tiistaina, lokakuuta 01, 2019

Synkät talousnäkymät tuovat helpotusta ympäristöllemme!



...

HS:

Suomen talouspolitiikassa on varauduttava synkkeneviin näkymiin

...
Ilkka Luoma 

Suomen taloudellinen omatunto ja osaamisen airut oivaltaa nyt tunnustuksen, ettei loputonta kasvua ole. Tässä jutussaan Sixten Korkman ei mainitse kasvua kuin kerran - ja mikä parasta mitään kasvuhokemaa ei enää näy tekstistä.

Sen sijaan pohditaan velkaa, yhteiskunnallisia investointeja ja työllistymistä siten, että se pyörittäisi kansantalouden rahavirtoja hyvin monipuolisesti sekä laaja-alaisesti - ja näin aikaansaaden kutistuvaa kulutusvoimaa useammalle perheelle ja yksilölle - keskimääräisesti.

Tämä tasaistamisen ajatusmalli saattaisi luoda uskoa ja luottamusta huomiseen. Tällä luottamuksella voisi olla myös lisääntymiseen liittyvä aspekti - ja kansalaiset maassamme innostuisivat PM Antti Rinteen sanoin pöllyttämään makuuhuoneiden lakanoita ...
...

On aika unohtaa kasvuhypetys. Se ei ole mahdollista rajallisista varannoista johtuen ja täydellistä kierrätystä ei kaltaisemme yhteiskuntamalli kulutustottumuksineen voi aikaansaada. Itse muu biosfääri voisi näyttää mallia, sillä sieltä löytyy keinot, joissa kierrätys on sataprosenttista! Intohimomme apuvälineellistää eloamme on luonut kaiken tuon ympäristöjäljen - herääkin kysymys, oliko evoluution tarkoitus tämä?

Korkman sanoi aikanaan, että liittyminen euroon oli virhe, mutta siitä ei voi erota. Kyllä siitä voi erota, kuten EU' stakin. Tosin ero EU' sta ei ole ajankohtaista Suomelle. Sen sijaan ajankohtaista on löytää kaikki mahdolliset keinot, joilla me
omavaraistamme omaa eloamme.

Tuohon omavaraisuuteen on meillä suuri mahdollisuus - olemme pinta-alavaltio, jossa on paljon elinkelpoista maa-alaa. Olemme myös huomisen mahdollisuus maahanmuutolle - meidän on helppo saada lisää väkeä, jos emme itse hoksaa lisääntyä. Omaehtoisen lisääntymisen myötä reviiripuolustoikeus lisääntyy ja luo elinkelpoisuutta ikäpyramidiimme.

Omavaraisuuteen liittyy riippumattomuus muista, ja se tarkoittaisi omia itsenäisyyden elementtien takaisin ottoa EU-Brysselistä, sekä omaa rahaa ja itsenäistä Suomen pankkia.

...

Ei kommentteja: