keskiviikkona, syyskuuta 25, 2019

Ranska hyppii pöydille, kun Saksa sukii itseään kuntoon!





*
...

HS:

Ranskan voima ei riitä maailman šeriffiksi

...
Ilkka Luoma 

Ranskan presidentti Emmanuel Macron huomasi tilanteen tulleen hänen käsiinsä, kun Saksa, EU-Euroopan ja ehkä koko Euroopan varsinainen talousveturi ja rahavaikuttaja on "alamaissa" - Saksan liittokansleri on vaihtumassa, lama kolkuttelee ja vienti yskii - Saksa kerää voimia ja on "käpertynyt itseensä". Oli tullut Ranskan vuoro. Historia on julma, kun katsomme näiden kahden EU-Euroopan valtavaltion keskinäistä tilannetta hieman pidemmällä perspektiivillä ---

Saksa on nuijinut Ranskaa - viimeeksi vuonna 1940, jolloin Saksan sotakone "käveli" Ranskan yli ja ajoi britit saarelleen. Ranska hävisi, eikä voittanut II Maailmansodassa juuri mitään, kuten ei lopulta Saksakaan, joka kuitenkin Kolmantena valtakuntana paistatteli voimissaan 1934-1941 marraskuulle - loppu onkin sitten historiaa.

Ranska on nyt pöydällä, kun kissa kehrää itseään kuntoon ja uuteen iskuun. Saksa valmistelee uutta "
schröderiläistä aikakautta", jossa Saksa tasapainottaa Euroopan aina sen maantieteen laajuuteen saakka rakentamalla uudelleen Venäjän suhteet - kunhan uusi liittokansleri aloittaa työnsä.

Kun Saksa on taas vauhdissa, jää Ranska luontevasti sivummalle, mutta vahvana kakkosena, kun brittikansan enemmistö päätti ottaa eron EU' sta. Ranskalla on paikkansa, kuten Saksalla, joka on eurooppalaisen rauhan takuumies yhdessä Venäjän kanssa - ovat yhteensä 220 miljoonaa eli enemmän kuin Ranska, Englanti, Italia ja Espanja yhteensä.

Saksa tarvitsee Venäjän varannot ja uinuvan 140 miljoonan kansakunnan kuluttajien heräilevän kulutustottumuksen .. oli aika jolloin Peking ja Moskova kilpailivat kumpi saa enemmän Mersuja ...

...
HS julkisti tämän ensin, ja sitten kohta poisti! 

Ei kommentteja: