla katsoa historiaan - mallinnuksen ja valtavan laskentatehon mahdollistamana.

Musta aukko kiehtoo, sillä sieltä ei tule mitään ulos, minkä me voisimme havaita analyyttisesti elonhetkellisessä ajassamme. Meidän tulee tyytyä laskentaan, kaavoihin ja johonkin universaaliin, joka tätä systeemiä ohjaa, valvoo ja määrittää.

Universumin käyttöjärjestelmä, sanottakoot sitä uskovaisten mieliksi Jumalaksi ja tiedemiehet voivat palvoa sitä kaiken teoriana - kaikkien kaavojen äitinä. Pakana keskittykööt juuri nyttiin, sillä mitään muuta ei todennäköisesti olekkaan.

...

Ei kommentteja: