sunnuntaina, toukokuuta 17, 2020

EU:n suurin nettomaksaja Saksa kavahtaa velkaa, inflaatiota ja valtiollista vastuuttomuutta



...

HS:

Saksan perustuslaki­tuomioistuimen tulkinta raha­politiikasta työnsi Euroopan oikeudelliseen sekasortoon: ”Kysymys on EU:n olemassaolosta”, arvioi suomalainen huippu­asiantuntija


..
Ilkka Luoma 

Voisimme todeta, että sen 'lauluja laulat kenen leipää syöt' ... ei aivan, mutta tosiasia on se, että Saksa on EU' n suurin absoluuttinen nettomaksaja. Siis Saksa rahoittaa EU' n budjettia suurimmalla summalla - jaettavaksi koheesioina "köyhemmille jäsenmaille".

Samaan aikaan Saksa on valtava teollisuustuotantoveturi, joka imee tavara-, komponetti- ja raaka-ainevirtoja - myös muista EU-jäsenvaltioista. Suomellekin Saksa on eräs merkittävimmistä ulkomaankauppakumppaneista.

Saksa pitää yllä monien EU-maiden tuotantokoneistoja, suurena ostajana. Toisaalta Saksa on perinteellisesti suuren ulkomaankaupan vientiylijäämän tuottaja, mutta kuitenkin siten, että sen tuotteet ovat haluttuja jopa himoittuja hankintoja niin tuotantoteollisuudelle kuin kuluttajien näyttö- ja vertailutaloustarpeisiin.

Saksa hyötyy suuresti yhteisvaluutta eurosta, johon muun muassa suomalaisen talousasiantuntija Sixten Korkmanin mukaan ei olisi Suomena pitänyt liittyä - mutta eroaminenkin on "mahdotonta". Mutta Saksa hyötyy erinomaisesti vakaasta eurosta.

Kun Saksa omaa näin massiivisen roolin EU' ssa, on selvää, että sen lainvalvontaelimiä kuunnellaan tarkalla korvalla - huolestuneina. Nyt on annettu varoitus. Emme lähde ottamaan vastuita muiden aikaansaamista talousongelmista, ... näinkö?

Miten oli Saksan rooli Kreikan talouskriisissä, vaikkapa rahoittaneina pankkeina? Ehkä Saksan valtio ei halua Deutche Bankin keikkuvan, ollaanhan silloin saksalaisuuden pyhimmissä perusperiaatteissa kiinni, joissa nyt uskomatonta hyperinflaatiota pelätään yli kaiken. Saksa muistaa 1920-luvun lopun erinomaisen hyvin!

Miten on saksalaisten pankkien rooli kaikkialla euromaissa ja muissakin EU-jäsenvaltioissa? Entä miten saksalaisten alihankintaketjujen verkostot EU' ssa - näitähän on varjeltava, jottei Saksan oma koostava tuotanto ala yskimään. Saksa lienee edelleen eräs maailman suurimmista vientivaltioista - lopputuotteina.

Saksaan virtaa valtavat määrät komponentteja - ja tuota virtaa ei saa häiritä.

..

..
TIEDE [4|22]

...

Ei kommentteja: