keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2020

Laatumedia tukee Joe Bideniä demokraattien esivaalien voittajaksi - pelätäänkö Bernie Sandersin sosialismia?



Vasemmalta - Bernie Sanders ja Joe Biden


SUOMI24
...
Kun lukee median hienostunutta paatosta US-esivaaleista, ei jää epäselväksi, kuka on itseään laatumediaksi kutsuvan suosiossa. Jotenkin tuntuu siltä, että Bernie Sandersista ei pidetä - jopa amerikkalainen huippuaviisi WSJ (Wallstreet Journal) kirjoittaa [https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006427588.html -], että Sandersin ulkopolitiikka - hänen voittaessaan varsinaiset US-presidentinvaalit - muuttuisi US-ulkopolitiikka huolestuttavampaan suuntaan!

Voiko nykyisen presidentti Donald Trumpin ulkopolitiikan jälkeen enää huolestuttavampaa ulkopolitiikan suuntaa harrastaa - ei edes "sosialistinen" Sanders pystyne siihen! Ehkä Sanders lopettaisi kaikki USA' n meneillään olevat taistelu- ja sotilasoperaatiot - se lienee aseteollisuudelle hyytävää huolestumista?

Sosialismi on ilmeinen kiro niin USA' ssa kuin suomalaisessa laatumediassa. Kun katsoo julkaisuja Sandersista [https://yle.fi/uutiset/3-11238319 -] - Yle-ote: "Pelätty S-sana teki paluun – Miksi sosialismi on kirosana Yhdysvalloissa? ... " - Sosialismi on kauhuskenaario US' ssa - se on kuin ääreisemmän laidan mccarthyismi, jossa kommunismin pelko oli hyytäväa aikana, jolloin Neuvostoliito porskutti. Nyt porskuttaa China, ja ehkä C-sana astuu pannaan, entä Sandersin näkökulmasta?

Sosialismi on niin pelottava, että se julkistettiin S-sanana, kuten joku aika sitten HS-kolumni kirjaili f-sanan, tarkoittaen fasismia. Amerikkalainen sosialismi ei liene Sandersin näkökulmasta niin pelottavaa kuitenkaan, sillä hän haluaa toteuttaa meilläkin olevan yleisen terveydenhoidon kaikille, siis kaikille.

Sandersin sosialismi lienee kuin kommunismi Kiinalle - ei näy juuri katukuvassa, mutta pitää ohjakset Keskushallinnossa, mikä on tässä vaiheessa 1400-miljoonaisen kansan "ainoa oikea tapa" - sen toimivuudesta kertoo siltaan saatu Korona, joka saattaa kohta jyllätä US' ssa.

FB

Mutta ovatko Sanders ja Joe Biden sittenkin jo liian vanhoja? No, meillä ikinuori Paavo Väyrynen ilmoittautui jo presidentinvaaleihin 2024 - ollen tuolloin 77-vuotias.

.


.
TIEDE
...
10236

Ei kommentteja: