torstaina, maaliskuuta 05, 2020

Venäjä vie osaltansa Syyrian vapauttamisen loppuun saakka ja rauha palaa maahan?




...

HS:

Lavrov Helsingissä: Emme lopeta taistelua Syyrian terroristeja vastaan

...


Ilkka Luoma 

Avoimen rehellisyyden nimissä olisi tässäkin kerrottava, että US CIA aloitti Syyrian laittomien kapinallisten aseistamisen vuonna 2013. Seuraavana vuonna USAF aloitti Syyrian pommitukset, ilman mitään mandaattia tai kutsua - US-presidentti Barack Obaman ohjeistuksella, että Syyrian laillinen presidentti Bashar al-Assad tulee eliminoida.

Nuo edellä käynnistetyt toimet myöhemmin US-presidentti Donald Trump peruutti

Nämä ovat osa nykyajan juurisyistä miksi tilanne on nyt tämä, jossa Turkki kiristää EU' ta ja käy hyökkäyssotaa Syyriaan, Naton jäsenenä - tiedostaen oman turvatilanteen, sillä Turkkia suojaa Naton 5. artikla. Turkissa on sijoitettuna USA' n ydinaseita.

Venäjä tuli Syyriaan sen laillisen hallinnon kutsumana vuonna 2015, samaan aikaan Syyrian valtio kutsui Iranin vallankumouskaartin ja Libanonin Hizbollahin myös avukseen taistelussa Syyrian kapinallisia vastaan, joista Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov käytti nimitystä terroristit.

On myös huomattavaa, että US nimittää Iranin vallankumouskaartia terroristiseksi järjestöksi. Samaan aikaan Israel suorittaa ilmahyökkäyksiä pommittaen Syyrian aluetta - selitteellä, että Syyria tulittaa sen omia alueitaan Golanilla, jota Israel pitää YK' n vastaisesti omanaan.

Venäjä on osaltansa palauttamassa järjestystä Syyriaan - laillisesti. Niin ei tehty Libyan osalta -kuten Lavrov mainitsikin, mutta tuolloin 2011 USAF pommitti Libyan laillisen johtajan Muammar Gaddafin ojan pohjalle, josta Libyassa toimivat kapinalliset teloittivat Gaddafin ja näin Libya painui sekasortoon ja yhdeksi pakolaisaaltojen lähteeksi kohden EU-Eurooppaa.

Turkin luvaton taisteluhyökkäys Syyriaan luo lisää pakolaispainetta ja tässä kohdin Turkki "työnsi hienostuneesti" maassaan olevia aiempia pakolaisia kohden Kreikan rajaa - kiristämään tilannetta EU' n suuntaan.

Syyriaa kohtasi mitatun historian pahin kuivuus 2000-luvun alussa, mikä työnsi maaseutuväestöä kaupunkeihin - synnyttäen kaaostumista ja antoi toiminta-alustan kapinoinnille.
.

...

Ei kommentteja: