keskiviikkona, marraskuuta 06, 2019

Ympäristöhysteriaa vai totuutta liian myöhään?





...

HS:

11 000 tutkijaa varoittaa maapalloa uhkaavasta ilmasto­hätätilasta – HS käy pääväitteet läpi suomalais­tutkijan kanssa


...
Ilkka Luoma 

Tämä jos mikä nostaa ilmasto- ja ympäristöongelmien ahdistusta. Onkin syytä. Kysymys kuuluu tänne meille kulutushokeman valtioihin - lähinnä läntisiä markkinatalousmaita, jotka ovat saaneet kuluttaa, kuluttaa enemmän ja vaatia parempaa materiaalista elintasoa jo yli 100 vuotta.

Miten olisi - voisitko Sinä vähentää kulutustasi puolella, jos olisi pakko? Kun katsomme eri valtioiden per asukas laskettua ilmasto- ja ympäristöhaittajalanjälkeä, niin ei jää kahta sanaa minne peukalomme osoittavat, kun etusormemme ojentuvat Kiinaan, Intiaan ja muihin "pahoihin valtioihin", joita uutisoidaan tiuhaan.

...
[2018] IPCC julkisti tylyn, uhkaavan kuvan ympäristöstämme ja ilmastonmuutoksesta, joka on ryöstäytynyt käsistämme, oman ahneutemme vuoksi. Ilmastoapostolit ovat puhuneet/ kirjoittaneet vuosikausia tästä nyt julkistetusta ilmaston- ja ympäristönmuutosjatkumosta.

Maaemo kuumenee – miksi, siksi, että nyt on näytetty toteen kiistatta meidän ihmisten oma osuus ympäristömme elinolojen vaikuttajana, tuhoajana ja ”lopullisesti muuttajana”. Me haluamme yhä enemmän, nopeammin ja useammin.

Meidän pitää kasvaa – kuuluu ympäristöllemme hyytävä kasvuhokema. Poliitikot vaativat kasvua, liikemiehet huutavat ja ja kansa komppaa – lisää, enemmän ja nopeammin.


HS: Ilmastoteoissa pitää kiristää tuntuvasti tahtia – Maailman pelastaminen vaatii tutkijoiden mukaan muutoksia myös tavallisilta ihmisiltä
LINK ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005854489.html -

Viaton kysymys: miten käy, jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset kuluttavat kuten amerikkalaiset? Kiinan ja Intian väkilukusuhde on ~2,8/7,8 ja amerikkalaisten 0,32/7,8. Millainen on amerikkalaisten päästömäärä kumuloituneena viimeiseltä sadalta vuodelta, entä kiinalaisten? Entä per capita kehitys graafisena esityksenä samalta sadalta vuodelta? Vakavia kysymyksiä - entä meidän suomalaisten osuus per capita ajattelussa ja sekin viimeiseltä sadalta vuodelta?

Kysyin itseltäni: mitä minä teen tämän yhteisen talkoon hyväksi. Entä Sinä?

...

Ei kommentteja: