torstaina, maaliskuuta 26, 2020

Koronakriisi on NNV-hallituksen talouspoliittinen pioneerityö!



Millaisia neuvoja EU' n talousveturi Saksan liittokansleri Angela Merkel voikaan antaa meidän PM Sanna Marin'ille?

*

...

HS:

Koronakriisi on hallituksen talouspoliittinen tulikoe

..
Ilkka Luoma 

1 - Kansakuntamme talousviisas ja herättelijä Sixten Korkman ei kirjoittanut juttuunsa yhtään "kasvuun" tähtäävää sanaa. Sinne piti kuitenkin ujuttaa "elvytys", jonka sanaton viesti on kulutuksen nostaminen sellaisesta aallonpohjasta, joka ei yhteiskuntataloutena ja siihen liittyvine rahavirtoineen riitä ylläpitämään yhteiskunnan kasvuhokemallista elämää. Tässä on se suurimman muutoksen lähtökohta!


Vähentämisen tie avautuu mieliimme?

Kuluttaa ei voi enempää kuin on luontaiset biologislähtöiset elämän edellytykset mahdollistavat - biosfäärillisen elämän monimuotoisuuden kirjona. Tässä on koko kestävyyden ydinkysymys. 'Kestävyyden' tohtori Korkman oivalsi tuoda tekstiinsä.

Kestävyys on myös lähinnä poliitikkojen tyhjä hokema, jonka eteen ei tehdä riittäviä toimia - puhutaan ja kirjoitetaan vain. Kestävyystavoite on meille vapaan markkinatalouden lännettyneen kulutusmallin osalta kirkasta vähentämistä; ei kasvuhokemaa - vaan ihmiskunnallista sopeutumista määrinä oman biomassamme mukaiseen kulutuslokeroon.

Nyt lännenmiehen vuotuinen ylikulutuspäivä laukeaa kevään korvilla - maailmallisesti alkavan syksyn mittaan.

Korkman voisi myös rahapolitiikan viisaana kertoa lukijoille mistä tuo Euroopan Keskuspankki - EKP ammentaa nuo valtavat euromiljardit. Entä USA' sta FED, joka lupailee pyörittävänsä rahamarkkinoille jopa 2 000 miljardia USD, jopa "rajattomasti" - mistä nuo massit ilmestyvät?

Tavallinen kansalainen maksaa työllään asuntovelkansa, nyt tuo tavisikeellistetty saattaa joutua pankkiinsa pyytämään lyhennysvapaata! Miten EKP ja FED maksavat "ottamansa velan", kun se ja ne käynnistivät setelipainokoneet? >2
..

HS:

Koronakriisi on hallituksen talouspoliittinen tulikoe

Ilkka Luoma 
2 - Evoluutio ohjastaa koko 'talousbiosfääriä', josta ihmiskunta on vähäinen osa biomassana, mutta sen kulutusjälki on massiivinen, eli emme ole sopeutuneet määriin, jotka meille kuuluisivat. Talouskin sopeutuu, vaikka kasvua on huudettu kaikista "rööreistä".

'Röörien alkulähteet' ovat ja vain ovat biosfäärissä, siis biomassaisessa elon kierrossa, joka elättää meidät kaikki. On aika sopeutua tuohon kiertoon, sillä olemme konkreettisesti osa tuota evoluution pyörittämää elon ja kuolon systematiikkaa.

Lukijat saattavat uteliaina huomioida tuon Sixten Korkman' in poisjättämän sanan - 'kasvu' - ehkä kysyen mitä tilalle?


Tilalle ei voida kestävästi tarjota kuin yksi sana - se on 'vähentäminen'

Suomea markkinoidaan mielipidetutkimustiedolla onnellisuudestamme - maailmamme kärjessä. Kasvu ei luo lopulta onnea. Onnea luodaan tyytyväisyydestä turvallisuuteen, uskoon huomisesta ja ilosta lisääntyä, joka on evoluutiomme ainoa "käsky" - koko biosfäärille.

Läntinen tavarapaljousyhteiskunta ei oikein tahdo lisääntyä. Onko itsekkyys, halu "nähä mualimaa" ja into ostosmatkailla jättiläismäisissä ostohelve ... - anteeksi -paratiiseissa laannuttanut halumme siihen ainoaan tehtäväämme? Evoluutio ei halua "kuolla" - se haluaa jatkaa alun hamasta lopun vääjäämättömyyteen.

Sixten haluaa alentaa arvonlisäveroa, sehän alentaa hintoja ja siis innostaa kuluttamaan. Eli haettiin apua kuluttamisesta. Elämme kulutusyhteiskunnassa.

Kulutamme liikaa, aivan liikaa - emme osaa tasaistaa, edes omassa maassamme! Entä jos kulutuksemme puolittuu*, pelastaen samalla meitä kaikkia elättävän biosfäärin ja ehkä noin toimien elvyttävän kutistuvaa elämän monimuotoisuutta (biodiversiteettiä).

Nyt Korona kornisti "ojentaa kättään" - tartutaan siihen ja kirkastetaan ympäristömme vahvemmaksi elättämään sopusuhtainen ihmispopulaatio osana eliökuntaa, jonka kokonaissopeutumista valvoo "biologinen keskuspankki" - Evoluutio.

Mistä Sinä Sixten Korkman vähentäisit, jotta ottaisit osaa ratkaisevan tärkeisiin talkoisiin? e
..
NNV-hallitus = Nuorten Naisten Voima -hallitus -  [TIEDE][24|66]
...

Ei kommentteja: