keskiviikkona, syyskuuta 11, 2019

Amerikkalainen sotahaukka John Bolton sai lähteä Trumpin kabinetista


Entinen US-turvallisuusneuvonantaja John Bolton

...

HS:

Armeijalähteet: Trump on valmis tapaamaan Iranin presidentin

.

Ilkka Luoma 

1 - Sotaa halajava turvallisuusneuvonantaja John Bolton sai potkut. Voimme arvata, että juuri Bolton suositteli hyökkäystä Iraniin ja ehkä ulkoministeri Mike Pompeo sai sen estettyä - ellei peräti US-presidentti Donald Trumpin vävy - Jared Kushner, joka ajaa amerikkalaista "rauhannäkemystä" Lähi-itään ja juuri Israeliin.

Trump on luvannut presidentinvaaleista (josta hän tuli valituksi toiseksi suurimmalla kokonaisäänimäärällä), että hän tuo amerikkalaiset sotilaat maailmalta kotiin. Lupaus on täyttämättä. Mehevimmän voittonsa Trump
saisi kotiuttamalla sotilaansa Korean niemimaalta, sillä se poistaisi palkintona pohjoisen korealaisten ydinaseet!

Afganistanista on hyvä aloittaa, sillä yllättäen US' lla on vanhat "suhteet" talebanien edeltäjiin Mujahideen-kapinallistaistelijoihin! Bolton ei tukenut talebanien kutsumista Camp Davidiin, kun taas Pompeo innolla tuki suunitelmaa -ehkä oli sitä kehittämässä.

Bolton on (oli) sotahaukka, ja edustanee väkevästi amerikkalaista sotateollisuutta, jonka työllistävä vaikutus on eräs suurimmista - välikäsineen, puhutaan 1000 miljardin busineksesta! USA on myös maailman suurin asekauppias. Ehkä Bolton oli aseteollisuuden lobbari - niin tai näin, mutta nyt tuon osalta pyöröovi pyörähti ja uusi turvallisuusasioiden neuvonantaja on hakusessa >2

...

Armeijalähteet: Trump on valmis tapaamaan Iranin presidentin

Ilkka Luoma 
2 - Trumpin ongelmat kasautuvat. Olisi saatava jokin onnistuminen - esimerkiksi Iranista, nythän Trump haluaa ennakkoehdoitta tavata Iranin presidentti Hassan Ruhanin, joka ei ole Iranin ylin päättäjä. Ruhanin tapaaminen saattaa olla Pompeon ehdotus, jota Bolton vastusti ja sai sen vuoksi lopullisen niitin kengän kuvalleen takamuksiinsa, ehkä - ehkä ei.

Bolton tosin itse kertoi sanoneensa, että voi lähteä. Trump halusi päteä ja ilmoitti antaneensa potkut. Miksi Trump valitsi aikanaan Boltonin tehtäväänsä - ehkä Trump on lopulta aika hyväuskoinen tyyppi!

Suurimmat ja merkittävimmät neuvot Trump kaipaisi kauppasodassaan, jonka itse aloitti - Kiinaa kohtaan. Trump ei tunnu ymmärtävän, että Kiina on tässä kauppasodassa lopulta voittaja, sillä sen tuotantokoneisto on maailman monipuolisin, sen sisämarkkinapotentiaali on maailman suurin, Kiina on maailman suurin viejävaltio ja Kiina on jo itsessään maailman suurin talous (bkt PPP - IMF 2014-15). US' n jättiläismäinen ulkomaanvelka ei auta tässä kauppasodassa.

Ehkä Boltonin potkut avaa uuden aikakauden, vaikka media Suomessa näyttää informoivan tilannetta, jossa sekaannus USA' ssa kasvaa!
E


1 kommentti:

Ilkka Luoma kirjoitti...

.
HS

Kirjeenvaihtajan kommentti: Mitä John Boltonin lähdöstä seuraa?
~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006234640.html -
.
Ilkka Luoma 11.9.2019 - 17:05

Arvattavasti nyt potkut saanut John Bolton oli ja on ase- ja sotateollisuuden lobbari, siksi tiukka sotahaukka Bolton oli neuvoissaan - ehkä räikeimpänä vankka suositus hyökätä Iraniin.

US-presidentti Donald Trump peruutti taisteluhyökkäyskäskyn Iraniin median mukaan vain hetkeä ennen sen alkamista. Ehkä Trump sai neuvon vävyltään Jared Kushnerilta, jolle Trump näyttää delegoineen suhdetoiminnan Israelin suuntaan ---

Bolton olisi halunnut rautaa käytettäväksi, sehän merkitsee aseteollisuudelle uusia tilauksia, kun ohjukset, raketit, tykistöammukset ja muut taisteluvälineet hupenevat ja varastot täytyy täydentää - Vietnam oli viimeinen erinomainen sotateollisuuden tilauskirjojen täyttäjä - ehkä Bolton olisi halunnut samaa Iranin Persianlahdelta?

On epäilty, että juuri aseteollisuudesta löytyy klikki, joka haluaa Trumpin pois virastaan - nythän vasta äskettäin mediankin rummuttamana Trump-tutkinta Venäjän yhteyksistään saatiin "päätökseen", kun mitään merkittävää todistetta väitteelle ei löytynyt - puhumattakaan Trumpin yhteyksistä niihin.

Trump antoi muutamia vaalilupauksia - yksi oli kotiuttaa omat sota- ja taisteluvoimat maailmalta kotiin - noita sotilaita tarvitaan kotimaassa tekemään Amerikasta jälleen suuren, kun se on jo taloudeltaan jäämässä Kiinan jalkoihin.

Pahinta Trumpille olisi se, että Kiina ja Venäjä löytävät myös sotilaallisesti toisensa - ehkä tuon pelon vuoksi Trump pyysi Boltonin mukaan - vastineeksi ja sotahaukaksi, mutta Iranin ja Talebanin osalta Bolton meni liian pitkälle - Bolton ei ilmeisimmin halunnut Trumpin harjoittavan Koreankaan suuntaan liennytystä - vaan kovuutta, jotta US-hegemonia säilyisi kaikkialla maailmassa.

Nyt, kun Bolton poistui - saa ulkoministeri Mike Pompeo lisää valtaa, kun Bolton ei osoittautunut legendaarisen Henry Kissingerin veroiseksi, joka muuten junaili aikanaan US-suhteiden avauksen Mao Zedongin suuntaan - Rickhard Nixonin aikana.

Nyt Trump haluaa tavata ennakkoehdoitta Iranin pr. Hassan Ruhanin.
.